Honvéd – Debrecen 2-3 (Lanzafame 44., 83., ill. Trujic 8., Haris 66., Varga K. 77.)

Igazán szórakoztató első félidőt hozott a szezont három vereséggel kezdő Honvéd és a százszázalékos Debrecen összecsapása. Nem is kellett sokat várni az első gólra, hiszen a vendégek a 8. percben megszerezték a vezetést: Szécsi jobb oldali beadása gurult el mindenki előtt középen és a hosszún érkező Trujic 7 méterről a kapu közepébe lőtt (0-1).

A DVSC vezető gólja a Honvéd ellen

Bizony, gond van a Honvéd védelmével: egy kirúgás utáni felszabadítás kétszer is túl nehéz feladatot jelentett, kíméletlenül büntetett, így vezet a DVSC. A mérkőzést itt nézheted élőben: http://bit.ly/2MBGqLk

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 24., szombat

A folytatásban a Honvéd percei következtek: előbb a 14. percben Gazdag indítása után meglepő módon elől tartózkodó Kamber 11 méterről a kapufát találta el, azonban egyetlen szépséghiba, hogy a kispesti védő mindezt lesről tette. A 23. percben egy bal oldali beadás után Lanzafame ollózott 6 méterről, amelyre a hosszún Batik érkezett és a labda helyett a kapufát találta el a sípcsontjával – szerencsére nem sérült meg komolyabban.

A folyamatosan lelkesen támadó Honvéd végül a 44. percben tudott egyenlíteni: Gazdag remek ütemben passzolt Moutarinak, gyönyörűen elvitte Nagy mellett a labdát és továbbította azt Lanzafaménak és higgadtan az üres kapuba passzolt (1-1), aki ezzel közel egy év után ismét eredményes volt a kispestiek színeiben.

Davide Lanzafame újra gólt szerzett Kispest-mezben

Davide Lanzafame megszerezte harmadik kispesti korszakának első gólját, repült is csók a címerre.A mérkőzést itt nézheted élőben: http://bit.ly/2MBGqLk

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 24., szombat

 

A lélektanilag előnyben lévő Honvéd a fordulás után kétszer is megszerezhette volna a vezetést: előbb az 52. percben Gazdag középről fejelhetett volna gólt, de a labda a lesen tartózkodó Moutariról került a kapuba. Nem sokkal később pedig Uzoma beadását fejelték ki rosszul a debreceni védők és a labda Lanzafame elé került, aki 18 méterről tüzelt és a lövése a kapufán csattant. Két perccel később Ikenne-King lövése ment el a jobb kapufa mellett.

A 66. percben a semmiből átvette a vezetést a Debrecen: Tőzsér jobboldali szögletét Batik fejelte ki a tizenhatosnál tartózkodó Varga elé, aki visszagurított Harisnak és 18 méterről kilőtte a bal alsót (1-2). Ha egyszer egy üzlet beindul, a 77. percben Varga is betalált, miután 19 méterről kilőtte a bal felsőt (1-3). A 82. percben még Lanzafame talált be szabadrúgásból, azonban ez csak a szépítésre volt elegendő, így 3-2-re nyert a Debrecen a Honvéd ideiglenes otthonában.

Paks – MOL Fehérvár FC 0-2 (Futács 25., Petrjak 62.)

A mérkőzés alaphangját Böde adta meg, aki 25 méterről lőtt kapura, próbálkozása célt tévesztett. A mérkőzést jól kezdő Paks lendületben maradt és lehetőségeket is kidolgozott, azonban hol Kovácsik védett, hol a védők tisztáztak. A kezdeti paksi fölény után a fehérváriak átvették a kezdeményezést és a 20. percben Futács találta el az oldalhálót.

Öt perccel később a vezetést megszerezték a vendégek: Nikolov indult meg, majd egy laza bokamozdulattal Futács elé tálalt, aki kilőtte a jobb alsó sarkot ezzel megszerezte csapata első, önmaga 5. idei gólját (0-1). A vezető gól után Bartha percei következtek, aki előbb 11 méterről fölé lőtt, majd egy lövőcsel után Kovácsik fogta a próbálkozását.

Paks-Fehérvár 0-1

Egy szép kiugratás után Futács Márkó remekül pöccintette el a paksi kapus mellett a labdát, a Fehérvár csatára ezzel már öt gólos az NB I-ben ⚽️A forduló szombati meccseit itt nézheti élőben: http://bit.ly/2MBszol

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 24., szombat

 

Fordulás után kisebb párharcok jellemezték a meccset, amiért villantak a sárga lapok. A 62. percben kétgólosra nőtt a Fehérvár előnye: Petrjak kényszerítőzött Futáccsal és a visszakapott labdát az ötösről a jobb alsóba lőtte (0-2). A folytatásban a Paks mindent megtett a szépítő gól megszerzésének érdekében.

A 75. percben Böde léc alá tartó lövését ütötte ki Kovácsik, nem sokkal később Bartha indítása után Hahn kapott egy remek labdát, ismét a fehérvári kapus mentett hatalmasat, míg a 79. percben Böde fejesét szedte ki a hálóőr, így 2-0-s fehérvári sikerrel ért véget a találkozó.

Paks-MOL Fehérvár 0-2

Ivan Petrjak gyönyörű összjáték után szerezte meg első székesfehérvári gólját. Futács góllal és gólpasszal segítette csapatát a Paks ellen.⚽️Paks-MOL Fehérvár 0-2

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 24., szombat

Kaposvári Rákóczi – ZTE FC 0-4 (Radó 32., Barczi 34., Devecseri 83., Ikoba 89.)

Az első percekben a hazaiaknál volt többet a labda, aztán gyorsan átvette az irányítást a ZTE az újoncok találkozóján: a 7. percben Mitrovic jobb oldali beadása után Bobál fejelt a bal alsó mellé, a 14.-ben pedig Mitrovic jobb oldali szabadrúgása után Kocsis fejese kerülte el a hazaiak kapuját. A 17. minutumban aztán váratlanul megfogyatkoztak a hazaiak: Nagy Krisztián találta el nyújtott lábbal Radó mellkasát,  Karakó Ferenc játékvezető pedig rögtön felmutatta a piros lapot.

Az emberelőnybe kerülő ZTE egyértelmű mezőnyfölénybe került, a 30. percben Bolla beadása után Tamás fejesét védte nagy bravúrral Pogacsics. A szöglet után aztán tizenegyesből vezetést szereztek a vendégek: Radó szöglet utáni lövésébe Ádám Martin kézzel ért bele, büntető. Radó a kapu közepébe lőtte (0-1).Másfél perccel később újabb gól született: Tamás futott el a bal oldalon, középre passzolt, az érkező Barczi pedig a jobb alsóba vágta a labdát (0-2). A 42. percig kellett várni a Rákóczi első igazi lehetőségére: a vendégek kapuja előtt kialakult kavarodás végén Hegedűs Dávid fejese kevéssel kerülte el a bal alsót.

Másfél perc alatt rúgott kettőt a ZTE a Kaposvárnak

Az emberelőnyben lévő Zalaegerszeg előbb tizenegyesből vezetést szerzett, majd másfél perc múlva meg is duplázta előnyét Kaposváron. A szombati NB I-es meccseket itt tudod követni: http://bit.ly/2MItP9l

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 24., szombat

 

A fordulás után gyorsan betaláltak a hazaiak, de a játékvezető nem adta meg a gólt: Csiki beadását Ádám fejelte a kapuba, az asszisztens viszont lest jelzett, a visszajátszások alapján tévesen. Ezt követően felváltva támadtak a csapatok, vendég oldalon a játékrész derekén Barczi, majd cseréje, Hudák lövése jelentett veszélyt, de egyik sem talált kaput.

Eseménytelen percek után a 83. percben Devecseri indult előre, majd lőtt bő 30 méterről, és óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba (0-3), amivel végleg lezárta a meccset. De még nem volt vége, a 89. minutumban egy zalai kontra végén Hudák hozta ziccerbe a csereként beállt Ikobát, aki közelről nem hibázott (0-4).

A ZTE így megszerezte első győzelmét a bajnokságban, a Kaposvár továbbra is pont nélkül áll.

Kisvárda – Újpest 2-0 (Grozav 23., 74.)

Litauszki Róbert csapatkapitány derékproblémák, Koszta Márk pedig egy korábbi bokasérülés miatt nem állhatott az újpestiek rendelkezésére a Kisvárda elleni idegenbeli találkozón, aminek az első húsz perce nem igazán hozott sok izgalmat, többnyire a mezőnyben folyt a játék. A legaktívabb játékos a hazai Grozav volt, aki többször is próbálkozott lövéssel, ez pedig a 23. percben góllá is érett. A román légiós öt méterről fejelte a kapuba Gosztonyi jobbról érkező nagyszerű beadását, 1-0.

Grazovnak nem kell sok a gólszerzéshez

Grazov duplájával egymaga döntötte el a Kisvárda-Újpest találkozót

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 24., szombat

 

Ezt követően az Újpest nem tudott rögtön váltani, egészen a 36. percig kellett várni az első veszélyes próbálkozására, ekkor Zsótér 20 méterről vette célba a bal alsót, Felipe szögletre tolta a kemény lövést. Két perccel később 22 méterről, középről elvégzett szabadrúgást lőtt kapura Kovácsréti, de éppen oda, ahol Pajovic állt – a szünetig nem változott az állás.

A második játékrész első lehetősége az újpestiek kapuja előtt alakult ki, Lucas lőtt a kapu fölé helyzetben 8 méterről. Az újpestiek ugyan többet birtokolták a labdát, ám egyáltalán nem okoztak veszélyt, Felipének alig akadt dolga, szinte csak a beadásoknál kellett résen lennie. Az 57. percben ismét a Kisvárda előtt adódott lehetőség, Lucas indította Cukalaszt, aki egy az egyben Pajoviccsal szemben a jobb alsó sarok mellé lőtt.

A 74. percben eldöntötte a három pont sorsát a hazai csapat: Felipe parádés kirúgását szelídítette meg Grozav az Újpest kapujától 23 méterre, majd befelé húzott, becsapta Onovót és 19 méterről remekül tekert a bal alsóba – a brazil kapus gólpasszt adott. A hátralévő időben főképp Zsótér volt aktív, valamint egy alkalommal Nwobodo is munkára késztette Felipét, ám az állás nem változott, megérdemelten nyert a Kisvárda.

DVTK – Mezőkövesd 0-3 (Nagy D. 50., Karnickij 56., Cseri 66.)

A DVTK kezdőcsapata nem okozott meglepetést senkinek, hiszen Fernando inkább már pénteken elárulta, hogy kiket küld a pályára a Mezőkövesd ellen, miután kémkedéssel vádolta meg a megyei riválist. A mezőkövesdiekhez visszatért a kezdőbe a kétszeres grúz gólkirály, Budu Zivzivadze, aki az első fordulóban győztes gólt lőtt a ZTE ellen. Az első félidőben alig-alig láthattak lövési kísérleteket a nézők, többnyire a mezőnyben birkóztak a csapatok, a kapusoknak ritkán kellett játékba avatkozniuk.

A 13. percben azonban könnyedén megszerezhette volna a vezetést a DVTK, miután Prosser egy az egyben vihette Szappanosra a labdát, ám senkitől sem zavartatva a bal kapufa mellé lőtt 14 méterről. Az első félidő hosszabbításában is a hazaiak álltak közelebb a gólhoz: jobb oldalról érkező beadást csúsztatott meg középen Shestakov, és nem is tévedett sokat, a labda épphogy csak a jobb felső sarok felett hagyta el a játékteret.

A szünet után aztán teljesen más arcát mutatta a Mezőkövesd és a 66. percig már el is döntötte a mérkőzést, miután három gólt is berámolt a DVTK kapujába. Az 50. percben Pekár bal oldali beadása után Nagy Dániel érkezett remek ütemben a röviden, és 6 méterről a léc alá fejelt.

Diósgyőrben is vezet a Mezőkövesd

Egy szép csel, egy jó beadás és egy remek fejes. Mindössze ennyi kellett a Mezőkövesd vezetéséhez Diósgyőrben. A forduló valamennyi szombati találkozóját itt követheti élőben:http://bit.ly/2MBszol

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 24., szombat

 

Hat perccel később Vadnai ívelte be a védők mögé a labdát a bal oldalról, a mélységből érkező Karnickij pedig bevetődve 7 méterről nem hibázott, majd a 66. minutumban Cseri 28 méterről tekert egy szabadrúgást a jobb felsőbe – újabb bombagól a kövesdi csapatkapitánytól.

Cseri mindhárom fordulóban eredményes volt

Úgy tűniki, a matyóföldi Maradona nem tud kis gólt rúgni.

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 24., szombat

 

A végéig már magabiztosan őrizte előnyét a Mezőkövesd, ugyan Hasani a végén még próbálkozhatott egy jó helyről elvégzett szabadrúgásnál, de ez sem talált kaput. Kuttor Attila vezetőedző csapata a negyedik mérkőzését is behúzta, így továbbra is százszázalékos.

Ismeretlen diagnózist állítottak fel a Vidi nyári igazolásának – ezért volt közel a magyar válogatottsághoz