Mezőkövesd – Diósgyőr, 14:05

Pintér Attila (Mezőkövesd):Próbáljuk folyamatosan építeni a csapatot. Csak akkor lehetünk eredményesek, ha az adódó helyzeteket gólra váltjuk. Azon dolgozunk, hogy a lehetőségeinket 100%-oson ki tudjuk használni. A legutóbbi Diósgyőrben lejátszott mérkőzésünkön elsősorban kontrákból volt veszélyes ellenfelünk, ezt vasárnap meg szeretnénk akadályozni és igyekszünk rájuk erőltetni a játékunkat. A megyei rangadón ki kell majd használnunk ellenfelünk hibáit, megpróbáljuk kapott gól nélkül lehozni a találkozót, elöl pedig be kell találnunk ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot. A Diósgyőrnek megvannak az erősségei, a MOL Fehérvár elleni mérkőzésen is látszott, hogy a DVTK egy jól szervezett csapat, ráadásul 2-3 komoly gólszerzési lehetőségük is volt a 90 perc során. Az erősségek közé tartozik a fantasztikus szurkolótábor is, akik a járványügyi helyzet miatt most nem lehetnek jelen a mérkőzésen. Sajnos hiányozni fog a mi szurkolótáborunk is, hiszen nekünk is csodálatos közönségünk van, még ha létszámban nincsenek is annyian, mint a diósgyőriek. A csapattal két és fél hete dolgozunk együtt, maximálisan elégedett vagyok a játékosokkal, az edzéseken odaadóan, nagy figyelemmel végzik a feladatokat és próbálják elsajátítani azokat a taktikai elemeket, amivel biztos vagyok benne, hogy előrébb tudunk majd lépni. Most olyan mérkőzések következnek a számunkra, amelyeken nem szabad kikapnunk, a hátralévő öt idei találkozóból megpróbálunk minél többet megnyerni. (mezokovesdzsory.hu)

Feczkó Tamás (Diósgyőr):A Pintér Attila csapataira jellemző stílusjegyeket már az első mezőkövesdi mérkőzésén fel lehetett fedezni. A stabil védekezésük alapja a középső zónában bemutatott agresszív játék, valamint a mérkőzés több periódusában is sikeresen támadták le az ellenfelet, aminek köszönhetően az MTK alig tudott helyzetet kialakítani. Alaposan kielemeztük az ellenfelet, azonban jelen pillanatban számunkra a saját játékunk a legfontosabb, a saját elképzeléseinket kell tökéletesen megvalósítani a győzelem érdekében. A bajnokság első 7 mérkőzésén rendre betaláltunk az ellenfél kapujába, ezért különösen fájó, hogy legutóbb kétszer is gólképtelenek maradtunk. A helyzeteink akkor is megvoltak, de vagy mi hoztunk rossz döntést, vagy a kapufa segítette ki az ellenfelet. A Mezőkövesd ellen még több helyzetet kell kialakítani, ugyanakkor ezúttal sokkal jobban kell sáfárkodni a helyzetekkel. Ennek érdekében sokkal jobban kell koncentrálni a kapu előtt, mint korábban. (dvtk.eu)

Honvéd – Puskás Akadémia, 18:45

Bódog Tamás (Honvéd):Természetesen csalódottak voltunk a Ferencváros elleni mérkőzést követően, de azt is látni lehetett, hogy a játékunk rendben volt, jól futballoztunk, helyzeteink voltak, agresszív volt a csapat, erre van szükség a pályán. Tisztában vagyunk azzal, hogy hol állunk a tabellán, amin mindenképpen javítani akarunk. Mivel egyre többen jönnek vissza a betegségből, ezért egyre nagyobb a konkurenciaharc a csapatba kerülésért, ez löki előre az egész társaságot. Felesleges arról beszélni, hogy mi miatt alakultak így az eredmények, az biztos, hogy az évből hátralevő hat mérkőzésen lehetőségünk van arra, hogy javítsunk a pozíciónkon, meg akarjuk mutatni, hogy ez a helyezés nem reális. Motiváltak a játékosok, a vasárnapi mérkőzés az, ahol most már mindenképpen pontokat kell gyűjtenünk, és ennek szellemében készültünk egész héten. (honvedfc.hu)

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): Nagyon örömteli, hogy sikerült egy kicsit összerázódnunk, ebben a válogatott szünet sokat segített – azt várom el a fiúktól, hogy ez a pozitív folyamat tovább folytatódjék, és stabilizáljuk a jó teljesítményt. A koronavírus leginkább pszichés szempontból viselt meg bennünket; ezen próbálunk napról napra javítani. Tudjuk, hogy a Honvéd jó játékerőt képvisel, s abban, hogy eléggé rapszodikusnak tűnnek, szerepe lehet annak is, hogy őket is megviselte a járvány. Most már visszajövőben vannak a játékosaik, és a legutóbbi meccsükön a Ferencváros ellen is megmutatták az erejüket, épp ezért nem számítok könnyű összecsapásra. Ugyanakkor bízom benne, hogy jól felkészülten utazunk Budapestre, és ha a hozzáállás is megfelelő lesz, akkor sikert aratunk a vasárnapi találkozón. (honvedfc.hu)