A múlt heti cikkhez képest felmerült változásokat zöld színnel emeltük ki.

Ferencváros

Érkezett:

Távozott:

Érkezőként felmerült: Szalai Ádám (informálisan felvették vele a kapcsolatot), Lovrencsics Gergely (szabadon igazolható, ő az egyik fő kiszemelt), Huszti Szabolcs (ha kiesett volna a Frankfurt, akkor merülhetett volna fel komolyabban), Burak Camoglu (Dortmund II), Rafael van der Vaart (Betis), Stieber Zoltán (Hamburg)

Távozóként felmerült: Cristian Ramírez (külföldi érdeklődésről beszélt), Roland Lamah (Crvena Zvezda, Kína – lejár a szerződése), Dibusz Dénes (télen egy francia klub ajánlatot tett érte, a francia vonal továbbra is él), Nagy Ádám (klubok sora figyeli)

Így igazolhatnak: Szeretnének csatárt és védőt igazolni, a hazai mezőnyből nem valószínű az erősítés (Fiola merülhet fel). A klubnak több piacképes játékosa van, akik az Eb-re is mehetnek, ha érkezik értük komoly ajánlat, lenne, akit elengednének, ez esetben a helyükre igazolnának.

Videoton FC

Érkezett: Barczi Dávid (Diósgyőr)

Távozott:

Érkezőként felmerült: Laczkó Zsolt (végül nem lesz a klub játékosa), Bódi Ádám, Varga József (kivásárolnák őket a DVSC-től), Aleksandar Prijovic (Legia), Futács Márkó (Mersin), Theodorosz Kolokudiasz (Anorthoszisz Famaguszta), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor)

Távozóként felmerült: Tischler Patrik (lejár a kölcsönszerződése, viszont maradna), Loic Nego (Astra – a klub nem engedné el), Haraszti Zsolt (Paks), Koltai Tamás (Paks, végleg megvennék), Braniszlav Danilovics (Puskás Akadémia, lejár a kölcsönadása)

Így igazolhatnak: A keretet együtt tartanák, több játékossal hosszabbítottak. Kovács Zoltán elmondta, magyar nevekben is gondolkodnak, készülnek nagy dobásra is. Külföldről olyan légiósban gondolkodnak, aki a magyarnál magasabban jegyzett bajnokságból érkezne, és élőben felmérték a tudását.

Debreceni VSC

Érkezett:

Távozott: Adamo Coulibaly (lejár a szerződése), Ibrahime Sidibe (lejár a szerződése)

Érkezőként felmerült: Banai Dávid (Újpest), Daru Bence (ZTE), Laczkó Zsolt (Békéscsaba, lejár a szerződése)

Távozóként felmerült: Bódi Ádám, Varga József (a Videoton kivásárolná őket)

Így igazolhatnak: Több poszton is szeretne erősíteni a Loki, leginkább csatárt igazolnának. Kérdés, hogy a Videoton által csábított játékosok közül elengednek-e valakit, hiszen az értük kapott összegből alighanem komolyabban tudnának erősíteni.

MTK

Érkezett: Borbély Bálint (Békéscsaba)

Távozott: Khaly Iyane Thiam (Chicago Fire, kölcsönben)

Érkezőként felmerült:

Távozóként felmerült: Cseke Benjámin (végleg megvenné az Újpest)

Így igazolhatnak: Folyamatosan hosszabbítanak a kulcsemberekkel, a keretet együtt tartanák. Nagy mozgás nem várható, a következő szezonban az eddiginél is több fiatal kaphat lehetőséget.

Szombathelyi Haladás

Érkezett:

Távozott: Ante Batarelo (lejárt a szerződése)

Érkezőként felmerült: Ezequiel Calvente (Békéscsaba)

Távozóként felmerült: Nagy Patrik (megfelelő ajánlat esetén elengednék), Sasa Popin (megfelelő ajánlat esetén elengednék), Dudás Ádám (ha nem lesz sérülésmentes, elengedik), Németh Márió (FC Basel),Thomas Wils (Lierse), Ugrai Roland (Diósgyőr)

Így igazolhatnak: Szeretnék megerősíteni a keretet olyanokkal, aki egyértelműen erősítést jelentenek.

Újpest

Érkezett:

Távozott: Litauszki Róbert (Cracovia)

Érkezőként felmerült: Ezequiel Calvente (Békéscsaba), Cseke Benjámin (opcióval megvásárolnák az MTK-tól), Novothny Soma (Napoli), Zsótér Donát (Puskás Akadémia), Tischler Patrik (Puskás Akadémia)

Távozóként felmerült: Lencse László (lejár a kölcsönszerződése, az álláspontok túl távoliak a felek között), Balogh Balázs (szerződést hosszabbított, de ajánlata van Lengyelországból), Jonathan Heris (Sint-Truiden), Banai Dávid (DVSC), Kabát Péter (Gyirmót)

Így igazolhatnak: Több kulcsember iránt van érdeklődés, kérdés, velük mi lesz. Támadót biztosan kell igazolniuk. A klubnak lejár az eltiltása a nemzetközi porondon, így jövőre már lenne lehetőség elindulni kupasorozatban, ez akár növelheti a tulajdonosi szándékot arra, hogy megerősítse a keretét. Úgy tudjuk, a magyar piacról idén pénzért is igazolnának, legalábbis megkezdődtek erről az egyeztetések a kiszemeltekkel.

Paks

Érkezett: Kemenes Szabolcs (Honvéd), Kovács Gábor (DVTK), Jelena Richárd (Honvéd)

Távozott:

Érkezőként felmerült: Haraszti Zsolt (Videoton), Koltai Tamás (Videoton, végleg megvennék)

Távozóként felmerült: Bajner Bálint (elengednék), Rodenbücher István (lejár a szerződése)

Így igazolhatnak: Nagy mozgás nem lesz, kapus igazolása fontos szempont volt, ez már sikerült.

Bp. Honvéd

Érkezett: Gróf Dávid (Csákvár)

Távozott: Kemenes Szabolcs (Paks), Souleymane Youla (MLS?), Aleksandar Ignjatovic, Jelena Richárd (Paks)

Érkezőként felmerült: Forgács Dávid (Atalanta), Davide Lanzafame (Novara), Székely György (Paks)

Távozóként felmerült:

Így igazolhatnak: Nagy mozgás nem lesz, egy balbekk és egy csatárok mögött játszó támadó leigazolása lesz a legfontosabb feladat a nyáron, Kemenes helyére pedig már érkezett pótlás.

Diósgyőr

Érkezett:

Távozott: Kovács Gábor (Paks), Miroslav Grumic (lejárt a szerződése), Barczi Dávid (Videoton)

Érkezőként felmerült: Ezequiel Calvente (Békéscsaba), Polgár Kristóf (Liverpool), Futács Márkó (Mersin), Spandler Csaba (PAFC), Ugrai Roland (Haladás)

Távozóként felmerült: Egerszegi Tamás (lejár a szerződése), Koman Vladimir (lejár a szerződése), Georges Griffiths (elengednék), Elek Ákos (külföld?)

Így igazolhatnak: Az első megoldandó feladat a keret együtt tartása lenne, hiszen sok játékosnak lejár a szerződése. Több fiatal is érkezhet a Pisont István által korábban vezetett korosztályos válogatottakból, de Spanyolországból is szeretnének meghatározó labdarúgót igazolni.

Vasas

Érkezett:

Távozott:

Érkezőként felmerült: Ezequiel Calvente (Békéscsaba), Vaskó Tamás (Békéscsaba)

Távozóként felmerült:

Így igazolhatnak: Michael Oenning elmondta, szeretnék néhány pozícióban megerősíteni a csapatot, a megkeresések a kiszemelt játékosok felé már meg is történtek. A szakmai stáb a klubvezetéssel karöltve, közös vélemény alapján dönt majd az erősítésekről, de fontos szempont, hogy a jövőben is, a fiatal magyarokra is támaszkodjon a klub.

Gyirmót

Érkezett:

Távozott:

Érkezőként felmerült: Kabát Péter (Újpest)

Távozóként felmerült:

Így igazolhatnak: Bene Ferenc vezetőedző szerint az alap adott, csak három-négy minőségi, a jelenlegi állományhoz képest jobb képességű labdarúgó leigazolását tervezik.

Puskás Akadémia

Érkezett: Spandler Csaba, Makrai Gábor, Fényes Szabolcs (Csákvár, kölcsönből vissza)

Távozott:

Érkezőként felmerült: Lencse László (kölcsönből visszatér), Tischler Patrik (kölcsönből visszatérhet, számítanak rá), Vanczák Vilmos (a kiesés után nem aktuális), Braniszlav Danilovics (Videoton, kölcsönből vissza)

Távozóként felmerült: Lencse László (szeretne NB I-ben futballozni), Fiola Attila (FTC, külföld – jó ajánlat esetén elengedik), Sallai Roland (külföld – jó ajánlat esetén elengedik), Spandler Csaba (DVTK), Zsótér Donát (Újpest), Tischler Patrik (Újpest) + a légiósok

Így igazolhatnak: A légiósok biztosan távoznak majd (kivéve, akik már magyar állampolgárok), őket pótolniuk kell majd hazai futballistákkal.

Békéscsaba

Érkezett:

Távozott: Borbély Bálint (MTK), Laczkó Zsolt (DVSC, lejár a szerződése)

Érkezőként felmerült:

Távozóként felmerült: Ezequiel Calvente (több NB I-es klub vinné) + a légiósok, Vaskó Tamás (Vasas)

Így igazolhatnak: A légiósokra a következő szezontól nem számítanak, a klub saját nevelésű és csak magyar játékosokra építi majd a csapatot, ehhez viszont igazolni kell.