Az NB I-ben a 11. helyen álló DVTK nem bírt a másodosztályú Kazincbarcikával, a Putnokon rendezett pénteki felkészülési mérkőzésen. Két hatalmas védelmi hibát kihasználva a KBSC kétgólos előnyre tett szert, a felforgatott összeállításban (három fiatal játékos, is lehetőséget kapott többek között) játszó diósgyőriek pedig csak egy órát követően tértek magukhoz.

A 63. percben Szabó szögletébe Polgár Kristóf ért bele a hosszú oldalon és a labda a bal alsó sarokban kötött ki, majd hat perccel később Nagy Tibor lépett ki a védők között a jobb oldalon Vernes labdájával, tolt egyet a rajta, majd középre passzolt laposan, ahol Bacsa Patrik érkezett és egy védő szorításában közelről a hálóba kotorta a labdát. 2-2 lett így a meccs vége – írja a dvtk.eu.

Fernando Fernandez (DVTK):A legfontosabb, hogy lehetőséget kaptak azok a játékosok, akik a bajnokságban kevesebb szerephez szoktak jutni. Örülök annak, hogy több fiatal játékos teljesítményét meccsszituációban is megnézhettem. Köszönjük a Kazincbarcikának, hogy játszhattunk velük. Ez a találkozó remek felkészülést jelentett az Újpest elleni bajnokira.

Keményen üzentek a Diósgyőr szurkolói: “Cél az NB II?” – Fernandót is elküldenék

Kazincbarcikai SC – Diósgyőri VTK 2-2 (Kanalos 13., Tóth L. 41., ill. Polgár 63., Bacsa 69.)

DVTK: Radoš (Bukrán, 58.) – Polgár, Karan (Brkovic, 46.), Tamás M. (Géringer, 74.) – Nagy T. (Shestakov, 74.), Tóth Ba. (Tóth Bo., 58.), Mazalović (Fenyőfalvi, 58.), Szabó B. (Tajti M., 74.), Bárdos (Juhár, 46.) – Bacsa, Mihajlović (Vernes, 46.)

KBSC: Fila – Palmes, Fótyik, Heil, Mikló, Oltean, Krausz, Kovács O., Lukács R., Tóth L., Kanalos

Eközben a a Mezőkövesd hazai pályán, egy kétszer 60 perces edzőmeccsen 3-1-re legyőzte a másodosztályú Balmazújvárost.

Verpecz nagy védései jelentették az első fontosabb eseményeket, a 10. perc környékén Vajda, Szeles és Mevoungou kísérletét is hárította a balmaziak rutinos hálóőre. A 28. percben azonban már ő is tehetetlen volt a Mezőkövesd Facebook-oldalának közvetítése szerint, Drazic öt méterről. kisodródva emelt a bal alsó sarokba (1-0). A 41. percben kétgólosra nőtt a hazai előny, Farkas sarkazását Molnár lőtte a hálóba (2-0).

Kuttor Attila teljes csapatot cserélt a szünetben. A 90. percig kellett várni a harmadik kövesdi találatra: André Alves közelről lőtt a bal alsó sarokba (3-0). A 120 perces meccs utolsó negyedórájának nyitányaként szépített a Balmazújváros, Körödi állította be a 3-1-es végeredményt.

Mezőkövesd-Zsóry – Balmazújváros 3-1 (Drazic 28., Molnár G. 41., Alves 90., ill. Kóródi 105.)

Mezőkövesd, I. félidő: Dombó – Farkas, Pillár, Katanec, Wieland – Szeles, Mevoungou, Cseri – Vajda, Drazic, Molnár

Mezőkövesd, II. félidő: Szappanos – Varjas L., Hudák, Sulek, Sike – Földi, Varjas L., Sibo – Szakály, Alves, Koszta

NB I-es edzőmeccsek, a további pénteki program:

13:00: Haladás – Vác (NB II)

14:00: Újpest – Monor (NB II)

15:00: St. Pölten – MTK

16:00: Puskás Akadémia – Sepsi OSK