A 12 csapatos NB I bevezetését követő első idényben a Fradi egy remek ősz után felemás tavaszt produkált. Végül ők ünnepelhették a bajnoki címet a 27. fordulóban, ami nem kismértékben volt köszönhető a Vidi gyengélkedésének: a székesfehérváriak az utolsó előtti 5 fordulóban 3 döntetlent, és 2 vereséget tudtak csak felmutatni, ezzel az 5. helyről várhatták a bajnokság hajráját. Érdekesség, hogy a későbbi bajnokcsapat, és a 4. helyen záró MTK mellett egy akkori középmezőnybeli klub, a Honvéd emelkedett még ki a bajnokságból formája alapján.

2015/16 legjobb mérlege a 24-28. fordulókon

A következő tavasz nem a bajnokaspiránsok meneteléséről volt nevezetes: az első helyet pontegyenlőséggel birtokló Vidi és Honvéd nem fért be a hajrára legjobban készülők közé. A címvédő Fradi ugyanakkor még vetélytársainál is rosszabbul teljesített: 5 meccsen mindössze 4 pontot gyűjtöttek. Kiemelhető viszont az utolsó fordulókban is jó formának örvendő Vasas, hiszen az angyalföldiek az idény végén éppen a zöld-fehéreket megelőzve lettek bronzérmesek.

2016/17 legjobb mérlege a 24-28. fordulókon

A nemzetközi kupaszereplés kivívása mellett a kiesés elkerülése is komoly többletmotivációt jelenthet, erről árulkodik 2018. tavaszán a Pintér Attila vezette Puskás Akadémia szereplése. A felcsútiak a 24. fordulóban mindössze 2 pontra álltak a veszélyzónától, de szűk öt forduló alatt 8-ra növelték a különbséget. Igaz, ehhez hozzájárult az új rendszer legrosszabb utolsó előtti 5 fordulója is: a Diósgyőr 5 mérkőzés alatt csupán egyetlen ponttal gazdagodott, ez a 27. fordulóban Bódog Tamás állásába került.

2017/18 legjobb mérlege a 24-28. fordulókon

Idén a 28. fordulóban eldőlt, hogy matematikailag már csak a Fradi, vagy a Vidi ünnepelhet a szezon végén bajnoki címet. Az előző évekkel ellentétben mindkét bajnokesélyes csapat remekelt az utolsó előtti 5 mérkőzésen, és jövő szombaton ráadásul egymás ellen bizonyíthatnak majd a Groupama Arénában. Némiképp meglepő lehet a Haladás szereplése is, akik 14 pontos lemaradásukat csökkentették 4-re az elmúlt hetekben a még bennmaradást érő helyen álló Kisvárdához képest.

2018/19 legjobb mérlege a 24-28. fordulókon