Haladás – DVTK, 17:00

Horváth Ferenc (Haladás):Nem lehet eléggé hangsúlyozni, milyen fontos mérkőzés előtt állunk. Ezért felesleges is ragozni, mindent meg kell tennünk azért, hogy legyen esélyünk a továbbiakban is. Sajnos a felcsúti vereséggel kicsit megtört az FTC elleni győzelemmel kapott lendületünk. Ám szombaton egy újabb sikerrel ismét muníciót kaphatunk. Ami a diósgyőrieket illeti, sokáig keresték játékukat, és mostanra meg is találták azt a fajta futballt, amellyel eredményesek lehetnek. S már nem csak eredményesen, hanem egyre jobban is játszanak. Úgy érzem azonban, kellőképpen felkészültünk, kezdődhet tehát az előadás! (haladas.hu)

Fernando Fernández (DVTK):Fontos mérkőzés lesz, hasonló helyzetben van a Haladás és mi is, annak ellenére, hogy négy ponttal előttük vagyunk. A Haladás jobb csapat annál, mint amit a tabellán elfoglalt helyezése mutat, legutóbb hazai pályán legyőzték a Ferencvárost is, de mi azért utazunk Szombathelyre, hogy elhozzuk a három pontot. Ellenfelünk a PAFC ellen nem az igazi arcát mutatta, hiszen Horváth Ferenc érkezésével a Haladás nagyon kompakt és szervezett csapat lett. Apróságok fognak dönteni. A legfontosabb az, hogy a saját játékunkat fejlesszük. Sokat léptünk előre, de ez még mindig nem elég. (dvtk.eu)

MTK – DVSC, 17:00

Feczkó Tamás (MTK):A semleges szurkolók biztos nagyon jól szórakoztak a két csapat legutóbbi mérkőzésen, ezúttal azonban sokkal jobban kell összpontosítanunk, ha győzni akarunk. A Lokinak nagyon jók a pontrúgásai, jól kontráznak, így nagyon veszélyes csapat, az NB I-ben ők játsszák az egyik legjobb focit. (mtkbudapest.hu)

Herczeg András (DVSC):Visszatérve a Vidi elleni mérkőzésre, a játék alapján egy pontot megérdemeltünk volna, kár, hogy nem sikerült nyernünk. Mivel vasárnap játszottunk, így más ritmusban készültünk a héten az MTK ellen. Fontos, hogy megfelelő önbizalommal és magabiztossággal lépjen majd pályára az együttes a fővárosban. A lelkesedés és akarat természetes, de lényeges még, hogy merjen focizni a társaság. Tőzsér Dani nagyszerű teljesítményt nyújtott a székesfehérváriak ellen. Olyan labdarúgó, aki vezéregyéniség a pályán és az öltözőben egyaránt. Meg kell oldanunk a pótlását, de az a fontos, hogy csapatként funkcionáljunk. Az itthoni 3-3-as, MTK elleni találkozó egy kiváló meccs volt. Mindössze egy szépséghibája volt, hogy nem nyertünk. Nem tudom, ezúttal is ilyen gólgazdag összecsapás lesz-e, azt sem bánom, ha kevesebb találat lesz, csak az a fontos, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. (dvsc.hu)

Kisvárda – Puskás Akadémia, 17:00

Dajka László (Kisvárda): Nekünk minden héten meg kell feszülnünk azért, hogy eredményesek legyünk, úgy hétközben, mint a mérkőzéseken. Szükségünk van a pontokra, inkább előbb, mint utóbb. Ennek szellemében készültünk a héten, vagyis itthon szeretnénk tartani a három pontot. Technikailag nagyon jól felkészített csapattal játszunk, de hetek óta keményen készülünk azért, hogy a védekezés és a támadásban is rendben legyen, ennek pedig meg kell térülnie, nem létezik, hogy a befektetett munka ne gyümölcsözzön. Elindultunk a fejlődés útján, de aztán újra jött egy megtorpanás, talán amiatt is, mert miközben keressük a kiutat, nem jutottunk el odáig, ahova szerettünk volna. Ugyanakkor a heti munkát látva, jó úton járunk, egyetlen egy dolog hiányzik: a győzelem. Márpedig arra is szükségünk van, hogy megmaradjon a hit játékosban és vezetőben egyaránt. (kisvardafc.hu)

Mezőkövesd – Újpest, 17:00

Paks – Ferencváros, 19:30

Csertői Aurél (Paks): Az egyértelmű, hogy még hazai pályán sem mi vagyunk ennek a mérkőzésnek az esélyesei. A Ferencváros egy nagyon jó csapat. Ettől függetlenül arra készülünk, hogy megnehezítsük a listavezető dolgát. Nekünk is kellenek a pontok, amihez kellenek a bravúrok. Utóbbihoz azonban sokkal jobban kell játszanunk, mint legutóbb Újpesten. (paksifc.hu)

Sergei Rebrov (Ferencváros):Teljesen más mérkőzésre számítok, mint a Kisvárda ellen, hiszen hazai pályán játszhattunk legutóbb. Bízom benne, hogy a csapat a magabiztosságát magával viszi Paksra, és ismételten a legjobbjukat képesek nyújtani. Sokat elemeztük a Paks játékát közösen a játékosokkal, tudják, hogy mit kérek tőlük, és biztos vagyok benne, hogy ezeket majd viszontlátom tőlük a pályán és akkor meglehet a siker. Minden hétvégén fontosak lehetnek a pontrúgások! A magyar csapatok nagyon erősek a rögzített helyzeteknél, támadásban és védekezésben egyaránt. Akár egy mérkőzés is ezen dőlhet el, hogy képesek vagyunk egy ilyen után gólt szerezni, vagy elkerülni a bekapott gólt. (fradi.hu)

A Vidi – Honvéd mérkőzést vasárnap rendezik.