Kisvárda – MOL Fehérvár FC, 13:30

Erős Gábor (a Kisvárda megbízott vezetőedzője):Decemberben már nem várhattunk harmincöt fokot, nagyjából tudtuk, hogy milyen időjárással kell szembesülni. A pályáink megfelelő állapotban vannak, tudtunk edzeni a stadionban is, úgyhogy ezekre nem foghatunk semmit. A hétre jó alapot, hangulatot és önbizalmat adott a múlt szombati magabiztos győzelmünk, de továbbra is két lábbal, szerényen a földön kell maradnunk, azzal együtt is, hogy megint nagyon jól dolgoztak a játékosok. A Gyirmót elleni meccset követően beszéltem arról, hogy a hangulat javításával is kellett foglalkozni, hiszen annak a találkozónak a végjátéka benne maradt a fejekben, most viszont nem volt ilyesmiről szó, végig jó hangulatban teltek az edzések, persze kemény munkával is. A csapat magasra tette magának a mércét, innentől kezdve fel van adva a lecke, ott kell maradnunk a tabella élcsoportjában. Ugyan jelen pillanatban a mi pozíciónk a kedvezőbb, de nem szeretnék esélyekről beszélni, inkább azt hangsúlyoznám, hogy két jó csapat találkozik majd, és nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Fehérvár rendkívül jó játékosokból áll. Ugyanakkor a mi csapatunk is nagyon jó, amelyet szintén sok jó futballista alkot. Rangadóról beszélünk, amelyet remélhetőleg a meg is tudunk nyerni. Az egyéni képességek nagyon fontosak, de nem gondolnám, hogy egyértelműen azok döntenék el a mérkőzést. Azt nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy milyen játékosok is alkotják az ellenfelet, kellően fel is készültünk belőlük, mint mindenki másból is. Közben azért a saját csapatunkkal voltunk inkább elfoglalva, és azon próbáltunk dolgozni, hogy az adott taktikával szemben mi mivel tudjuk a magunk javára fordítani a mérkőzést. Remélem, hogy ezt sikerült is megtalálnunk. (kisvardafc.hu)

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC):A Kisvárda elleni találkozó előtt eltiltások és sérülések is nehezítik a dolgunkat a keret és a kezdőcsapat kialakításakor, azonban ahogyan korábban, most is a megoldásokat keressük a kifogások helyett. A stábbal együtt hiszünk a rendelkezésre álló játékosokban, akikkel egész héten a vasárnapi bajnokira készültünk. Az biztos, hogy a hazaiak nagyon jól szerepelnek eddig a bajnokságban, lendületüket az edzőváltás sem törte meg, de a megfelelő hozzáállással és teljesítménnyel tudom, hogy képesek vagyunk jó eredményt elérni a forduló egyik rangadóján. (molfehervarfc.hu)

MTK Budapest – Újpest, 16:00

Márton Gábor (MTK Budapest):Próbáltunk a fizikális oldalon javítani, muszáj, mert ezen a téren messze van a csapat attól, amit én elvárok. Meg kell találni a középutat, amikor tudunk terhelni, de hétvégére fittnek kell maradni. Voltak személyes elbeszélgetések a játékosokkal, hogy ki mit érez. Próbálják megvalósítani, amit kérünk, vannak olyan akadályok, amelyek nem biztos, hogy az ő hibájuk. Nehéz mérkőzés lesz, a csapat nincs jó passzban, ez enyhe kifejezés. Nem megy egyik napról a másikra, hogy brillírozni tudjunk. Az Újpest jobb passzban van, de egyelőre mindenki jobb passzban van, mint mi. Az Újpest kellemetlen jó csapat, nem lesz könnyű dolgunk, de itthon szeretnénk megnyerni a mérkőzést. (mtkbudapest.hu)