Bár a legtöbb helyen csak a gólszerzők neve marad fenn, a szurkolók pontosan tudják, hogy egy-egy gólnál legalább akkora – ha nem nagyobb – fontossága van egy jó előkészítésnek, mint a befejezésnek. Éppen ezért a csakfoci.hu is megnézi időről időre, hogy kik teljesítenek a legjobban a gólpasszok kiosztásában. A bajnokság hajrája előtt például egy meglepő név van az élen, de igen szorosan alakul az élmezőny.

Paksi játékos a gólpasszkirály

Bertus Lajos a szezon első felében is folyamatosan kihagyhatatlan helyzetbe hozta társait. Már a 2. fordulóban, a Mezőkövesd ellen duplázott, majd az ősszel még a Videoton, a Puskás, újra a Mezőkövesd és a Debrecen ellen is remekelt. Sőt, az utolsó fordulóban két asszisztot jegyzett a Vasassal szemben is.

Néhány napja megírtuk, hogy a Paks igazán 2018-ban lendült bele, a csapat például vezeti a tavaszi tabellát. Ez a veretlen menetelés sem alakulhatott természetesen Bertus-gólpassz nélkül: a 27 éves futballista a Diósgyőr 2-1-es legyőzésébe segített be. Emellett van három gólja is tavasszal, így abszolút húzóembere a már dobogón lévő paksiaknak.

Kiváló névsor az élmezőnyben

Remek játékosok követik a Paks labdarúgóját a gólpasszlistán. A 2. helyre például egy-egy Videoton-, Honvéd- és Fradi-játékos került fel. Az talán kevésbé meglepő, hogy a támadásokban sokszor kiemelkedően teljesítő Davide Lanzafame, Marko Scepovic kettős elöl van, Lovrencsics Gergő jelenléte talán érdekesebb, főleg, hogy jobbhátvédként is szerepet szokott kapni.

A legjobbak közé még Danko Lazovic, Ugrai Roland és Asmir Suljic került, ők 7-7 gólpasszal állnak, és a Videotonnál mellőzött bosnyák-magyar labdarúgón kívül mindannyian megszorongathatják még az éllovast.

Erre egy jó hajrával még a Nagy Dániel, Bódi Ádám kettősnek is van esélye.

Az NB I-es gólpasszlista legjobbjai

1. Bertus Lajos – 9 assziszt
2. Davide Lanzafame, Marko Scepovic, Lovrencsics Gergő 8-8
5. Danko Lazovic, Ugrai Roland, Asmir Sujic 7-7
8. Nagy Dániel, Bódi Ádám 6-6