A Magyar Labdarúgó Szövetség péntek délután nyilvánosságra hozta a hétvégi, első NB I-es forduló játékvezetői küldését – igaz, egyelőre csak a szombati párharcok bírói ismertek.

2018. szeptember 1-jén a Mezőkövesd-Puskás Akadémia (2-0) bajnokin mutatkozott be a magyar élvonalban játékvezetőként Bogár Gergő. A 27 éves bíró pályafutása során összesen 48 mérkőzésen működött közre különböző szerepekben: 39 alkalommal alapvonali bíróként, 9-szer pedig játékvezetőként dirigált a meccseken. Az azóta eltelt közel egy év alatt 36 sárga lapot mutatott fel, és két piros lap is kiosztásra került általa – derül ki a focibiro.hu adatbázisából.

Az MLSZ a 2019/2020-as idény rajtjára újabb feladattal bízta meg az augusztus 28-án a 28. születésnapját ünneplő Bogárt, aki a 10. fellépésén a Kisvárda-Paks összecsapáson fújhatja a sípot a hétvégén.

A BL- és az EL-döntő bírójával együtt továbbképzésen résztvevő, és közel három év után BL-selejtezőn dirigáló Vad II István az Újpest és a Puskás Akadémia találkozót kapta. Az NB I-be hét év után feljutó Zalaegerszeg mezőkövesdi vendégjátékán Erdős József lesz a spori.

Kassai Viktor a szombati napra biztosan nem kapott szerepet, azonban a vasárnapi, Diósgyőr – Honvéd és a MOL Fehérvár FC – Kaposvár meccs játékvezetőjét egyelőre nem hozták nyilvánosságra a szövetség adatbankja szerint.

NB I., 1. forduló

Augusztus 3., szombat:

19.30: Mezőkövesd Zsóry FC–Zalaegerszegi TE – Erdős József
19.30: Újpest FC–Puskás Akadémia FC – Vad II. István
19.30: Kisvárda Master Good–Paksi FC – Bogár Gergő

Augusztus 4., vasárnap:

18.00: Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd
18.00: MOL Fehérvár FC–Kaposvári Rákóczi FC