Loic Nego több, mint 1 millió euróval növelte saját piaci értékét 2018. januárjához képest, ezzel Armin Hodziccsal, és Ivan Petrjakkal holtversenyben az NB I legértékesebb játékosának számít. A Vidi Európa Liga-szerepléséből egyébként Kovácsik Ádám, és Boban Nikolov profitált még elég komolyan: előbbit 350 ezer euróval, míg utóbbit 300 ezer euróval taksálják többre.

Mellettük a Ferencváros, a Puskás Akadémia és a Diósgyőr is 2-2 játékossal képviselteti magát, habár az utóbbit képviselő Tajti Mátyás, és Florent Hasani ugrásszerű növekedése magyarázható azzal is, hogy egy évvel ezelőtt még az adatbázisban nem rendeltek hozzájuk piaci értéket.

Arányok tekintetében a fiatalok taroltak

Százalékos bontásban 2018-ban a fiatalok ugrottak nagyot: az első tízben 6 tizenéves is helyet kapott, de a legidősebb “többszöröző” sem volt idősebb 23 évesnél.

Kiss Tamás értéke tizenkétszeresére nőtt, de Kusnyir Erik is meghétszerezte az értékét. Érdekesség, hogy míg tavaly egyetlen kapus sem tudott nagyságrendeket ugrani, addig idén 2 hálóőr is képviseltette magát a paksi Rácz Gergő, és az újpesti Gundel-Takács Bence személyében.

Az Európa Liga sem segített rajtuk

Georgi Milanov és Armin Hodzic értéke a Vidi nemzetközi bravúrjai ellenére is hatalmasat esett, 1-1 millióval tartják őket kevesebbre. Ahogy a legjobbak között, a legrosszabbaknál is a székesfehérváriak viszik a prímet, hiszen Marko Scsepovics is befért a tíz legjelentősebb érték-csökkenésbe.

Szintén szimmetriát mutat a Puskás Akadémia, és a Ferencváros is, hiszen a javítókhoz hasonlóan a “rontók” listáján is 2-2 játékosuk található meg.

A százalékosan leginkább hanyatlók jelentős része a 2018-as igazolások közül kerül ki: Felipe, Vega, Katanec, Horj, N’Gog, Karaszjuk és Priskin is az előző naptári évben váltott klubot. A Puskás Akadémia 3, a Kisvárda 2, a Mezőkövesd-Újpest-Fradi-Honvéd-Haladás ötös pedig 1-1 játékossal képviseltette magát a becsült arányos értékromlások “toplistáján”.