Újpest – DVSC 3-2  (Koszta 75., Feczesin 87., 94. – 11-esből, ill. Garba 25., Adeniji 84.)

A kéthetes válogatott szünet után a kilencedik helyen álló Újpest az ideiglenes otthonában, az Illovszky Stadionban fogadta a harmadik DVSC-t a magyar élvonal hatodik fordulójában.

A kezdés után kisebb-nagyobb helyzeteket az Újpest alakított ki és a 21. percben kis híján megszerezhette volna a vezetést: Burekovic 25 méteres lövését Nagy védte, a kipattanót nyolc méterről Heris vágta méterekkel fölé. Két percre rá egy szép egyéni akció után előnybe került a Debrecen: Varga passzolt a nyáron szerződtetett nigériai támadóhoz, Garbához, aki ügyesen lefordult a védőjéről és 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). A kapott gól után az lila-fehérek mindent megtettek az egyenlítés érdekében, azonban 1-0-s debreceni előnnyel mentek pihenni a felek.

Szép egyéni akció után vezet a Debrecen a Megyeri úton

Hiába játszott az első negyedóra után fölényben az Újpest, a Loki szerzett vezetést. A meccset itt nézheted élőben: http://bit.ly/2lPux8k

Közzétette: M4Sport – 2019. szeptember 14., szombat


Fordulás után az 58. percben megduplázhatta volna előnyét a Loki: egy gyorsan elvégzett bedobás után Varga újabb zseniális passzából Trujic találta el az oldalhálót. Egy óra elteltével a széleken Burekovic beadásai jelentettek állandó veszélyt a hajdúságiak védelmével szemben, majd a 75. percben egyenlíteni tudott az Újpest: ezúttal is Burekovic volt főszerepben, akinek a centerezése után a hosszún üresen érkező Koszta a hálóba fejelt (1-1).

Kosztának mindössze hat perc kellett, hogy betaláljon

Az Újpest hosszú ideig csak szenvedett, aztán jött a csereként beálló Koszta, akinek pár perc elég volt a gólhoz. A mérkőzést itt nézheted élőben:http://bit.ly/2lPux8k

Közzétette: M4Sport – 2019. szeptember 14., szombat


A hátralévő negyedórában két gólt is láthatott az Illovszky Stadion közönsége: előbb egy kiváló egyérintős játék után a csereként beálló Adeniji 22 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-2), majd három perccel később Pauljevic jobb oldali beadását Feczesin vette le mellel és öt méterről a kapuba bombázott (2-2).

Végül a hosszabbításban először vette át a vezetést és egyben megszerezte a három pontot az Újpest: Koszta harcolt ki büntetőt Kinyikkel szemben, majd a tizit Feczesin a kapu közepébe vágta és ezzel 3-2-re nyert az Újpest.

Az Újpest kétszer is hátrányba került, mégis nyert

Hiába vezetett kétszer is a Debrecen, egy egyéni hiba után az Újpest a 93. percben megszerezte a három pontot.

Közzétette: M4Sport – 2019. szeptember 14., szombat

Honvéd – MOL Fehérvár FC 0-1 (Hodzic 82.)

Ezúttal sem kockáztatta a szezont jól kezdő, ám később kisebb sérülést összeszedő Futács játékát a vendégek edzője, míg a hazai csapatnál Gazdag, Lanzafame és N’Gog még csak keretbe sem tudott kerülni. A változtatok után tehát nem meglepő, hogy mindkét csapat óvatosan kezdte a mérkőzést, az már annál inkább, hogy a Honvéd abszolút mezőnyfölényben futballozott az első félidőben, míg a 10 emberrel a saját térfelére húzódó Vidi szélsői és egyetlen csatára sebességére hagyatkozva kontrákkal próbálkozott.

A szünet előtt mindössze egy komoly helyzetet láthatott a helyszínre kilátogató 3104 szurkoló: a 9. percben Moutari és Ben-Hatira került szembe Negóval, ám a nigeri szélső rossz megoldást választott, és passz helyett a védőbe lőtte a labdát.

A szünet után mindkét együttes kisebb változtatáson esett át: a vendégeknél Petrjakot a támadósorba vezényelte Marko Nikolic, míg a Giuseppe Sannino 10 perc elteltével becserélte a nevelőegyesületébe visszatérő Vadócz Krisztiánt. A szerkezetváltás látványos változást nem eredményezett, így újabb alakzatot próbált ki a Fehérvár szerb edzője: Hadzic helyére érkezett Futács.

Komolyabb helyzeteket így is a hazaiak tudtak kidolgozni, ám a 82. percben a zárt védekezését némiképp megbontó fehérvári csapat döntötte el a mérkőzést: a jobb szélen elhúzó Milanov középre adását Futács átlépte, hogy a jobb helyzetben érkező Hodzic Tujvel bal kezének érintésével a kapuba juttassa a labdát (0-1). A bekapott gólra reagálva Sannino becserélte Kukocsot és Cipfet is, ám az egyenlítésért már ők sem tudtak tenni.

Honvéd-MOL Fehérvár 0-1

Elaludt a kispestiek védelme, ezt pedig kihasználta a fehérvári együttes. A 82. percben Armin Hodzic szerezte meg szezonbeli hatodik gólját, ezzel átvette a vezetést a góllövőlistán.⚽️Végeredmény: Budapest Honvéd-MOL Fehérvár FC 0-1Részletek: http://bit.ly/30n9U24

Közzétette: M4Sport – 2019. szeptember 14., szombat

Kisvárda – Mezőkövesd 1-2 (Tischler 48., ill. Zivzivadze 12., 63.)

A 3. percben máris kisebb veszély alakult ki a hazaiak kapuja előtt, Nagy Dániel jobb oldali beadása után Vajda elé került a labda az ötösnél, de blokkoltak a hazai védők. A 12. percben megszerezték a vezetést a vendégek: Cseri szöglete után Zivzivadze 6 méterről a jobb alsóba lőtt, 0-1. Hat perccel később majdnem összejött a hazaiak egyenlítő találata egy kis szerencsével, miután egy hazai beadást követően Silye combjáról a kapufára pattant a labda – majdnem öngól. A 34. percben Zivzivadze a tizenhatoson belülről kínálta meg Felipét, aki védeni tudott, majd ezt követően Melnyik mentett óriásit a gólvonalon.

Az első félidő lefújását követően hatalmas tömegjelenet alakult ki az öltözőbe menet, Bognár játékvezető az asszisztensekkel való tanácskozás után sárga lapot adott Grozavnak és Cserinek, míg Cukalaszt és Karnickijt kiállította.

Eseménydúsan indult a második játékrész is, a szünetben csereként beálló Tischler már a 48. percben egyenlített, miután Protic beívelését két védő között előrevetődve fejelte a hálóba 6 méterről, 1-1.

Kisvárda-Mezőkövesd 1-1

A csereként beálló Tischler Patrik megszerezte első kisvárdai gólját és egyenlített a Mezőkövesd ellen. Tischler hosszú ideje tartó gólínséget szakított meg, utoljára 2018.december 15-én volt eredményes.⚽️Élő közvetítés: http://bit.ly/2AjA9vv

Közzétette: M4Sport – 2019. szeptember 14., szombat


A Mezőkövesdet azonban nem fogta meg a bekapott gól, Zivzivadze előbb még elhibázott egy lehetőséget, ám a 63. percben másodjára is betalált: Vajda ugratta ki a grúz támadót, aki remekül állt be a védőjének, így kapura tudott fordulni, nagy helyzetben pedig nem hibázott, Felipe érintésével a hálóba lőtt, 1-2. Hét perccel később Zivzivadze majdnem mesterhármast lőtt, ám nagy helyzetben nem tudta átemelni Felipét, szépen védett a brazil kapus.

A 75. minutumban kis híján Tischler is duplázott, Protic felívelése után a hazaiak támadója csúsztatott 13 méterről, háttal a kapunak, de Szappanos a kapufa segítségével hárított. A hajrá nagy iramot és feszültséget hozott, de újabb gólt nem, így a Mezőkövesd elvitte a három pontot Kisvárdáról.

Puskás Akadémia – Kaposvár 2-0 (Vanecek 47., 49.)

A Horvátországból visszatérő Gyurcsó Ádám először kapott lehetőséget a Puskás Akadémia kezdőcsapatában a most futó szezonban. Az első nagyobb lehetőség a vendégek előtt adódott, Vachtler 19 méterről elvégzett szabadrúgását azonban kitütte Hegedüs. Ezt követően Pogacsicsnak is akadt dolga a túloldalon, előbb Nagy Zsolt próbálkozását védte, majd Szolnoki megpattanó lövésénél már bravúrra is szüksége volt. A 32. percben Nagy Richárd szabadrúgása után Ádám fejelt 10 méterről Hegedüs kezébe.

A második félidő hatalmas vendég helyzettel indult: Csiki bal oldalról érkező beadását Beliczky óriási helyzetben mellé lőtte öt méterről, ez a hiba pedig megbosszulta a magát. A 47. percben ugyanis a másik oldalon nem hibázott Vanecek, a Puskás támadója Sós beadását helyezte az ötösről a jobb sarokba, 1-0. A 49. percben ismét Vanecek lőtt gólt, ezúttal Gyurcsó beadása után helyezett a kapu közepébe, 2-0.

A kétgólos hátrányt követően kettőt is cserélt a somogyiak trénere, Poplatnik és Csiki előtt adódott is nem sokkal később lehetőség, ám egyikük sem élt azzal, Hegedüs mindkét alkalommal a helyén volt.

A hátralévő időben is többet birtokolta a labdát a Kaposvár, ám nem igazán jelentett veszélyt a felcsútiak kapujára, így megérdemelten tartotta otthon a három pontot Hornyák Zsolt együttese.

Itt kimaradt, ott bement

Rendesen felültette a hullámvasútra szurkolóit a Kaposvár:47. perc: 100%-os ziccert hibáz a Rákóczi47. perc: 1–0 a Puskásnak 49. perc: 2–0 a PuskásnakCikkünk: http://bit.ly/2AlIoHE

Közzétette: M4Sport – 2019. szeptember 14., szombat

DVTK – ZTE 1-0 (Brkovic 37.)

A vendégeké volt az első lövés a sereghajtó DVTK és az újonc ZTE mérkőzésén: a 4. percben Stieber lövése szállt mellé. Ezt követően azonban inkább a hazaiak kezdeményeztek, Márkvárt szabadrúgása, majd Rui Pedro félfordulatból leadott lövése jelentett veszélyt Demjén kapuja előtt. A 20. perc után aztán újra a zalaiak támadtak többet, Bedi és Stieber is lövéssel veszélyeztett.

Eseménytelenebb percek után a 37. minutumban vezetést szerzett a Diósgyőr: szögletük után a zalaiak ötösén belül pattogott a labda, amit végül Brkovic juttatott a hálóba (1-0).

A fordulás után cseréltek a vendégek, de így is majdnem gyorsan újabb hazai gólnak örülhetett a diósgyőri publikum: egy ZTE-szöglet után lekontrázta ellenfelét a DVTK, a végén Prosser nagy helyzetben lőtt fölé. A 66. percben megfogyatkozott a ZTE: Devecseri egy rossz szerelésért kapta meg második sárga lapját. Közvetlenül a szabadrúgásból gólt szerezhetett volna a Diósgyőr, középen érkezett Rui Pedro, akinek lövését blokkolták, majd Tamás lőtt kevéssel a jobb alsó mellé.

Zalai részről emberhátrányban Hudák két lövése jelentett veszélyt, majd kettős emberhátrányba kerültek a vendégek Kocsis kiállítása után, s mivel az eredmény nem változott, Feczkó Tamás győzelemmel debütált a Diósgyőr kispadján.

“Skóciában csak verekednek a pályán” – az NB I hórihorgas támadója elárulta a három kívánságát