A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának keddi ülésén döntöttek az előző NB I-es fordulóban történt kihágásokról.

Mint ismert, a Zalaegerszegi találkozó 69. percében ütésért kiállították az Újpest jobbhátvédjét, Branko Pauljevicet, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a lila-fehérek vezetőedzője, Michael Oenning pedig a szituáció visszanézését követően sem értett egyet a játékvezető döntésével: “Azóta visszanéztem videón és utána a játékvezetővel is beszéltem, aki azt mondta, hogy visszanézték az esetet a VAR-ral és egyértelmű piros lap volt. Őszintén szólva nem tudom, mióta piros lap, ha egy játékos csak simán felemeli a kezét” – mondta a meccs után az Újpest német edzője.

Kedden aztán kiderült, a fegyelmi bizottság is úgy ítélte meg, hogy Pauljevic ütött, ugyanis három mérkőzésre szóló eltiltást kapott, míg a Honvéd ellen kiállított Botka Endrének (FTC) egy bajnokit kell kihagynia.

Pénzbüntetést kell fizetnie továbbá a Ferencvárosnak szurkolói rendzavarások miatt, az indoklás szerint az FTC drukkerei a Mezőkövesd és a DVSC elleni hazai és a Honvéd elleni idegenbeli bajnokin megbotránkoztató, obszcén kifejezéseket kiabáltak és pirotechnikai eszközöket használtak.

NB I: “Nem tudom, mióta piros lap, ha egy játékos csak simán felemeli a kezét” – így látták az edzők a forduló zárómeccsét