A Magyar Labdarúgó Szövetség szokásának megfelelően péntek délután nyilvánosságra hozta az NB I 13. fordulójának játékvezetői küldését.

A keleti végek nagy csatáját, azaz a Kisvárda és a Debrecen összecsapását az előző idény legjobb játékvezetőjének megválasztott Iványi Zoltán kapta, akinek ez lesz a 236 mérkőzése a magyar élvonalban.

A forduló másik nagy rangadóját, az élen álló MOL Fehérvár FC és a Puskás Akadémia találkozóját Karakó Ferenc, Solymosi Péter a Mezőkövesd-Paks – segítője Berke Balázs lesz – , a tavalyi szezon végén az NB I-ben bemutatkozó Pillók Ádám a Budapest Honvéd-Paks mérkőzésen fogja betölteni a játékvezető szerepét. Munkáját Berke Balázs fogja segíteni. Andó-Szabó Sándor az Újpest-Diósgyőr találkozón fog közreműködni.

Az előző hétvégén a sztárválogatottak meccsén dirigáló Vad II István, és az UEFA topmenedzserképzőjére beiratkozó Kassai Viktor egyelőre nem kapott feladatot.

A vasárnapi Ferencváros-ZTE párharc sporija még nem ismert, ellenben annyi biztos, hogy Buzás Balázs és Kóbor Péter az asszisztensek lesznek, a tartalékbírói teendőket Huszár Balázs fogja ellátni a 13. forduló zárómeccsén a Groupama Arénában.

NB I, 13. forduló, játékvezetői küldés

Szombat

17.00: Honvéd-Paksi FC – Pillók Ádám
17.00: MOL Fehérvár FC-Puskás Akadémia – Karakó Ferenc
17.00: Mezőkövesd Zsóry FCKaposvári Rákóczi FC – Solymosi Péter
17.00: Kisvárda-DVSC – Iványi Zoltán
19.30: Újpest–Diósgyőri VTK – Andó-Szabó Sándor

Vasárnap

18.00: Ferencváros-ZTE FC