Debreceni VSC–Zalaegerszegi TE FC (14.45)

Joan Carrillo (DVSC): – Edzéssel és sok munkával telt az elmúlt két hét. Egy edzőnek nyilván az a jó, ha teljes kerettel tud készülni, ám az utánpótlás- és felnőttválogatottban is számítottak játékosainkra, ez pedig mindenki számára pozitív. A mögöttünk álló napokban volt idő kielemezni a Zalaegerszeget. Egy olyan gárdáról beszélünk, amely edzőt váltott a héten, ám a stáb nem változott. A kispadra az a Molnár Balázs ült le, akit ismerek régről, hisz futballozott Spanyolországban, de azt gondolom, ennyi idő alatt nincs túl sok idő a változtatásokra. Kapott gól nélkül hozták le a legutóbbi 5 meccsüket, ez említésre méltó, hazai pályán ugyanakkor nem lehet más célunk, mint feltörni a kompakt és szervezett védelmüket, és itthon tartani a három pontot. Nem értünk még el semmit, viszont a ZTE elleni siker egy lépés lenne ennek érdekében. (dvsc.hu)

Molnár Balázs (megbízott edző, ZTE): – Nem volt bemutatkozás, hiszen a keret kilencvenkilenc százalékát már ismertem. Waltner Robi hétfőn elköszönt, aztán megtartottuk az első edzést. A váratlan döntés és a vezetőedző távozása megérintett mindenkit, de a csapat hozzáállása rendkívül profinak nevezhető. Külön tudták választani az érzelmeiket a munkától, és ez nagyon jó. Nincs ebben kérdés, csapatmunka zajlik a kispadon, éppen úgy, mint eddig. Waltner Róbert edzősködése alatt is mindent megbeszéltek egymással a stáb tagjai. Alapvetően nem változik a csapat játéka, hiszen a klubvezetés szintén a folyamatosságot tartotta szem előtt azzal, hogy erre a nyolc mérkőzésre nem nevezett ki új vezetőedzőt, hanem a meglévő stábnak szavazott bizalmat. Ami változás adódhat, az a mindenkori ellenféltől és a meccs­szituációtól függ majd. A kérdés másik felére a válaszom az: Koszta elment, így a keret fiatalabb tagjai kerülnek majd előtérbe a támadóposztokon. Reméljük, hogy élnek majd a lehetőséggel, itt elsősorban Szalay Szabolcsra és Zsóri Dánielre gondolok. A lehető legtöbbet szeretnénk kihozni a hátralévő mérkőzésekből, és reméljük, hogy a végén az első hat között végzünk. (zaol.hu)

MOL Fehérvár FC–Kisvárda (17.00)

Michael Boris (Vidi): – A Kisvárda a tabella harmadik helyén áll, ami azt bizonyítja, hogy remek szezont futnak, azonban szerencsére Gyirmóton mi is tudtunk nyerni az előző fordulóban, ahol a három pont mellett annak is örülhettünk, hogy játékban is sok mindent sikerült megvalósítanunk abból, amit terveztünk. A válogatott szünetben két felkészülési meccset is játszottunk: ezeken három gólt szereztünk, viszont kialakítottunk huszonöt helyzetet, ami fontos, de természetesen ezek kihasználásában még előre kell lépnünk. Szombaton az lesz a legfontosabb, hogy megszerezzük az idei első hazai győzelmünket, amit nagyon megérdemelnének a szurkolóink. Ezért keményen dolgozunk, de a Kisvárda is erős csapat, arra számítok, hogy kicsit mélyebben védekeznek majd és megpróbálnak kontratámadásokkal hatékonynak lenni. A győzelem a legjobb gyógyszer minden problémára, és az is jót tesz a játékosok önbizalmának, hogy sok helyzetet ki tudunk alakítani, a cél az, hogy ezeket értékesítsük és csapatként nyerjünk. Szerdán a válogatott játékosaink is visszatértek a nemzeti csapatoktól, ilyenkor mindig beszélek velük a tapasztalataikról. Örülök, hogy Nego és Fiola is az észak-írországi győzelemmel a hátuk mögött csatlakoztak hozzánk, de a legfontosabb, hogy mindenki egészségesen tért vissza. Még nyolc mérkőzésünk van vissza a szezonból, mindig az a legfontosabb, hogy a következőt megnyerjük és hétről hétre fejlődjünk. (molfehervarfc.hu)

Erős Gábor (Kisvárda): – A kéthetes bajnoki szünet első része a csapat frissítéséről szólt, hiszen előzőleg folyamatosan jöttek a mérkőzések, nem is voltunk túl sokan, különböző okokból mindig akadtak hiányzóink. Erőnlétileg rendben van a csapat, az utolsó nyolc meccsnek a lehető legjobb állapotban akarunk nekivágni. Úgy érzem, sikerült megvalósítani, amit terveztünk, jó hangulatú, de kemény, pörgős edzéseink voltak. A bajnokság, sőt még a tavaszi szezon előtt sem lehetett arra számítani, hogy a hajrára fordulva ennyi pont előnnyel előzzük meg a fehérváriakat, ezzel együtt nagyon jó csapatnak tartom a szombati ellenfelet, amelyet remek játékosok alkotnak, de valami miatt a szereplésük ebben az évben nem olyan, amire ők is számíthattak. Ettől függetlenül nagyon nehéz mérkőzésre van kilátás, de úgy gondolom, csapatunk van olyan erős, hogy esélyesként lépjen pályára a Mol Aréna Sóstóban. (kisvardafc.hu)

Budapest Honvéd–Paksi FC (19.30)

Nebojsa Vignjevic (Honvéd): – A két bajnoki között eltelt két hetet próbáltuk arra felhasználni, hogy regenerálódjanak a játékosok, felépüljenek a hiányzók és a lehető legjobb állapotba kerüljünk, remélem, szombatra mindenki készen áll majd. Tudjuk, hogy mit várhatunk a Pakstól, sok gólt lőnek, törekednek a támadófutballra, ezért rendkívül körültekintően kell játszanunk, legalább annyira szervezetten és fegyelmezetten, mint azt tettük az Újpest ellen. Fontos, hogy mi irányítsuk a meccset, birtokoljuk többet a labdát, és mi legyünk az a csapat, amely támadni akar. Tisztában vagyunk vele, hogy Ádám Martin és a paksi támadók milyen minőséget képviselnek, azonban arra is van tervünk, hogyan állítsuk meg őket. Fegyelmezetten, szervezetten kell futballozni, és a jó védekezés mellett nekünk kell helyzeteket kialakítani és gólokat szerezni – tette hozzá Nebojsa Vignjevic, aki az újpesti siker ünneplése közben már felhívta a játékosok figyelmét arra, hogy a Debrecen legyőzése után is hasonló volt az öröm, a folytatás viszont nem sikerült az MTK-val szemben, most viszont fontos lenne, hogy a sikeres úton menjenek tovább. – Az előző siker is úgymond csak egy győzelem, ami »csak« három pontot ér, tovább kell dolgoznunk, nem szabad, hogy újra nehéz pillanatokat okozzunk magunknak. Remélem, ezt a játékosok is megértették, komoly energiákat kell mozgósítani annak érdekében, hogy fegyelmezetten, fókuszáltan futballozzunk, de ez a minimum, amit nyújtani kell a pályán. Ezt akarom látni a folytatásban is, sőt még többet. Például az Újpest ellen két kaput eltaláló lövésünk volt, amiből persze szereztünk két gólt, ez remek, de még több lehetőséget kell kialakítani. Mindenkinek tisztában kell lennie a céljainkkal, az MTK elleni mérkőzés jó lecke volt számunkra, hogy egy pillanatra sem dőlhetünk hátra, keményen kell dolgozni tovább és szeretném, hogy a Pakssal szemben is győzzünk! (honvedfc.hu)

Tamás Olivér (Paks, védő): – Mi tagadás, a Honvéd egy igen kellemetlen ellenfél számunkra, ezt az előző két egymás elleni találkozásunk is mutatja, idén egyelőre nem sikerült megvernünk őket. Ezt most azonban szeretnénk megfordítani, pláne, hogy az utolsó két bajnokinkon nem tudtunk pontokat gyűjteni, és még gólt sem szereztünk. A Kispestnek jó játékosai vannak előrefelé, így hátul nekünk fel van adva a lecke. Nagy feladatunk lesz tehát, az biztos, de ha ezt maradéktalanul megoldjuk, nem lehet gondunk, hiszen elöl szerintem most már újra gólokat fogunk szerezni. Együtt kell mozognunk, és oda kell figyelnünk ellenfelünk agresszív letámadásaira is. Mostanában jobban felvállalják a focit, mint az elmúlt években, de képesek leszünk megakadályozni Őket. (paksifc.hu)