Mezőkövesd–Ferencváros 1-2 (Drazsics 18., ill. Dvali 48., Bőle 80.)

Jó iramban kezdődött az összecsapás, nem is kellett sokat várni az első lehetőségre, a 11. percben Varga kapott Leandrótól egy labdát 29 méterre a kaputól, a támadó váratlanul lövésre vállalkozott és alig fél méterrel ment el a bal sarok mellett. Hét perccel később aztán a semmiből megszerezte a vezetést a Mezőkövesd, Molnár remek labdával ugratta ki Drazsicsot, aki jobbal kilőtte a jobb alsót, 1-0. Akárcsak a gól előtt, úgy ezt követően is a Ferencváros játszott mezőnyfölényben, de ekkor még elmaradtak a helyzetek, az ellentámadások során viszont több alkalommal is veszélyeztetett a Mezőkövesd. A 31. percben egy kontrát követően Drazsics tette le lövésre mellel a labdát Moutari elé 14 méterre a kaputól, ám Dvali bevetődve nagyot mentett, három minutummal később pedig Molnár újabb remek labdával ugratta ki társát, ezúttal Silyét a bal oldalon, aki azonban nem jól centerezett, pedig Drazsics középen várta a labdát. A félidő hajrájában a vendégek is aktívabbá váltak, a 39. percben kétszer is közel jártak a gólszerzéshez Szignyevics és Blazic révén, ám a csatár fejesét Szappanos védte, a védő fejese pedig a kapufát érintve hagyta el a játékteret, de Heister kapáslövése után is sokan már gólt láttak.

Eseménydúsan indult a második játékrész, Nguen máris veszélyes lövést eresztett meg 22 méterről, a szöglet követően pedig mindenki előtt elment a labda, majd a hosszún Haratin sodorta Dvali elé azt, aki közelről a hálóba fejelt, 1-1. Az 56. percben Nguen lépett ki egy indítással a tizenhatoson belül a jobb oldalon, a kimozduló Szappanos mellett eltolta a labdát, majd az oldalhálóba lőtt – majdnem fordítás. Három perccel később a hazaiak is átvehették volna a vezetést, Drazsics a jobb oldalról gurított középre, ahol érkezett Moutari, a korábbi fradista nagy helyzetben a rövid felsőt vette célba, de Dibusz védett. A hazaiak nem adták fel, Dibusz azonban jó formában védett, a 69. percben Drazsics fejesét hatalmas bravúrral védte, és szintén a vendég kapusnak kellett közbeavatkoznia négy perccel később Drazsics lövésénél. Tíz perccel a vége előtt azonban a csereként beálló Bőle eldöntötte a három pont sorsát: Heister bal oldali beadását elszámította Silye, így a túloldalon a szélsőhöz került a labda, aki mellel levette és kilőtte a rövidet, 1-2. A hajrában mind a két oldalon adódott lehetőség, előbb Isael lövése csattant a lécen, majd Koszta közeli lövését hatástalanította Dibusz, így maradt az 1-2 – fordított a második félidőben a Fradi.

Budapest Honvéd – Debrecen 1-1 (Holender 5. – büntetőből ill. Csősz 32.) – piros lap: Nagy G. (Honvéd, 59.)

A mérkőzés rögtön egy érdekes szituációval kezdődött: Holender Filip tűnt el a tizenhatoson belül, Karakó játékvezető pedig szinte azonnal büntetőt ítélt. A tizenegyest a sértett magabiztosan értékesítette az 5. percben. (1-0)

A vitatott körülmények között esett, hirtelen bekapott gól megzavarta a vendégeket, az első játékrész közepéig a Honvéd tudott csak komolyabb helyzeteket kidolgozni. A 32. percben aztán mégis a Debrecen talált be: az üresen maradt csősz vágta erőből a kapuba a labdát. (1-1)

A Loki egyenlítése után mindkét csapat próbált lehiggadni, így inkább apróbb védelmi hibák, mintsem szépen végigvitt támadások okoztak veszélyt a kapuk előtt.
A második félidőre érezhetően agresszívabb mentalitással futottak ki a felek, ezt az egyre sűrűsödő kemény összecsapások, és az ezeket követő sárga lapos figyelmeztetések is kiválóan mutatták.

A játék képét aztán egy újabb vitás helyzet formálta át az 59. percben: Nagy Gergő belépőjét ítélte szabálytalannak a játékvezető, és második sárgával kiállította. A tíz emberre fogyatkozott Honvéd az addigiaknál jobban törekedett hátsó stabilitása megtartására, de kontrából többször is veszélyesek tudtak lenni a három csatárt pályára küldő Herczeg András csapata ellen. A mérkőzés az utolsó pillanatokig kiélezett maradt: a 87. percben Batik fejese húzott el másfél méterrel a debreceni kapu mellett, a 89-edikben pedig Bódi szabadrúgása csattant a felső lécen. Az állást azonban már egyik csapat sem tudta befolyásolni, így marad a 4 pontos különbség a két együttes között.

Paks – Puskás Akadémia 0-0

A 8. percben adódott az első lehetőség: Urblík bal oldali szöglete után Arabuli csúsztatott, a labda Szabóról pattant szögletre. A paksiak azonban nem sokkal később még nagyobb helyzetet alakítottak ki, és közel álltak a vezetés megszerzéséhez: Hahn lépett ki ziccerben, de kevéssel a bal kapufa mellé lőtt. Ezt követően a hazaiak előtt beadások után adódtak lehetőségek, a PAFC pedig szögletekből próbált veszélyt kialakítani, kevés sikerrel. A 38. percben azonban veszélyes vendéglövést jegyezhettünk fel: Arabuli adta laposan középre a labdát, Urblík lőtt, azonban Szabóról szögletre pattant a játékszer.

Fordulás után sem változott igazán a játék képe: Nagy Zsolt lövésénél védett szépen Nagy Gergely, majd Mioc vétette el a kaput. A 63. percben Remili lőtt kapásból a kapura a bal szélről egy szabadrúgást, a kapus az utolsó pillanatban mentett. Rögtön utána a másik oldalon Vega lépett ki ziccerben, de nem lőtt, így odalett a lehetőség. Cserék és sárga lapok következtek, majd az utolsó percekben felpörögtek az események.

Előbb a 90. percben Cseke előreívelése után Papp 11 méterről, helyzetben lőtt fölé, majd a hosszabbítás második percében szabályos góltól fosztotta meg a játékvezető a Paksot: Egy remek hazai kontra végén Hahn lőtt a PAFC kapujába, a bíró pedig lest jelzett, pedig nem volt az. Ezzel a góllal nyerhetett volna a Paks, de végül 0-0-val ért véget a mérkőzés.

Haladás – MTK Budapest 1-0 (Gaál 85.)

Az MTK alaposan megtizedelve lépett pályára Szombathelyen – több alapember és 25 bajnoki gól hiányzott a kezdőcsapatból az idei szezont tekintve -, és az elmúlt fordulókban remek formába került Haladás érezhetően próbált is élni a lehetőséggel. Pár perc után Bamgboye az oldalhálóba lőtt, majd Rui Pedro lövésénél kellett mentenie Horváthnak. A túloldalon Pintér lőtt veszélyesen, majd kimaradt két nagy hazai lehetőség: Golodiuk lőtt estében, a kapufáról kipattant labdát pedig Ivanov vétette el közelről. Nem sokkal később Mohl passzolt vissza az alapvonalról, Rui Pedro pedig jó helyzetből mellé helyezett. A vendégek részéről Schön veszélyeztetett: egy jó csel után, 20 méterről alig bombázott a bal alsó sarok mellé. Volt még egy hazai lehetőség: a lefújás előtt Rabusic fejelt 6 méterről egy oldalról érkezett beadás után, Horváth szépen mentett – így 0-0-val zárult az első félidő, bár a hazaiak közelebb álltak a gólhoz.

Fordulás után az MTK-é volt az első nagy lehetőség: Schön egy jó csel után befelé tört, majd lőtt, Király a léc alól mentett nagyot vetődve. Nem sokkal később Bognár egy csel után lőtt 20 méterről, Király ismét biztosan védett. A 63. percben Kanta ugratta ki Lencsét, aki nagy ziccerben Királyba lőtt, jól zárta a szöget a rutinos kapus – ebben a periódusban a vendégek játszottak sokkal veszélyesebben. A második félidő legnagyobb hazai lehetősége Gaál előtt adódott, aki közelről lőtt, ám Gengeliczki nagyot mentett. Mégsem maradt 0-0: a vége előtt Gaál lépett ki, és 17 méterről a bal sarokba helyezett. Az első félidőben a Haladásnak voltak nagyobb helyzetei, a másodikban az MTK-nak, mégis fordulás után szerezte meg a győztes gólt a zöld-fehér csapat, amely újabb 3 pontjával továbbra is reménykedhet a bentmaradásban.

Kisvárda-DVTK 1-1 (Hugo Seco 91., ill. Lucas, 20. – öngól)

Az első húsz perc helyzetek nélkül telt a kiesési rangadón, mind a két térfélen az utolsó passzokban akadt hiba, így nem igazán akadt dolga a kapusoknak. A 20. percben aztán egy peches szituációt követően vezetést szerzett a DVTK: Hasani becsapta a jobb oldalon Karaszjukot, beadását pedig Lucas fejelte a saját kapujába, öngól, 0-1.

Ez megfogta a hazaiakat, a DVTK pedig kétszer is közel járt az újabb találathoz. A 26. percben Juhar cselezgetett a bal oldalon, majd 14 méterről alig bombázott a rövid sarok fölé, négy perccel később pedig Prossert előbb Beriosz szerelte nagy helyzetben, majd Szabó elé került a labda, aki 15 méterről fölé lőtt. Helyzettel végül a hazaiak sem maradtak adósak, a 34. percben Ilics megpattanó beadása éppen jó volt Grozavnak, aki négy méterről célba vette a bal sarkot, de Antal védeni tudott bravúrral.

A második félidő rögtön egy hazai ziccerrel indult, Ilics lépett ki Grozav indításával, már csak Antal állt előtte, de centikkel fölé lőtt a várdai támadó. A következő lehetőség is Dajka László csapata előtt adódott, Ilics beadása után Gosztonyi az ötös bal sarkáról a léc fölé fejeli a labdát – ez is nagy lehetőség volt. A 76. percben ismét Ilics volt a főszereplő, szögletét Cukalasz fejelte a hosszú sarok mellé nem sokkal – érett a hazaiak egyenlítő gólja. A  DVTK azonban lezárhatta volna a meccset a hajrában, a 82. percben Hasani lőtt balról a rövid oldali kapufa mellé, Felipe nagy bravúrral védett. A 91. percben aztán jött a csattanó: Hugo Seco kihasználta, hogy a vendégek nem tudtak felszabadítani és 15 méterről a kapuba bombázott, 1-1 lett a vége.

Tabella: adatbank.mlsz.hu