TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB I

Egy veszélyes Vadócz-fejessel indult a forduló egyik rangadója, majd büntetőhöz jutott a MOL-Vidi, Huszti lövését azonban fogta Gróf. Majd Gazdag előtt adódott lehetőség, de jó helyről mellé lőtt. Nem úgy a túloldalon Kovács, aki egy szépen kijátszott akció végén közelről vezetést szerzett a vendégeknek (0-1). Pár percen belül el is dőlt a meccs: a 37. percben Batikot utánrúgásért kiállították, ezzel azonnal élt is a Vidi: Lazovics passza után Huszti lőtt a hosszúba (0-2) – ennyi volt a félidő.

Fordulás után gyorsan ki is alakult a végeredmény: Hadzic lövését még védte Gróf, de az ismétlést kihasználta a középpályás (0-3). A folytatásban kisebb lehetőségek adódtak még, de az állás nem változott, a MOL-Vidi biztosan nyerte meg a meccset.

Honvéd – MOL-Vidi 0-3

G.: Kovács I. 26., Huszti 39., Hadzic 51.

Kiállítva: Batik (37.) – Honvéd


Mezőnyjátékkal, helyzetek nélkül kezdődött a mérkőzés, a szombathelyi Kovács Lóránt jobb alsó mellett elsuhanó próbálkozása jelentette az első említésre méltó eseményt a két alsóházban tanyázó együttes összecsapásán. Nem mozgósítottak nagy erőt a csapatok a gólszerzés érdekében, minek következtében szólt is a füttyszó a hazai szurkolóktól, sőt, Mészáros Karol lövésénél Antal Botondnak kellett kiütnie a labdát, hogy ne kerüljön hátrányba a forduló előtt nyeretlen DVTK. Mégis a hazaiak szereztek vezetést: egy baloldali szabadrúgás után a hosszún érkező Tóth Barnabás közelről fejelt Király Gábor kapujába (1-0).

A fordulás után sem változott sokat a játék képe, a 67-68. percben volt több esélye a vendégcsapatnak az egyenlítésre, de sem Mészáros Karol, sem Rabusic, sem a csereként beállt Funsho Bambgoye nem tudott gólt szerezni. Két perccel később pedig már csak tízen voltak a pályán a szombathelyiek: Tóth Barnabás lépett ki ziccerben, Grumic lerántotta a tizenhatoson kívül, amiért járt a piros lap.
A hátralevő időben a diósgyőriek főként a védekezésre koncentráltak, a Haladásban pedig nem volt átütőerő, így egygólos sikerével a DVTK megszerezte első győzelmét a 2018/2019-es NB I-ben.

Diósgyőr-Haladás 1-0

G.: Tóth B. 36.

Kiállítva: Grumic (69.) – Haladás


Azonnal egy mezőkövesdi góllal kezdődött a mérkőzés: Cseri adott be jobbról, Szalai érkezett a hosszún, és előrevetődve, közelről a kapuba fejelt (0-1). Ezután azonban a játékrész utolsó percéig semmi sem történt, bár az Újpest többet birtokolta a labdát, még csak kisebb helyzetet sem tudott kialakítani. A szünet előtti pillanatokban aztán felpörögtek az események: Szeles kapott egy sárgát, majd egy perccel később odatalpalt Diallónak – ráadásul az ellenfél térfelén, ártalmatlan helyzetben -, amiért újabb lapot kapott, és a játékvezető kiállította őt.  

A második félidőben egyre jobban nyomott az emberelőnyben játszó Újpest. Előbb Obinna kapott remek labdát, kiszorított szögből lőtt, de Dombó jól jött ki, zárta a szöget és védett. Majd Tischler csúsztatott a kapu felé, miután Dombó rosszul jött ki, a kövesdi védők azonban a gólvonal közeléből mentettek. A két helyzet között a Kövesd is veszélyeztetett: Drazic ment el a balszélen, jól tette be a labdát középre Cserinek, aki ziccerben mehetett volna, de Pajovic jól jött ki a kapujából, és mentett.

A hajrában aztán csak sikerült a lila-fehér egyenlítés: Beridze passza után Zsótér lőtte ki spiccel a jobb alsót (1-1).

Újpest-Mezőkövesd 1-1 

G.: Zsótér (89.), ill. Szalai (4.)

Kiállítva: Szeles (45+2.) – Mezőkövesd


Komoly gólhelyzet nélkül zajlott az első félidő első tíz perce a Puskás Akadémia-Kisvárda meccsen. A 10. percben Anderson lövését Danilovic fogta, majd öt perccel később Molnár próbálkozását Felipe hárította a másik oldalon. A 22. percben Danilovic futott ki a kapujából, és elütötte Ilicset – büntetőhöz jutott a Kisvárda. A labda mögé Horváth állt, ám a félmagasan, középre tartó lövését Danilovic fogta. A 28. percben Kiss indítása után Knezevic szólózott és a végén a lövése a kapufán csattant. A félidőhöz közeledve elvétve veszélyeztetett a Puskás Akadémia, ám gól nem született, így 0-0-al mentek pihenni a felek.

A fordulás után cserével nyitottak a hazaiak, és jobbára szögletek után veszélyeztettek. Előbb Balogh beadása után Arabuli fejelt mellé, majd egy jobb oldali sarokrúgás után Kiss 15 méterről eleresztett lövése ment el a bal kapufa mellett. Az 58. percben góllá érett a felcsútiak fölénye: Balogh sprintelt el a bal oldalon, visszagurított és a középen érkező Knezevic két védőt megelőzve, a kapu jobb oldalába tüzelt (1-0). A vezetés megszerzése után felcsútiak továbbra is támadásban maradtak, a gólszerző Knezevic gurította le a labdát Kissnek, azonban a centerezésére senki sem érkezett középen.

A 75. percben Anderson találta el a kapufát egy visszagurított labda után, majd két perccel múlva már Lucas eresztett el egy lövést 22 méterről, ami utat talált a kapu bal felső sarkába (1-1). A hátralévő időben még a vendégek részéről egy kontrára futotta, aminek a végén Anderson gyenge lövését Danilovic fogta, s mivel nem született gól, így 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Puskás Akadémia-Kisvárda 1-1

G.: Lucas 77., ill. Knezevic 58.