NB I, a 13. forduló válogatottja

Dibusz (Ferencváros) – Kastrati (Újpest), Szélpál (Paks), Ikic (Gyirmót), Civic (Ferencváros) – Sajbán (Paks), Bognár (Paks), Zubkov (Ferencváros) – Böde (Paks), Kone (Újpest), Lukic (Honvéd).

Dibusz Dénes (Ferencváros)

Magabiztosan, hiba nélkül tette a dolgát a Fehérvár ellen. Bemutatott két nagy védést, előbb Heister lövésénél, majd pedig Dárdai tekerésénél volt a helyén.

Lirim Kastrati (Újpest)

Keményen, határozottan futballozott, sok labdát szerzett, melyeket pontosan játszott meg, alig volt hibás átadása. Az ő átlagon felüli védőmunkája is kellett az újpestiek Debrecen elleni sikeréhez.

Szélpál Norbert (Paks)

Ezúttal is a légtér ura volt, nem mellesleg az első gól megelőzően egészen zseniális, 40 méteres passzt adott Medgyesnek, aki kihagyhatatlan helyzetbe hozat Ádámot.

Frane Ikic (Gyirmót)

A horvát védő stabilitást adott az újonc hátsó alakzatának. A 92. percben pedig egy pontot érő gólt fejelt a Kisvárda kapujába.

Eldar Civic (Ferencváros)

A rangadón is hozta a már tőle megszokott remek védőmunkát és a támadásokat is segítette. A vezető gól előtt hajszálpontosan ívelt Zubkovhoz, aki nem hibázott.

Sajbán Máté (Paks)

Végig kreatívan, nagy kedvvel futballozott. Az utolsó percben a meccs legszebb támadása végén 11 méterről hidegvérrel emelt a kapuba.

Bognár István (Paks)

Ezúttal is hozta a tőle megszokott átlagon felüli játékot, minden támadásban benne volt és szerzett egy gólt is.

Oleksandr Zubkov (Ferencváros)

Nálunk ő volt a meccs embere. Előbb egy remek csel után lőtt bombagólt, majd a második félidőben labdát szerzett az ellenfél térfelén és pontosan ugratta ki Mmaeét, aki gólpasszt adott Uzuninak.

Böde Dániel (Paks)

Tarthatatlan volt a felcsúti védők számára, szinte az összes fejpárbaját megnyerte. Az „esernyőcseles” góljával pedig feltette a koronát a teljesítményére.

Mory Kone (Újpest)

Tulajdonképpen az újpestiek nyerőembere volt a Debrecen ellen. Az első félidőben róla állították ki Nikolicot, aki utolsó emberként csak visszahúzni tudta. Szünet után pedig ő juttatta újra vezetéshez a lilákat egy 16 méteres bomba után.

Nenad Lukic (Honvéd)

Keretbe foglalta a második félidőt. Előbb közelről fejelt egy gólt, a végén pedig 15 méterről kilőtte a jobb sarkot. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Honvéd nyerte a fővárosi rangadót.

A forduló edzője: Peter Stöger (Ferencváros)

Remekül felkészítette csapatát a Fehérvár ellen, jól használták ki az ellenfél hibáit, sokszor már a középpályán labdát szereztek. A védelem ezúttal is remekül működött, sok helyzetet alakítottak ki, így megérdemelt hazai siker született.

A forduló cseréje: Nagy Dániel (Mezőkövesd)

Kiváló cserének bizonyult. A 92. percben egy kipattanót vágott a léc alá 7 méterről, így egy pontot megmentett az emberhátrányban játszó csapatának.