TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB I

A Paks kezdte jobban a mérkőzést, előbb Harasztinak volt egy jó lövése, amit Felipe szögletre ütött, majd Gévay fejelt közelről fölé. A 16. percben aztán a hazaiak megszerezték a vezetést: Hahn 8 méterről a léc alá lőtt. Két perccel később Haraszti szögletét követően Remili 16-ról laposan a hálóba bombázott. A 30. percben szépítettek a vendégek: Horváth csúsztatott 6 méterről a jobb sarokba. A 42. percben Bertus középre ívelt szabadrúgását Gévay fejelte öt méterről a hálóba. Közvetlenül a szünet előtt Melnik 3 méterről guríthatott volna az üres kapuba, de nem találta el a labdát.

A második félidő elején Lucas távoli próbálkozását védte könnyedén Nagy. A játékrész közepén Hahn került volna helyzetbe, Melnik azonban nagyot mentett a kapu előtt. A 91. percben Gévay alakította ki a 4-1-es végeredményt. A Paks végig jobb volt, megérdemelten nyert és ezzel feljött a harmadik helyre.

Paks – Kisvárda 4-1

Gólszerzők: Hahn 12., Remili 19., Gévay 42., 91. ill. Horváth 30.

Második helyzetét máris gólra váltott a Mezőkövesd az utolsó helyen álló Haladás elleni bajnokin: a 7. percben Vajda játszotta meg Molnárt, aki a tizenhatos vonaláról lőtte ki a jobb alsó sarkot (1-0). A vezetés megszerzése után is támadásban maradtak a hazaiak, a 21. percben Farkas készítette le Cserinek a labdát, aki kapásból lőtt, de fölé. A játékrész hajrájában Cseri ment el a bal oldalon, középre ívelése után Szeles nagyon rosszul találta el a labdát.

Fordulás után többet támadott a Haladás, az egy hete eltiltása miatt még új csapatát csak a lelátóról figyelő, ezúttal azonban már a kispadról irányító Horváth Ferenc cserékkel is próbálkozott, de hiába. Jagodics fejesén kívül nem jutott helyzetig a Hali, a hosszabbításban pedig a csereként beállt Koszta büntetőből beállította a 2-0-s végeredményt.

Mezőkövesd – Haladás 2-0

Gólszerző: Molnár 7., Koszta 92.

A csapatok bátran kezdték a mérkőzést: mind az Újpest, mind a Puskás Akadémia magasan feltolta a védelmét, és igyekeztek támadólag fellépni. Az első néhány perc mezőnyharca után a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, ám a vendégek kontráik révén több veszélyes helyzetet alakítottak ki. A játékrész végére egyértelművé vált az Újpest fölénye, ami lövésekben is megnyilvánult: Nwobodo, és Zsótér lehetőségénél is szükség volt Danilovic lélekjelenlétére. A másik oldalon csupán Vlasko próbálkozott eredményesen, ám Pajovic könnyűszerrel fogta lövését.

A szünet után a hazai csapat eggyel magasabb fokozatra kapcsolt, és Zsótér elhibázott ziccere után Nwobodo már eredményes tudott lenni az 52. percben. A Puskás Akadémia válaszképp megpróbált nyomást helyezni ellenfelére, ám ezzel még több terület nyílt meg az újpesti gólszerző előtt. Benczés Miklós ezt látva viszonylag korán belenyúlt a mérkőzésbe: a 60. percben lehozta Varga Józsefet, majd hét perccel rá Kiss Tamást, helyükre két légiós, Urblik és De Jesus érkezett. A cserék azonban nem jelentettek megoldást a problémára, hiszen éppen a kiugró Nwobodo passza után talált be Novothny Soma a 72. percben, ezzel eldöntve a három pont sorsát.

Újpest – Puskás Akadémia 2-0

Gólszerzők: Nwobodo 52., Novothny 73.