Nem túlzás kijelenteni, hogy az NB I legutóbbi fordulója a cserékről szólt, a kispadról beszálló játékosok ugyanis hatból három mérkőzésen is jelentősen befolyásolták a végeredmények alakulását.

A Paks–DVSC összecsapáson 2-2-es állásnál remek érzékkel küldte a pályára a hazaiaknál Osztermájer Gábor vezetőedző Sajbán Mátét, Haraszti Zsoltot és Windecker Józsefet, hiszen a hajrában az ő vezérletükkel sikerült begyűjteniük a három pontot. A zöld-fehérek harmadik találatát Haraszti szabadrúgását követően Sajbán szerezte, míg a kegyelemdöfést Windecker adta meg a 92. percben. A cserék a túloldalon is jól szálltak be a mérkőzésbe, a 65. percben a hét perccel azelőtt pályára lépő két labdarúgó, Varga Kevin és Haruna Garba hozta össze az egyenlítő találatot.

Szintén nagyot fordult a világ Kisvárdán, amikor a DVTK edzője, Feczkó Tamás kétgólos hazai vezetésnél a 66. percben lehetőséget adott Haris Tabakovicnak és Molnár Gábornak, tizenhét perccel később pedig a légiós passzából volt eredményes a télen Mezőkövesdről érkező támadó középpályás. Feczkó továbbá a 86. percben becserélte Egerszegi Tamást is, aki ezt követően három perccel kiegyenlített – Tabakovic harcosságának is köszönhetően pattant elé a labda –, így megmentett egy pontot a Diósgyőr.

Már-már úgy tűnt, begyűjti a három pontot a Budapest Honvéd a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen, ám a 71. percben csereként beálló Golgol Mebrahtu a 88. percben kiharcolt egy tizenegyest, amit Josip Knezevic magabiztosan értékesített, így a szudáni támadó mondhatni “gólpasszal” hálálta meg Hornyák Zsolt bizalmát.