NB I, 22. forduló

Danilovic (Diósgyőr) – Melnik (Kisvárda), Stopira (Fehérvár), Szabó J. (Paks) – Kulcsár (Paks), Cseri (Mezőkövesd), Karnicki (Mezőkövesd), Petrjak (Fehérvár) – Besirovic (Mezőkövesd), Böde (Paks), Nagy D. (Mezőkövesd)

Branislav Danilovic (Diósgyőr)

Nagy érdemei voltak abban, hogy a Diósgyőr 0-2-ről felállva egy pontot megszerzett Kisvárdán. A 82. percben hatalmas bravúrral megfogta Tischler közeli fejesét, majd az ellentámadás végén szépített a Diósgyőr. A 93. percben pedig Tischler újra ziccerbe került, de a kapus megint hatalmasat védett.

Bohdan Melnik (Kisvárda)

Rengeteget dolgozott, a védekezésből és a támadásokból is kivette a részét. A 76. percben 15 méterről kilőtte a bal sarkot. Nem rajta múlt, hogy csapata végül nem tudta begyűjteni a három pontot.

Stopira (Fehérvár)

Ezúttal a védelem közepén kapott helyet és bebizonyította, hogy nemcsak a szélen képes kiemelkedő teljesítményre. Az 5. percben ő szerzett vezetést a Vidinek. A végén volt egy nagy mentése, igaz ezt követően róla fújták be a ZTE 11-esét, de 4-0-s vezetésnél ez már nem veszélyeztette a hazaiak győzelmét.

Szabó János (Paks)

Ezúttal is megbízható, jó teljesítményt nyújtott a paksi védő. Sokat futott, lezárta a szélt, pontosan játszotta meg a társait. A 93. percben a negyedik gól előtt ő gurított középre.

Kulcsár Dávid (Paks)

Remekül segítette a támadásokat, kapura veszélyesen futballozott. Ő szerzete a paksiak egyenlítő találatát: 17 méterről hatalmas gólt zúdított a léc alá.

Cseri Tamás (Mezőkövesd)

Szinte az egész szezonban válogatott formában futballozik. Ezúttal is bejöttek a cselei, pontosak voltak a labdái. A 35. percben ő vitte be a kegyelemdöfést a Fradinak.

Aleksandr Karnicki (Mezőkövesd)

Remekül szűrt a középpályán, de a kapu előtt is feltalálta magát. A 12. percben egy jobbról érkező szöglet után ő kezdte meg gólgyártást a Fradi ellen, majd kiosztott egy gólpasszt is Cserinek.

Ivan Petrjak (Fehérvár)

Magyarországi karrierje legjobb mérkőzését játszotta. A második félidőben 13 perc alatt triplázott, megszerezve pályafutása első mesterhármasát.

Dino Besirovic (Mezőkövesd)

A bosnyák játékos gyorsan beilleszkedett a kövesdi csapatba, rendre a mérkőzések legjobbjai közé tartozik. Ezúttal az ő szöglete után talált be Karnicki, majd Dibusz pontatlan passza után lőtt a kapuba.

Böde Dániel (Paks)

Végig lekötötte a debreceni védők figyelmét, jól használta ki testi erejét. Rúgott egy rá jellemző gólt, miután a félpályáról indulva két védő között kapura tört és higgadtan helyezett a hálóba.

Nagy Dániel (Mezőkövesd)

Végig kapura veszélyesen játszott, már a 8. percben volt egy 18 méteres bombája, amit Dibusz bravúrral a léc alól szedett ki. A második félidő elején egy labdaszerzést követően éles szögből lőtt, Dibusz azonban megint nagyot védett.

A forduló cseréje: Sajbán Máté (Paks)

Negyedórára sem volt szüksége, hogy beállását követően vezetést jelentő gólt szerezzen, amivel tulajdonképpen eldöntötte a Debrecen elleni mérkőzést.

A forduló edzője: Kuttor Attila (Mezőkövesd)

Az első perctől bátor letámadást alkalmazott a Kövesd a Fradi ellen. Ennek gyorsan meg is lett az eredménye, hiszen a háromból két gól is ilyen szituáció után született. 3-0-s vezetésnél pedig magabiztosan őrizték az előnyüket.