A múlt heti cikkhez képest felmerült változásokat zöld színnel emeltük ki.

Ferencváros

Érkezett:

Távozott:

Érkezőként felmerült: Szalai Ádám (informálisan felvették vele a kapcsolatot), Lovrencsics Gergely (szabadon igazolható, ő az egyik fő kiszemelt), Huszti Szabolcs (ha kiesett volna a Frankfurt, akkor merülhetett volna fel komolyabban), Burak Camoglu (Dortmund II), Rafael van der Vaart (Betis), Stieber Zoltán (Hamburg), Alekszandar Tonev (Frosinone)

Távozóként felmerült: Roland Lamah (Crvena Zvezda, Kína – lejár a szerződése), Dibusz Dénes (télen egy francia klub ajánlatot tett érte, a francia vonal továbbra is él), Nagy Ádám (klubok sora figyeli),Cristian Ramírez (Németország?)

Így igazolhatnak: Szeretnének csatárt és védőt igazolni, a hazai mezőnyből nem valószínű az erősítés (Fiola merülhet fel). A klubnak több piacképes játékosa van, akik az Eb-re is mehetnek, ha érkezik értük komoly ajánlat, lenne, akit elengednének, ez esetben a helyükre igazolnának.

Videoton FC

Érkezett: Barczi Dávid (Diósgyőr), Zsótér Donát, Horváth Tamás, Lorentz Márton (kölcsönből vissza),Bódi Ádám (DVSC)

Távozott: Koltai Tamás (Paks, végleg)

Érkezőként felmerült: Laczkó Zsolt (végül nem lesz a klub játékosa), Varga József (kivásárolnák a DVSC-től), Aleksandar Prijovic (Legia), Futács Márkó (Mersin), Theodorosz Kolokudiasz (Anorthoszisz Famaguszta), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Bőle Lukács (CSMS Iasi)

Távozóként felmerült: Tischler Patrik (lejár a kölcsönszerződése, viszont maradna), Loic Nego (Astra – a klub nem engedné el), Haraszti Zsolt (Paks), Braniszlav Danilovics (Puskás Akadémia, lejár a kölcsönadása), Dinko Trebotic(?)

Így igazolhatnak: A keretet együtt tartanák, több játékossal hosszabbítottak. Kovács Zoltán elmondta, magyar nevekben is gondolkodnak, készülnek nagy dobásra is. Külföldről olyan légiósban gondolkodnak, aki a magyarnál magasabban jegyzett bajnokságból érkezne, és élőben felmérték a tudását.

Debreceni VSC

Érkezett: Danilo Sekulic (Vojvodina)

Távozott: Adamo Coulibaly (lejár a szerződése), Ibrahime Sidibe (lejár a szerződése), Bódi Ádám (Videoton), Lázár Pál (lejár a szerződése)

Érkezőként felmerült: Banai Dávid (Újpest), Daru Bence (ZTE), Laczkó Zsolt (Békéscsaba, lejár a szerződése), Milovan Petrovic (Rabotnicki)

Távozóként felmerült: Varga József (a Videoton kivásárolná)

Így igazolhatnak: Több poszton is szeretne erősíteni a Loki, leginkább csatárt igazolnának. Kérdés, hogy a Videoton által csábított játékosok közül elengednek-e valakit, hiszen az értük kapott összegből alighanem komolyabban tudnának erősíteni.

MTK

Érkezett: Borbély Bálint (Békéscsaba)

Távozott: Khaly Iyane Thiam (Chicago Fire, kölcsönben)

Érkezőként felmerült:

Távozóként felmerült: Cseke Benjámin (végleg megvenné az Újpest), Asztalos Dávid (Újpest)

Így igazolhatnak: Folyamatosan hosszabbítanak a kulcsemberekkel, a keretet együtt tartanák. Nagy mozgás nem várható, a következő szezonban az eddiginél is több fiatal kaphat lehetőséget. Még két új igazolást terveznek.

Szombathelyi Haladás

Érkezett: Ezequiel Calvente (Békéscsaba, kölcsönben)

Távozott: Ante Batarelo (lejárt a szerződése)

Érkezőként felmerült: Bőle Lukács (CSMS Iasi)

Távozóként felmerült: Nagy Patrik (megfelelő ajánlat esetén elengednék), Sasa Popin (megfelelő ajánlat esetén elengednék), Dudás Ádám (ha nem lesz sérülésmentes, elengedik), Németh Márió (FC Basel), Thomas Wils (Lierse), Ugrai Roland (Diósgyőr)

Így igazolhatnak: Szeretnék megerősíteni a keretet olyanokkal, aki egyértelműen erősítést jelentenek.

Újpest

Érkezett:

Távozott: Litauszki Róbert (Cracovia), Lencse László (lejár a kölcsönszerződése)

Érkezőként felmerült: Ezequiel Calvente (Békéscsaba, a Haladáshoz igazolt végül), Cseke Benjámin (opcióval megvásárolnák az MTK-tól), Novothny Soma (Napoli), Zsótér Donát (Puskás Akadémia / Videoton), Tischler Patrik (Puskás Akadémia), Asztalos Dávid (MTK)

Távozóként felmerült: Balogh Balázs (szerződést hosszabbított, de ajánlata van Lengyelországból), Jonathan Heris (Sint-Truiden), Banai Dávid (DVSC), Kabát Péter (Gyirmót)

Így igazolhatnak: Több kulcsember iránt van érdeklődés, kérdés, velük mi lesz. Támadót biztosan kell igazolniuk. A klubnak lejár az eltiltása a nemzetközi porondon, így jövőre már lenne lehetőség elindulni kupasorozatban, ez akár növelheti a tulajdonosi szándékot arra, hogy megerősítse a keretét. Úgy tudjuk, a magyar piacról idén pénzért is igazolnának, legalábbis megkezdődtek erről az egyeztetések a kiszemeltekkel.

Paks

Érkezett: Kemenes Szabolcs (Honvéd), Kovács Gábor (DVTK), Jelena Richárd (Honvéd), Koltai Tamás (Videoton)

Távozott:

Érkezőként felmerült: Haraszti Zsolt (Videoton)

Távozóként felmerült: Bajner Bálint (elengednék), Rodenbücher István (lejár a szerződése)

Így igazolhatnak: Nagy mozgás nem lesz, kapus igazolása fontos szempont volt, ez már sikerült.

Bp. Honvéd

Érkezett: Gróf Dávid (Csákvár)

Távozott: Kemenes Szabolcs (Paks), Souleymane Youla (MLS), Aleksandar Ignjatovic, Jelena Richárd (Paks)

Érkezőként felmerült: Forgács Dávid (Atalanta), Davide Lanzafame (Novara), Székely György (Paks)

Távozóként felmerült:

Így igazolhatnak: Nagy mozgás nem lesz, egy balbekk és egy csatárok mögött játszó támadó leigazolása lesz a legfontosabb feladat a nyáron, Kemenes helyére pedig már érkezett pótlás.

Diósgyőr

Érkezett:

Távozott: Kovács Gábor (Paks), Miroslav Grumic (lejárt a szerződése), Barczi Dávid (Videoton)

Érkezőként felmerült: Ezequiel Calvente (Békéscsaba, a Haladáshoz igazolt), Polgár Kristóf (Liverpool), Futács Márkó (Mersin), Spandler Csaba (PAFC), Ugrai Roland (Haladás)

Távozóként felmerült: Egerszegi Tamás (lejár a szerződése), Koman Vladimir (lejár a szerződése), Georges Griffiths (elengednék), Elek Ákos (külföld?)

Így igazolhatnak: Az első megoldandó feladat a keret együtt tartása lenne, hiszen sok játékosnak lejár a szerződése. Több fiatal is érkezhet a Pisont István által korábban vezetett korosztályos válogatottakból, de Spanyolországból is szeretnének meghatározó labdarúgót igazolni.

Vasas

Érkezett: Vaskó Tamás (Békéscsaba)

Távozott:

Érkezőként felmerült:

Távozóként felmerült:

Így igazolhatnak: Michael Oenning elmondta, szeretnék néhány pozícióban megerősíteni a csapatot, a megkeresések a kiszemelt játékosok felé már meg is történtek. A szakmai stáb a klubvezetéssel karöltve, közös vélemény alapján dönt majd az erősítésekről, de fontos szempont, hogy a jövőben is, a fiatal magyarokra is támaszkodjon a klub. Elsősorban magyar játékosokban gondolkodnak, de nem zárható ki légiós érkezése sem. A középpálya, illetve a csatársor közepén kellene erősíteniük.

Gyirmót

Érkezett:

Távozott:

Érkezőként felmerült: Kabát Péter (Újpest)

Távozóként felmerült:

Így igazolhatnak: Bene Ferenc vezetőedző szerint az alap adott, csak három-négy minőségi, a jelenlegi állományhoz képest jobb képességű labdarúgó leigazolását tervezik.

Mezőkövesd

Érkezett:

Távozott:

Érkezőként felmerült: Lencse László (Puskás Akadémia), Dulló Martin (Csákvár), Gohér Gergő (Soroksár)

Távozóként felmerült:

Így igazolhatnak: Még friss a feljutásuk, minden bizonnyal jócskán kell majd erősíteniük a minimális célkitűzéshez, a bennmaradás kivívásához is.

Puskás Akadémia

Érkezett: Spandler Csaba, Makrai Gábor, Fényes Szabolcs (Csákvár, kölcsönből vissza)

Távozott:

Érkezőként felmerült: Lencse László (kölcsönből visszatér), Tischler Patrik (kölcsönből visszatérhet, számítanak rá), Vanczák Vilmos (a kiesés után nem aktuális), Braniszlav Danilovics (Videoton, kölcsönből vissza)

Távozóként felmerült: Lencse László (szeretne NB I-ben futballozni), Fiola Attila (FTC, külföld – jó ajánlat esetén elengedik), Sallai Roland (külföld – jó ajánlat esetén elengedik), Spandler Csaba (DVTK), Zsótér Donát (Újpest), Tischler Patrik (Újpest) + a légiósok

Így igazolhatnak: A légiósok biztosan távoznak majd (kivéve, akik már magyar állampolgárok), őket pótolniuk kell majd hazai futballistákkal.

Békéscsaba

Érkezett:

Távozott: Borbély Bálint (MTK), Laczkó Zsolt (DVSC, lejár a szerződése), Ezequiel Calvente (Haladás, kölcsönben), Vaskó Tamás (Vasas)

Érkezőként felmerült:

Távozóként felmerült: A légiósok.

Így igazolhatnak: A légiósokra a következő szezontól nem számítanak, a klub saját nevelésű és csak magyar játékosokra építi majd a csapatot, ehhez viszont igazolni kell.