Mezőkövesd – Újpest

Jó iramban kezdtek a csapatok, de helyzet nem igazán alakult ki az első tíz percben, mindössze a kapuba bekerült Gundel-Takácsnak kellett egyet mentenie Drazic elől. A 12. percben viszont jött a gól, nem is akármilyen: Pauljevic lecsúszott bal oldali beadása becsorgott a rövid saroknál Dombó kezei között (0-1). Néhány perccel később Bojovic mentett nagyot egy ügyes hazai akció végén. A lendületes, de sok hibával tarkított első félidő 0-1-es eredménnyel ért véget.

A második játékrész rögtön egy nagy hazai helyzettel kezdődött, Katanec 6 méteres fejesét bravúrral védte az újpesti kapus egy szöglet után. A 65. percben megint közel állt az egyenlítéshez a Mezőkövesd, a kapu torkából mentett Drazic elől Kálnoki Kis. És a 79. percre is maradt egy nagy lehetőség: a csereként beállt Szalai Attila centikkel fejelt a léc fölé egy szabadrúgást követően.

A hajrára aztán tíz emberre fogyatkozott a Kövesd, Katanec reklamálás miatt kapott második sárga lapot és így pirosat. Farkas, illetve Novothny lábában volt még benne a gól, de benne is maradt, 1-0-ra nyert a kupagyőztes Újpest, a kövesdiek pedig két riválisuk győzelme miatt nehezebb helyzetbe kerültek az utolsó forduló előtt.

Mezőkövesd – Újpest 0-1 (Pauljevic 12.) – a meccs krónikája percről percre itt!

Mezőkövesdi potyagól

A BL-döntő után szabadon… az NB I. elképesztő kapusbakival indult…❗🤔😯😯Ezen a linken követheted a meccsnap délutáni mérkőzéseit:http://bit.ly/2LyiSmJ

Közzétette: M4Sport – 2018. május 27.

Vasas – Haladás

A Haladás kezdte aktívabban a meccset, de az első helyezt a Vasas előtt adódott: a 16. percben Gaál beadása után Egerszegi fejelt fölé 5 méterről. A 25. percben egy szép támadás végén Hangya adott középre, Barczi 8 méterről, kapásból lőtt, Király nagyot védett.
A második félidő elején Gaál 16 méteres szabadrúgása zúgott el a kapu mellett. A 70. percben James fejelt fölé 3 méterről.

Egerszegi lövésénél a kapufa mentette mag a szombathelyieket, végül azonban nem sikerült kihúzniuk kapott gól nélkül: a 91. percben Hangya beadását Pavlov bólintotta közelről a kapuba, megnyerve a mérkőzést a Vasasnak (1-0).

TABELLA: Az NB I állása itt!

Vasas – Haladás 1-0 (Pavlov 91.) – a meccs krónikája percről percre itt!

Paks – Balmazújváros

Egy kemény Vajda-lövéssel indult a Balmazújváros paksi vendégjátéka, amelyet Báló sárgája követett: műesésért kapta a 16-oson belül, pedig szabálytalannak tűnt az eset. A folytatásban inkább a Paks irányított, Simon és Bartha átlövése sem sokkal kerülte el a kaput. Haraszti sarkalása után Horváth húzta le biztosan a labdát, majd két nagyobb hazai lehetőség is kimaradt: előbb Kecskés maradt le kevéssel egy beadásról, majd Fejes erős fejese ment kevéssel a léc fölé, így nem született gól 45 perc után.

Fordulás után, az 58. percben Bertus lágy beadása után Fejes 5 méterről fejelhetett, de egy védőben elakadt a labda – nagy lehetőség volt. Főként a mezőnyben zajlott a csata, a 72. percben aztán veszélyeztettek a vendégek: Sigér találta el a baloldali kapufát. A folytatásban nem adódott már nagyobb ziccer, így úgy tűnt, a mérkőzés 0-0-al ér véget: nem így lett, a 92. percben Rus 23 méterről szabadrúgásból kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1) – nyertek a vendégek.

Paks – Balmazújváros 0-1 (Rus 92.) – a meccs krónikája percről percre itt!