A sportstatisztika.blog.hu ezúttal is elkészítette a tavasszal véget ért idény nézőszám-statisztikáját, megnézve többek között azt is, hogyan alakult a hazai, 5000 fő feletti befogadóképességű sportlétesítmények kihasználtsága a csapatsportok legmagasabb osztályaiban, a hazai bajnokikat és a nemzetközi kupameccseket is figyelembe véve.

Az arénák, stadionok százalékos összevetésében a két BL-döntős kézilabda-csapatunk, a legrangosabb kupát a hölgyeknél megnyerő Győri Audi ETO, illetve a férfiaknál finálét játszó Telekom Veszprém áll az élen, 78, illetve 65 százalék feletti kihasználtsággal, utánuk viszont már az élvonalbeli labdarúgó-csapatok következnek.

Az összevetésben a Ferencváros áll az élen, amely átlagosan mintegy 11 ezer drukkert vitt ki a portál számításai szerint a Groupama Arénába, amely így 53,76%-os kihasználtsággal működött az NB I-es idényben. A zöld-fehérek mögött az MTK végzett a második helyen: a Hidegkuti Nándor Stadiont közel félig sikerült átlagosan a szezon során folyamatosan megtölteni, ezzel a Hungária körútiak olyan csapatok előtt tudtak végezni, mint a Vidi, a Haladás, a Honvéd, a Diósgyőr vagy az Újpest. A TOP 10-be még a DVSC tudott odaférni az OTP Bank Liga klubjai közül.

A legjobb NB II-es gárda ebben az összevetésben (is) a ZTE lett (összességében a 12.), és Zalában számíthatnak arra, hogy az élvonalba jutással minden bizonnyal alaposan meg fog ugrani a ZTE Aréna kihasználtsága – így is – az előző évadbeli nézőszámhoz képest – 189 százalékos volt az ugrás az átlagnézőszámot tekintve a zalai kék-fehérek.