NB I., 2. forduló

Kaposvári Rákóczi-Mezőkövesd 1-2 (Nagy K. 12., ill. Nagy D., 14., Cseri 30.)

A MOL Fehérvár otthonában 4-2-es vereséggel rajtoló Kaposvári Rákóczi FC fogadta a múlt héten a ZTE-t 1-0-ra legyőző Mezőkövesdet, amelyben sérülés miatt a keretben sem kapott helyet az egygólos Budu Zivzivadze. Az NB I második fordulójának nyitómeccse nem kezdődött nagy iramban, így némileg a semmiből érkezett a gólváltás a 12. és a 14. percben. Az előnyt a hazaiak szerezték meg, miután Nagy Richárd jobb oldali beadása után Csiki fejesét még bravúrral védte Szappanos, a kipattanót azonban közelről a bal felső sarokba fejelte – lesgyanús szituációban – Nagy Krisztián.

A válaszra nem sokat kellett várni, két percre rá Pekár 25 méterről vállalkozott lövésre, a labda pedig éppen lepattant Pogacsics előtt, így nem tudta megfogni a kapus, a kipattanóra lecsapott Nagy Dániel, és közelről a bal alsóba lőtt, 1-1.

Az egyenlítés után átvette a játék irányítását a Mezőkövesd, amely nagy veszélyt ugyan nem alakított ki, de Pekár és Nagy Dániel is megdolgoztatta Pogacsicsot. A 30. percben aztán összejött a fordítás, méghozzá egy remek egyéni alakítás után: Molnár tette le Cserinek a labdát 23 méterre a kaputól, a kövesdi csapatkapitány előbb köténnyel becsapta Vachtlert, majd kicselezte Urt és a visszaérő Vachtlert is újra, ezt követően pedig 14 méterről a jobb alsóba gurított, 1-2.

A második játékrészt is veszélyesen kezdte a vendégegyüttes, a 47. percben remek kényszerítő után Molnár lőhetett az ötös sarkáról, de Pogacsics védett, majd hat perccel ezt követően Cseri nagy helyzetben próbálkozott, az egyik kaposvári védő viszont blokkolta a lövést.

Hiába volt hátrányban a Kaposvár, nem tudta átvenni a találkozó irányítását, ennek következtében pedig Szappanos kapuja előtt sem tudott helyzeteket kialakítani. A vendégek folyamatosan közelebb álltak a harmadik gól megszerzéséhez, Molnár Gábor és Pekár előtt is adódott kecsegtető lehetőség, ám a befejezésben mindig hiba csúszott.

A 68. percben aztán a hazaiak is hallattak magukról: Csiki lövését előbb blokkolták a hazai védők, majd Nagy Richárd megpattanó lövését ütötte szögletre Szappanos. A második játékrész már kevésbé volt látványos, így a hajrában  a helyzetek is elmaradtak, csupán egy veszélyes mezőkövesdi kontrát lehetett feljegyezni a 85. percben, amikor is Vajda lövését ütötte szögletre Pogacsics.

A Kaposvár a második meccsét is elveszítette, míg a Mezőkövesd százszázalékos.