MOL Vidi FC – DVTK 1-2 (Scepovic 4. ill. Mihajlovic 28., Karan 33.)

Úgy kezdődött a második helyezett és az utolsó előtti összecsapása, ahogy a hazaiak remélték: a 4. percben Nego passzolt Scepovichoz, aki védője mellett kapura fordult, majd a rövid alsóba lőtt (1-0). A folytatásban jöhetett volna az újabb Vidi-gól: Nego passzolt Pátkaihoz, aki jobbról beadott, a labda kevéssel szállt el a berobbanó Scepovic feje fölött, majd Stopira egy remek kényszerítő után lőtt balról, kapásból, Bukrán vetődve ütötte oldalra a labdát.

A 28. percben meglepetésre egyenlített a DVTK: Shestakov adott be jobbról, Juhász fejpárbajt veszített Mihajloviccal szemben, a labda a DVTK légiósa előtt maradt, aki ziccerben nem hibázott (1-1). Öt minutummal később pedig második kaput eltaláló lövésükkel fordítottak is a borsodiak: Jobb oldalról végezhettek el szabadrúgást,  Vernes beadása után Karan előtt maradt a labda, aki közelről a hálóba lőtt (1-2). Az első játékrészben Huszti előtt adódott két nagy egyenlítési lehetőség, de egyikkel sem tudott élni a középpályás.

Fordulás után nagy esélyt kapott a Vidi: Karan lerántotta Pátkait a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt azonban Huszti a jobb kapufára rúgta, ahonnan kifelé pattant a labda. Próbált nyomni a hazai együttes, de kevés átütőerő volt a játékukban, a 82. percben pedig Bacsa révén bebiztosíthatta volna győzelmét a DVTK, de a cserecsatár nem tudott élni ziccerével.

Cserék, sárga lapok és kakaskodások jellemezték a második félidőt, de az eredmény nem változott, ahogy a négyperces hosszabbításban sem, így a Vidi a Puskás Akadémia elleni 0-3 után 2019-ben második bajnokiját is elvesztette új stadionjában.

Mezőkövesd FC – MTK Budapest 2-3 (Drazics 28., Vajda 47., ill. Katona 32., Kanta 65., Vass P. 78.)

Némi mezőnyjáték után a Mezőkövesdé volt az első nagyobb lehetőség: a 17. percben Molnár 8 méterről lőtt, de Kicsak kivetődve szépen mentett. Nem sokkal később ugyanez volt a párosítás: a szélső távolról bombázott, Kicsak vetődve hárított.

Az első félóra végén aztán vezetést szereztek a hazaiak: Drazsics került nagy helyzetbe, és 12 méterről a jobb alsó sarokba gurított (1-0).

Azonnal válaszolt az MTK: egy labdaszerzés után Katona hatalmas gólt lőtt ballal a léc alá 15 méterről (1-1). Kulcsár, majd Vadnai helyzeténél mentettek a kapusok, így döntetlennel fordultak a csapatok.

Fordulás után viszont azonnal változott az állás: a csereként beállt Vajda első lövését még védte Kicsak, az ismétlés már bement (2-1). A folytatásban potyogtak a lapok, majd az MTK fokozta a nyomást, és ez gólt ért: a félidő közepén Deutsch volt harcias, majd középre passzolt, Kanta pedig 11 méterről keményen lőtt, a labda túljutott Szappanosonon (2-2).

Támadásban maradt az MTK: előbb Lencse 17 méteres lövését a jobb sarok elől mentette Szappanos, majd Kanta 18 méteres, megpattant lövése ment alig a jobb sarok mellé. A 78. percben aztán Katona passzolt vissza, Vass Patrik pedig a jobb felsőbe bombázott (2-3) – így az izgalmas, fordulatos meccset a kék-fehérek nyerték meg.

Paks – Haladás 1-1 (Simon A. 30. ill. Funsho 82.)

A kezdősípszó után szinte azonnal kapujához szegezte ellenfelét a Paks, de a Haladás gyors kontráinál is észnél kellett lenniük a hazai szélső védőknek. Jó 20 perc elteltével már kezdett nyilvánvalóvá válni, hogy a szombathelyiek dominálni szeretnék a játékot: védelmüket feltolták, és igyekeztek magabiztos építkezéssel egészen a kapuig jutni, paksi részről viszont Szabó János ellentámadásai jelentettek veszélyt. A 27. percben Király Gábor még kirohanással előzte meg a szöglet utáni gólhelyzet kialakulását, a 30. percben ugyanez már nem sikerült: a nagy kavarodás végén Simon András lőtte ki a hosszú alsó sarkot (1-0). Paksi vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek.

Szünetben kettőt cserélt Horváth Ferenc, majd az egyenlítéssel próbálkozott a Haladás. Az 53. percben mégis a Paks előtt adódott lehetőség: Hahn indult meg, majd a tizenhatos előtt buktatták a védők. A szabadrúgást Gévay végezte el, Király ki tudta ütni a labdát, majd hazai beadások után mentett többször a rutinos kapus. Az 57. percben Rui Pedro lőtte be a labdát balról a kapu elé, de Nagy Gergely jól vetődött ki, és Funsho elől megszerezte a labdát, a 68.-ban Ofosu passza után Rabusic húzott balról befelé, lövése kevéssel kerülte el a bal felsőt. A 82. minutumban egyenlítettek a vendégek: bal oldali, szombathelyi beadás után előbb Rui Pedro lőtt, Nagy Gergely védett, majd a kipattanót Funsho Bamgboye lőtte közelről a kapuba (1-1).

A hosszabbítás végén még Nagy Gergely védett nagyot Rabusic közeli lövésénél, így maradt az 1-1-es döntetlen.

Honvéd – Puskás Akadémia 2-1 (Holender 9., 17. ill. Radó 73.)

Aktívabban kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, Radó előtt már a negyedik percben adódott egy nagy lehetőség, miután lecsapott egy röviden hazafejelt labdára, de a kísérlete nem sokkal fölé szállt. Nem sokkal később a múlt héten bombagólt szerző Urblík próbálkozhatott szabadrúgással húsz méterről, de ő is elméretezte. Ezt követően azonban a Honvéd rögtön az első helyzetét gólra váltotta, Heris és Hadzsiev egymásra várt a tizenhatoson belül, így Holender Filip lecsapott a labdára és a bal alsó sarokba lőtt azt a 9. percben (1-0).

Nyolc minutummal később újfent Holender volt szemfüles, a hazai támadó Kamber hatalmas jobb oldali beadását fejelte közelről a kapuba, a Puskás-védők egymásra vártak (2-0). Az első félidő végéig a vendégek birtokolták többet a labdát, de nem voltak veszélyesek Gróf kapujára, így kétgólos előnnyel ment szünetre a Honvéd.

A második játékrészre Latifi futott ki Kiss Tamás helyett a vendégeknél, és a légiós előtt is adódott a szünet utáni első helyzet, de fejesét Gróf védte. Danilo a 60. percben ismét látványos megoldással vetette észre magát, félfordulattal lőtt fölé. Nem sokkal később Grófot éltette a hazai tábor, miután szépen védett Latifi próbálkozásánál, a 73. percben azonban már ő sem tudott hárítani, ekkor Radó megpattanó lövése hullott a jobb alsóba, 2-1.

A vendéghelyzetek azonban elmaradtak a folytatásban, elsősorban azért, mert Latifi tíz perc alatt két sárgát is kapott, így emberhátrányba került a Puskás. A csereként beálló N’Gog eldönthette volna a három pont sorsát, de 15 méterről középre lőtt, így Hegedűs hárított. A hosszabbításban újabb piros lapot kaptak a vendégek, Heris megkapta a második sárgáját. A felcsútiak előtt nem adódott helyzet az egyenlítéshez, maradt a 2-1-es hazai győzelem.

Kisvárda – DVSC 3-0 (Tszukalasz 42., Lukjancsuk 45., Horváth Z. 56.)

Visszafogottan kezdett a Loki, a Kisvárda ellenben gyors egyérintős támadásokkal már az első percekben zavarba tudta hozni ellenfelét. Grozan többször is helyzetbe került Lukjancsuk beadásai után, így a debreceniek a továbbiakban igyekeztek a két játékost elszigetelni egymástól. A félidő közepére magára talált a DVSC, a Várda csak egy nagy Felipe-védés révén tudta megőrizni kapuját. A forró pillanatok után egy semmiből jött gól lepte meg a közönséget: a 42. percben Horváth dekázhatott háttal a kapunak, majd perdített hátra, Kusnyir rövid hazafejelését pedig Tszukalasz juttatta a kapuba (1-0).

A hirtelen jött találat összezavarta a Debrecent, így még a szünet előtt újabb gólt kaptak: egy szöglet után visszatett labdából Lukjancsuk bombázott 18 méterről a hálóba (2-0).

Pávkovics fejesével indult a második játékrész, ami azonban pontatlan volt. Az 56. percben egy hazai kontra után háromgólosra növelte előnyét a Kisvárda, Hugo Seco szép passzal kiugratta Horváth Zoltánt, aki eltolta a labdát a kapus mellett és éles szögből a kapuba lőtt, 3-0.

Ezt követően nem tudott ziccerbe kerülni a DVSC, csak kisebb lehetőségeket sikerült kialakítaniuk Tőzséréknek, Felipének nem volt szüksége bravúrokra. A hazai kontrák többször hordoztak veszélyt magukban, Seco aktívan játszott a jobb oldalon, de az utolsó passzokba hiba csúszott. A Kisvárda végül magabiztosan tartotta az előnyét és nyert 3-0-ra.