Mint ismert, március 16-án a Magyar Labdarúgó Szövetség a koronavírus-járvány terjedése miatt felfüggesztette az NB I-et, majd valamivel több mint két hónapot követően május végén indult újra a bajnokság, amiből 8 teljes forduló maradt hátra, valamint a Ferencváros két bepótolt találkozója az Újpest és a DVSC ellen.

A kényszerszünet után szinte az összes élvonalbeli edző kiemelte, hogy lehetetlen megjósolni, milyen formában fogják folytatni a csapatok a ligát, hiszen ilyen nehéz szituációt még sosem kellett átélniük.

Honlapunk a Transfermarkt segítségével megvizsgálta, hogy az utolsó nyolc forduló alapján hogyan néz ki az NB I tabellája.

A miniszezon élén a Ferencváros végzett 17 ponttal – a Fradi további két bepótolt meccsét az 1. és a 20. fordulóból nem vettük figyelembe, de a helyezések szempontjából semmilyen változást nem eredményeznek az Újpest és a DVSC elleni győzelmek -, míg a második helyre a Márton Gábor vezetőedzővel szárnyaló ZTE FC ért oda 15 szerzett ponttal, ugyanennyi egységet gyűjtött össze a Puskás Akadémia is, amely csak a rosszabb gólkülönbsége miatt került a harmadik pozícióba.

Érdekesség, hogy még az utolsó fordulóban is a kiesés ellen harcoló Újpest és a Paks követi a dobogósokat 14, illetve 13 ponttal, így egyértelműen kijelenthető, hogy a remek hajrának köszönhetően őrizte meg NB I-es tagságát a két együttes.

A Kaposvár mellett a másik kiesőhelyen végző csapat a Diósgyőr, míg a teljes idényt nézve az ezüstérmet jegyző Vidi csupán a hatodik a miniszezonban.

Íme a felfüggesztett bajnokság utáni tabella

Fotó: Transfermarkt