Nehéz helyzetben várja a tavaszi folytatást a Haladás, amely mindössze 9 megszerzett ponttal áll az OTP Bank Liga utolsó helyén. Erősítenie kellene a szombathelyi gárdának, de lehet, hogy egy fontos játékost elveszítenek a télen.

A csakfoci.hu információi szerint ugyanis Németh Máriót, a Haladás 23 éves középpályását szerződtetné az ugyancsak élvonalbeli Mezőkövesd – úgy tudjuk, első körben kölcsönben.

Személyében a szombathelyi keret egyik legrégebbi tagja távozhatna a csapattól, ugyanis a korábbi utánpótlás-válogatott futballista 2012 és 17 éves kora óta tagja az együttesnek. 138 NB I-es mérkőzésen (91 kezdőként) 19 gól fűződik a nevéhez, és ősszel is 10 mérkőzésen ott volt a pályán, igaz, csak egy meccset játszott végig.

Németh 2018 tavaszán három évvel, 2021. június 30-ig meghosszabbította szerződését klubjával, azaz hosszú távon számoltak / számolnak vele Szombathelyen, így kérdés, elengedik-e a túlélésről szóló tavaszi idény előtt.

Örülünk, hogy Márió továbbra is a Haladást erősíti, nagyon fontos és jó játékosunk, aki saját nevelésű, az Illés Akadémián nevelkedett futballista. Onnan került felnőtt csapatunk keretébesok sikert kívánunk pályafutásához – mondta akkor róla Illés Béla sportigazgató.