A Puskás Akadémia úgy utazott a MOL Fehérvár otthonába, hogy amennyiben nem tud nyerni, abban az esetben a Fradi vasárnap a bajnoki címért játszhat az Újpest ellen.

I. félidő

A fehérváriak tökéletesen kezdték a mérkőzést: Funsho ment el a jobb oldalon, bár centerezése Nikolicsnak nem lett jó, a mögötte érkező Kodrónak igen, aki balról, 14 méterről tökéletesen lőtte ki a rövid sarkot.

A felcsútiak szép lassan magukhoz tértek, és egy remek akció végén egyenlítettek: Baluta ívelt Zahedi felé, aki pazarul bólintott a jobb felsőbe (1-1).

A 38. percben Zahedi sprintelt el egy indítással és talált ismét a kapuba, de egy lábfejnyivel előrébb helyezkedett, mint az szabályos lett volna, így nem adták meg a találatot. A másik oldalon pedig Funsho került helyzetbe, de 17 méterről egy kevéssel mellé tekert.

II. félidő

Ezt a játékrészt a Puskás kezdte jobban: ismét Zahedi kapott kiváló, 30 méteres indítást, és gyönyörűen, kapásból, jobbal a jobb sarokba lőtte a labdát – ezúttal les sem volt, így a felcsúti csatárnak csak meglett a második gólja.

Ezután sokáig egyik csapat sem nagyon tudott nagyobb helyzeteket kialakítani, amivel értelemszerűen a felcsútiak lehettek elégedettebbek.

A hajrában a hazaiak egyenlíthettek volna, egy szép kényszerítőzés után Nego került nagy helyzetbe, rövid sarok felé tartó lövését Tóth nagy bravúrral ütötte ki a bal alsó elől.

A Puskás az utolsó percekben emberhátrányba került Baluta kiállítása miatt, ezt pedig a Fehérvár a 95. percben kihasználta. Egy középre ívelt labda után Kodro lövését hárította még Tóth, Stopira azonban a gólvonalról a kapuba fejelt (2-2).

Ez azt is jelenti, hogy a Fradi, ha vasárnap legyőzi az Újpestet, bajnok lehet a derbin.

NB I, 29. forduló

MOL Fehérvár-Puskás Akadémia 2-2 (Kodro 3., Stopira 95., ill. Zahedi 25., 53.) – piros: Baluta 91. (Puskás A.)

MOL Fehérvár: Kovács – Rus, Stopira, Sabanov – Nego, Fiola (Pinto, 46.), Zulj (Makarenko, 68.), Heister – Funsho (Dárdai, 68.), Kodro – Nikolics.

Puskás Akadémia: Tóth B. – Van Nieff, Spandler, Stronati, Nagy Zs. – Szolnoki, Favorov (Nunes, 80.) – Bakti (Corbu, 71.) (Deutsch, 93.), Urblík (Skribek, 79.), Baluta – Zahedi (Komáromi, 91.).