DVSC – Zalaegerszeg, 17:00

Herczeg András (DVSC): – Jó hatással van ránk a Kisvárda elleni szezonnyitó, amelyen jó játékkal értük el a magabiztos, 4-1-es győzelmet, viszont akkor lehetünk csak elégedettek, ha a Zalaegerszeg elleni találkozót is meg tudjuk nyerni. Mint ismert, szombati ellenfelünk megnyerte az NB II-es bajnokságot, tehát újonc gárda, de sok jó játékost igazolt a nyáron. Meglátjuk, ezek a labdarúgók hogyan tudtak beilleszkedni a játékrendszerükbe. Egy pillanatig sem szabad lebecsülni őket, hisz elől gyors, mozgékony támadóik vannak, míg a védelmük stabil és masszív. Nem csak kontrákra vannak berendezkedve, hisz próbálják sokat birtokolni a labdát, ezáltal kizökkenteni az adott ellenfelet a lendületéből. Biztos, hogy Debrecenben is erre törekszenek majd. (dvsc.hu)

Dobos Barna (Zalaegerszeg): – Az elmúlt hétvégén sajnos a Ferencváros elleni meccs elhalasztása miatt nem léphettünk pályára bajnokin, helyette edzőmeccsen kaptak a játékosok mérkőzésterhelést. A sérültjeink felépültek, ezáltal nőttek a variációs lehetőségeink. Még a csapatépítés fázisában járunk, a tavalyi bajnokcsapatunk magjának is meg kell szokni az NB I-es ritmust, de abban bízok, hogy meccsről meccsre fejlődni fogunk. Feltérképeztük a Debrecent az Európa Liga-találkozóikon és a Kisvárda elleni bajnokijukon, látható, hogy gyors, dinamikus csapatuk van. Hazai pályán a Loki az esélyes, de ezúttal semmiképp sem szeretnénk szimpatikus vesztesek lenni, hanem fel akarjuk borítani a papírformát. (ztefc.hu)

Honvéd – Kisvárda, 19:30

Giuseppe Sannino (Honvéd):Meg akarjuk mutatni, hogy nem az a csapat vagyunk, amelyet Pakson láttak a szurkolók, vissza akarunk térni a helyes útra, újra a korábbi színvonalon teljesíteni. Nincs értelme a problémákról beszélni, előre kell tekintenünk, mindenképpen javítani akarunk. A klub miatt, a szurkolók miatt, de leginkább saját magunk miatt. (honvedfc.hu)

Miriuta László (Kisvárda): – A Honvéd jó csapat, jobb annál, semmint két forduló után ne legyen még pontja. Az eddigi szereplésükben szerepet játszhatott, hogy a nemzetközi porondon is érdekelve voltak, ahonnan különös körülmények között búcsúztak, illetve mindkét bajnokijukat idegenben játszották. Számunkra felemás a kép, hiszen a Paks ellen nyertünk, de nem játszottunk igazán jól, Debrecenben kevesebb baj volt a teljesítményünkkel, de ott veszítettünk. Hat vagy hét ziccert nem lehet büntetlenül kihagyni, és azt sem várhatom, hogy örökké Gheorghe Grozav szerezze a gólokat. Ahogy láttam, tavaly is gondot jelentett a csapatnál, hogy csak egy igazán kimagasló gólvágója volt, beszélgettem is a többiekkel, tehát Hugo Secóval, Gosztonyi Andrással és Tischler Patrikkal, hogy tőlük is remélem a gólokat. Lanzafame remek játékos, és nem lennék meglepve, ha be is vetnék ellenünk szombaton. Böde semlegesítését sikerült megoldanunk, bízom benne, hogy ilyen téren most is eredményesek leszünk, ahogy a meccs végkimenetele szempontjából is. (kisvardafc.hu)

Ferencváros – Kaposvár, 19:30

Máté Csaba (Ferencváros): – Másmilyen mérkőzés lesz, ellenfelünktől védekező stílusra számítunk, éppen ezért nem lesz könnyű találkozó. A stábban van, aki már az Európa Liga-mérkőzéssel foglalkozik, és ott is lesz a mai meccsen, most viszont a legfontosabb a Kaposvár elleni találkozó. Hogy Gróf Dávid védhet-e? A halasztások miatt most kezdődik az az időszak, amikor egy héten két meccsünk van, meglátjuk, hogy alakulnak ezek a találkozók, de az biztos, hogy két kiváló kapusunk van, bármelyikük véd, nyugodtak lehetünk. Ugyanígy a csapat többi részében is nagy a konkurenciaharc. Davide Lanzafame elment, de a támadósorban is megvannak azok a játékosok, akikben ott van a gól, valamint érkezett Franck Boli, aki Norvégiában gólkirály volt. (fradi.hu)

Fradi: “Nem lesz könnyű találkozó, de nyugodtak lehetünk” – így várják a Kaposvárt

Waltner Róbert (Kaposvár): – Sajnos nem egyszerű a sorsolásunk, hiszen az első három idegenbeli mérkőzésünket az előző bajnokság dobogósai ellen játsszuk, de ezt valamiért így akarta a sors. Várom a bajnoki címvédő Ferencváros elleni mérkőzést. Játékosként is mindig vártam, hogy a Fradi otthonában lépjünk pályára, hiszen ez mindig egy kiemelt mérkőzés volt. Nagyon jó szurkolótábora van a Fradinak, csodálatos a stadionja, ilyen környezetben öröm pályára lépni. Remélem, ez a játékosokat is feldobja, s bátor támadójátékot nyújtanak majd. Nyilván nem azért dolgozunk, hogy minél több vereségünk legyen, így minél előbb szeretnénk megszerezni az első pontjainkat, de ha ez nem sikerül a Ferencváros ellen, akkor sem dőlünk a kardunkba, hiszen az esélyek nem mellettünk szólnak. Nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára, remélem, hogy ez eredménnyel is párosul majd. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de azt is tudtuk, hogy ez vár ránk az NB I-ben, így ezzel a teherrel meg kell birkóznunk. (rakoczifc.hu)

MOL Fehérvár FC – Diósgyőr, 19:30

Marko Nikolic (MOL Fehérvár FC): – Fontos volt számunkra, hogy jól kezdjük a bajnokságot, örülök annak, hogy két mérkőzésen hat pontot szereztünk. Hasonló reakcióra számítottam a csapattól az Európából való kiesés után. Pozitívum még, hogy a Puskás Akadémia elleni bajnoki után láttam az öltözőben az arcokon, hogy nekik is sokat jelentett a győzelem. De ez a két mérkőzés már a történelem része, a héten már a DVTK ellen készültünk. A tabella első helyén állunk jelenleg, és természetesen még nagyon az elején vagyunk a bajnokságnak, mentálisan van jelentősége annak, hogy mi állunk az élen. A folytatásban azért dolgozunk minden nap, hogy ez így is maradjon! (molfehervarfc.hu)

Fernando Fernández (Diósgyőr): – A Fehérvár ellen maximális koncentrációra lesz szükség ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni. Egy ilyen nagy klubnak, ilyen jó játékosokkal nem is feltétlenül kell jól játszani ahhoz, hogy mérkőzéseket tudjanak nyerni. Ha megnézzük a múlt heti PAFC elleni meccsüket, a hazaiaknak rengeteg tiszta gólhelyzete volt, mégis elvitte a három pontot a Fehérvár. Kulcsfontosságú lesz, hogy a védekezésünk rendben legyen és megfelelően koncentráljunk mind a védekező, mind a támadó rögzített szituációknál. Sok mindennek stimmelnie kell ahhoz, hogy nyerni tudjunk Székesfehérváron, de ettől függetlenül győzni megyünk, a három pont megszerzése a cél. (dvtk.eu)

Mezőkövesd – Puskás Akadémia, 19:30

Kuttor Attila (Mezőkövesd):Fontosnak tartom, hogy két győzelemmel tudtunk elindulni az új szezonban. Az örömünk akkor lenne ennél is nagyobb, hogyha az előttünk álló bajnoki is hasonlóképpen sikerülne. Az is biztos ugyanakkor, hogy a következő ellenfelünk is nehéz feladatot jelent, mivel a Puskás Akadémia az első két fordulóban máris bebizonyította, hogy jó erőkből álló, remek együttes. Mindezek tükrében, ezúttal is komolyan vettük a felkészülést a szombat esti találkozóra, amelyen természetesen ismét a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni. Ez ugyebár a három pontot jelentené, aminek megszerzése nem lesz egyszerű dolog, de mint mindig, ezúttal is arra fogunk törekedni, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, és kiszolgáljuk a közönségünket. (mezokovesdzsory.hu)

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):A Mezőkövesd két győzelemmel kezdte a szezont, és hazai pályán nyilván ismét három pontot szeretne szerezni. Ellenfelünk rendkívül szervezett, ugyanakkor kreatív futballra jó képes csapat, roppantul nehéz dolgunk lesz ellene. Elemeztük a játékukat, tudjuk, mik az erényeik és a gyengéik, illetve, hogy mivel fordíthatjuk a magunk javára a mérkőzést, ugyanakkor csak abban az esetben lehetünk sikeresek, ha lényegesen jobban használjuk ki a helyzeteinket, mint múlt vasárnap a Fehérvár ellen. Mindkét csapatban megvannak azok a játékosok, akik egy villanással képesek eldönteni egy mérkőzést, ám úgy vélem, az nyer majd, aki nemcsak taktikailag, hanem akaraterő és csapatmunka terén is felül tudja múlni a másikat. Mivel a látványos futball híve vagyok, remélem, szórakoztató, jó mérkőzést lát majd a mezőkövesdi közönség, lehetőleg Puskás-győzelemmel. (mezokovesdzsory.hu)

Újpest – Paks, 19:30

Nebojsa Vignjevic (Újpest):Vendégeink nagy átalakuláson mentek keresztül. Jó játékosok érkeztek hozzájuk, valamint a vezetőedző személye is megváltozott, így megújult energiával és motivációval rendelkeznek. Nekünk sajnos a Paks ellen mindig nehéz, akár otthon, akár idegenben lépünk pályára. Ugyan az elmúlt néhány mérkőzésen jól játszottunk ellenük, biztos vagyok benne, a mostani összecsapás sem lesz könnyű. Az elmúlt időszakokhoz képest több minőségi labdarúgóval rendelkeznek, így sokkal veszélyesebbek is lehetnek. Vannak olyan futballistáik, akik egyedül bármikor megváltoztathatják a találkozót. Nekünk a saját játékunkat kell követnünk, és akkor nyerhetünk. (ujpestfc.hu)

Tomiszlav Szivics (Paks):Egy kifejezetten jó mérkőzésre számítok, hiszen egy nagy csapat ellen lépünk pályára. A hazaiak trénere már hat éve dolgozik ellenfelünk kispadjának élén, és ez meg is látszik a csapaton. Az Újpest rendkívül szervezett focit játszik. Ami minket illet, mindent megteszünk azért, hogy minél pozitívabban jöjjünk ki a szombati mérkőzésből. (paksifc.hu)

Vignjevic komoly fájdalmak után: “Nem követhetünk el olyan hibát, mint Traoré szerződtetése” – interjú