Ferencváros – MTK 2-0

Szerhij Rebrov (Ferencváros): – Minden egyes mérkőzés nagyon fontos, különösen fontos volt ezt tudatosítani a játékosaimban, mert volt vereségünk is nemrégiben. Elmondtam nekik, hogy a kupatalálkozókkal együtt még hat fontos meccsünk van, és így álljanak hozzá a folytatáshoz. A találkozó elején nem voltam elégedett, mert nem úgy védekeztünk, mint az edzéseken vagy korábban, de az ellenfélnek szerencsére nem volt olyan sok lehetősége. Ezzel együtt nehéz dolgunk volt, úgy éreztem, nincs könnyű helyzetben a csapatom, hiszen az MTK sokat birtokolta a labdát, így legfőképpen türelmet kértem a játékosaimtól. Egy kis statisztikát szeretnék ennek kapcsán megemlíteni: a nemzetközi porondon a meccsek 60%-át nem azok a csapatok nyerték meg, akik többet birtokolták a labdát.

Feczkó Tamás (MTK): – A támadó harmadig jól építettük fel a játékunkat, de mindent elmond az “előrejátékunkról”, hogy a 89. percben és a 91. percben volt igazán csak helyzetünk. A középső harmadban nem tudtunk elég nyomást helyezni az ellenfélre. Ezen a meccsen négy belső védővel játszottunk, mert négy szélső hátvédünk hiányzott sérülés miatt, így kényszerpályán voltunk, ez alapvetően határozta meg a támadójátékunkat is. Bosszantó, hogy akkor kaptuk a gólt, amikor az nem volt benne a meccsben. Valamit azért megmutattunk abból, hogy képesek vagyunk futballozni a Groupama Arénában is. (mtkbudapest.hu)

Paks – MOL Vidi FC 0-4

Csertői Aurél (Paks): – Megalázó vereség volt a játék képe alapján. Az eredmény még hízelgő is a számunkra. Az elején bealudtunk, a Vidi játszotta a futó focit, mi meg az álló focit. Nem vettük fel a ritmust, sajnos sima meccs volt.

Marko Nikolics (MOL Vidi FC): – Gratulálok a játékosaimnak, egy nagyon jó csapatot győztünk el, amely nagyon jó edzővel rendelkezik. Jó formában vagyunk, jól sikerült a felkészülésünk erre a találkozóra. Nagy kedvvel futballoztunk, az utolsó 10 percet leszámítva, mi irányítottunk. 14 meccsel fogunk többet játszani, mint a vetélytársak, de szerencsére jó erőben vagyunk, bírjuk a terhelést. Most jön a PAOK és a Mezőkövesd elleni mérkőzés, mindkettő nehéz lesz. Ma volt ennyi különbség a két csapat között, egyébként nincs. A következő Paks elleni meccsünk biztos nem így alakul majd. Ez most egy európai szintű produkció volt tőlünk. Az a célunk, hogy minél többször ilyen játékra legyünk képesek a bajnokságban.

Kisvárda – Honvéd 0-3

Dajka László (Kisvárda): – Összességében megérdemelt a Honvéd győzelme, bár mi is próbáltunk masszívak lenni, felnőni a feladathoz. Könnyű gólokat ajándékoztunk a Honvédnak, komoly hibákat követtünk el, mi pedig kihagytuk a helyzeteinket. Ellenfelünk stabilan, masszívan védekezett, nem véletlen, hogy ilyen kevés gólt kapott eddig. Ebben a mérkőzésben ennyi volt, talán lehetett volna szorosabb, de így alakult, gratulálunk a Honvédnak. (honvedfc.hu)

Supka Attila (Honvéd): – Az eredmény és a játék képe alapján is megérdemelt győzelmet arattunk. Tudtuk nagyon jól, hogy nem lesz könnyű a mérkőzés, láttuk a Kisvárda korábbi mérkőzéseit, elsősorban a Vidi elleni elemeztük ki és abból készültünk. Tisztában voltunk azzal, hogy a rivális bal oldala nagyon erős, ahogy a Vidi ellen, velünk szemben próbálták megbontani a védekezésünket, és arra is készültünk, hogy Horváth Zoltánt semlegesítsük. Emellett azt is tudtuk, hogy ha a támadóink beindulnak azokba a résekbe, amelyeket üresen hagy az ellenfél védelme, akkor lesznek lehetőségeink. A korábbi mérkőzésekkel ellentétben most elég jó arányban használtuk ki a helyzeteinket. Voltak még olyan szituációk, amelyekből további gólokat lőhettünk volna, de ne legyünk elégedetlenek, örüljünk a három pontnak, annak, hogy gól nélkül lehoztuk a mérkőzést és annak, hogy a csereként beszálló játékosaink is jó teljesítményt nyújtottak. (honvedfc.hu)

Mezőkövesd – DVSC 2-2

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – Változatos, jó mérkőzést játszottunk. Mindkét csapat győzelemre törekedett. Talán a végén közelebb álltunk a győzelemhez, mert vezettünk. A Debrecen egy felívelésből egyenlített, ez a veszélyes fegyverük. A végén még megvolt a meccslabdánk, de nem sikerült élni a lehetőséggel. (haon.hu)

Herczeg András (Debrecen): – Fordulatos, izgalmas találkozót játszottunk a Mezőkövesd ellen. A mérkőzés előtt azt nyilatkoztam, bármelyik csapat megnyerheti a meccset. Mindkét együttes a győzelemre játszott. A hazai jó csapat. 1-0 után nem találtuk a játékunkat, csak a hazaiak egyenlítése után. A Mezőkövesd egy szép találattal egyenlített. Nagy erőket mozgattunk meg az egyenlítésért. Ez sikerült, a második félidő végén nagyon jól játszottunk. (haon.hu)

Puskás Akadémia  – Diósgyőr 2-1

Benczés Miklós (Puskás Akadémia): – Egy hajtós, küzdelmes találkozót játszottunk, ami nem a szépségről szólt. Ugyanolyan hadrendben, három belső védővel állt fel a két csapat, emiatt nem a helyzetek, hanem a párharcok száma volt magas. Két pontrúgással győztünk, végre használni tudtuk ezt a fegyvert, ugyanakkor a diósgyőri pontrúgások nem okoztak gondot. Miskolciként drukkolok a DVTK-nak, hogy minél hamarabb jöjjön ki a gödörből, mint ahogy mi is kijöttünk. (dvtk.eu)

Fernando Fernández (Diósgyőr): – Döntetlen közeli mérkőzés láthattunk, azonban nem szabad elveszítenünk az ilyen meccset, amit végig kézben tartunk. Az ellenfél akcióból igazából csak egy Trajkovski-beadást követő fejessel tudott veszélyt kialakítani, majd egy labdavesztést követő szögletből és egy szabadrúgásból kapott gól miatt mégis pont nélkül maradtunk. A labdabirtoklással elégedett lehetek, ebben sokat léptünk előre, de a pálya utolsó harmadában sokkal pontosabbnak kell lennünk. Ha ebben is fejlődni tudunk, akkor jönni fognak az eredmények is. Bízom a játékosokban, ahol Tajti Mátyás, Márkvárt Dávid, Szabó Bence és Florent Hasani szerepel, ott meg kell próbálni játszani, nem csak előre vágni a labdát. Tisztában kell lennünk azzal a ténnyel, amit a bajnoki rajt óta hangoztatok: a mi célunk a bennmaradás. Az előző két bajnokságban egyaránt az utolsó fordulóban értük el ezt, idén ennél hamarabb meglesz, de sok munkára van szükségünk minden egyes pont megszerzéséhez. (dvtk.eu)

Újpest – Haladás 2-0

Nebojša Vignjević (Újpest): – Ez a mai mérkőzés pont olyan volt, amire számítottunk. Horváth Ferenc csapatai ellen mindig nehéz, mert rendkívül szervezettek és fegyelmezettek. Büszke vagyok a fiúkra, hogy az elsőtől az utolsó percig kontrollálták az összecsapást és türelmesek voltak. Megérdemeltük ezt a sikert, a jobb csapat nyert a találkozón, gratulálok a játékosaimnak a mutatott teljesítményükért, ma mindenki hozzátette a saját részét az egészhez. (ujpestfc.hu)

Horváth Ferenc (Haladás): – Nagyon nehéz úgy minőségi játékot nyújtani, hogy hetek óta az utolsó helyen állunk és egyáltalán nincs sikerélményünk. Amikor megszerezzük a labdát, megijedünk és visszaadjuk nekik, aztán újra küzdünk érte. Kéne egy gól vagy győzelem, ami átbillentheti a csapatot. Hab a tortán, hogy jövő héten a Fradival játszunk, szóval dolce vita.