MTK Budapest – Paks, 14:00

Feczkó Tamás (MTK): A kinti munka nagyon jól sikerült, hiszen arra törekedtünk, hogy jó pályán tudjunk edzeni, ami adott volt, és hogy jó körülmények között minél több edzőmeccset tudjunk lejátszani, egy kivételével mint teljesült. Ritka, hogy egy csapat életében előfordulhat, hogy az U19-es csapatból hat játékos is kiutazott velünk. Nagyon jól dolgoztak, többen is bizonyították, hogy helyük van a felnőtt keretben, így maradnak is hárman a csapatnál. Meg kell szokni a pályánkat, hiszen nem is tudom, mióta nem edzettünk ott, kicsit furcsa lesz, de bízom benne, hogy nagyon gyorsan átlendülünk rajta, valamint feltörjük a Paks nagyon szervezett, stabil védekezését. Ha mi szerezzük az első gólt, akkor nem lehet probléma, ha véletlenül a paksiak találnak be, akkor viszont kilencven percig izgalmas mérkőzés lesz annak érdekében, hogy itthon tartsuk a három pontot. (mtkbudapest.hu)

Csertői Aurél (Paks): Nem lesz könnyű találkozó, és az sem biztos, hogy a maximumunk elég lesz a győzelemhez. Meg kell találnunk vendéglátónk gyenge pontjait, majd azokat kihasználni ellenük. Az MTK támadószekciója nagyon erős, valamint egy stílusos, rövid passzos játékot játszanak. Ezeket figyelembe véve kulcsfontosságú lesz a védekezésünk, és az adódó lehetőségeink kihasználása is. Ahhoz, hogy eredményesek legyünk, és elhozzuk a három pontot, kevés helyzetből sok gólt kell rúgnunk. (paksifc.hu)

DVSC – Újpest, 17:00

Herczeg András (DVSC): Vegyes benyomásaim vannak a felkészüléssel kapcsolatban, hiszen az elején voltak problémáink. Pávkovics Bence sokat kihagyott, mert az utolsó mérkőzésen, a Haladás ellen megsérült, illetve Kusnyír Erik is tíz nappal később tudta elkezdeni az edzéseket, és ez eléggé látszik rajta, a négyhetes felkészülésnél sokat számít ennyi kihagyás. Az utolsó hétre pedig néhányan megsérültek, Jovanovic és Csősz nem tud velünk készülni, Avdijaj is hagyott ki edzéseketA bajnokin Varga Kevin eltiltás miatt nem léphet pályára, és az említett sérültekre sem számíthatunk. Nyilván ezek a játékosok hiányoznak majd, de remélem, minél hamarabb rendbe jönnek, mert nagy szükségünk van mindenkire. Szokták mondani, hogy sok meccs van még hátra, de azt gondolom, az Újpest elleni találkozó nagy jelentőséggel bír, hiszen az idei első bajnoki lesz, és jó lenne, ha meg tudnánk nyerni. Sajnos az utóbbi időben a lila-fehérek sok borsot törtek az orrunk alá, igaz, kiegyenlített mérkőzéseket vívtunk, de mindig feléjük billent a mérleg, bízom benne, ezúttal másképpen alakul. (dvsc.hu)

MOL Vidi FC – Puskás Akadémia, 17:00

Marko Nikolics (Vidi): Spanyolországban két hétig a tervek szerint tudtunk dolgozni, remek körülmények között. Az időjárás, a hotel, a pályák, minden rendben volt, ezen a héten pedig már Sóstón készültünk. Összességében elégedett vagyok azzal, ami a felkészülés során történt. De nem véletlenül nevezzük előszezonnak a felkészülési időszakot, a lényegi dolgok majd most következnek, az a fontos, hogy mostantól hogyan szerepel a csapat. Tavasszal ott vagyunk a Magyar Kupában, öt pontra vagyunk az első helytől, nagyon éles harc lesz az aranyéremért. Ahhoz, hogy elérjünk a céljainkhoz, először ma este a Puskás Akadémia ellen kell megszereznünk a három pontot. Ellenfelünknél edzőváltás volt, valamennyire a keret is változott. Elsődlegesen nem ezzel kell foglalkoznunk, de természetesen minden lehetőséget megragadtunk, hogy feltérképezzük és kielemezzük azt, hogy mire számíthatunk tőlük. Részünkről pedig az eddig mutatott hozzáállásra, fegyelmezett, szervezett játékra lesz szükség ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot. (molvidi.hu)

Varga József (Puskás Akadémia, középpályás): Jó csapat a Vidi, de próbálunk hinni az elvégzett munkában és bízom benne, hogy azokat a dolgokat, amiket gyakoroltunk az edzőtáborban, azt be tudjuk mutatni a Vidi ellen is. Ha magunkra koncentrálunk és betartjuk azokat, amiket elsajátítottunk az edzőtáborban, akkor sikeresek tudunk lenni idegenben is. Remek körülmények között készült a csapat, kifogástalan pályán, jó ellenfelek ellen sikerült megmérkőzni, bízom abban, hogy sikerül pontokkal távozni. Biztos vagyok benne, hogy támadólag próbálnak meg fellépni, nekünk is megvannak az elképzeléseink a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy mit szeretnénk játszani, amit nyilván nem szeretnék most elmondani. Majd meglátjuk, taktikailag melyik csapat lesz jobban felkészítve és melyik tudja az akaratát a másikra ráerőltetni. Nem feltartott kezekkel megyünk, derűlátó vagyok, bízom benne, hogy jól fog működni az, amit eltervezünk és sikeresek leszünk. (pfla.hu)

DVTK – Mezőkövesd, 17:00

Fernando (DVTK): A legfontosabb folytatni a sorozatot, amit tavaly év végén befejeztünk. De ez már a múlt, az lezárult, indul a tavaszi szezon. Nagyon fontos mérkőzés lesz a Mezőkövesd elleni, egy megyei derbi, nehéz meccsre számítok, egy jó csapat ellen fogunk játszani. Jól sikerültek ellenfelünk téli igazolásai, eddig is jó kerettel rendelkeztek, de kifejezetten a támadósorba minőségileg tudtak erősíteni. A célunk továbbra is az, ami a tavalyi félszezonban volt, hogy pontokat gyűjtsünk és természetesen a három pont megszerzése az elsődleges cél szombaton. A Mezőkövesd minőségi játékosokból álló csapat, próbálnak kombinatív játékot játszani, a középpályán minőségi labdarúgók vannak, ami a labdabirtoklásukat elősegíteni, a saját térfelükön próbálnak kompaktan védekezni. A keretet megfelelő erősségűnek érzem, ez a keret képes arra, hogy elérje a kitűzött célokat, de dolgozunk azon, hogy megerősítsük a keretet. Két védőjátékosunk távozott, így ezt a csapatrészt erősíteni kell, de az átigazolás február 14-én fog lezárulni és ahogy eddig is, most is a klub és a stáb dolgozik azon, hogy megfelelő játékosokkal tudjunk nagyobb versenyhelyzetet teremteni. (dvtk.eu)

Haladás – Kisvárda, 17:00

Horváth Ferenc, Haladás: Nem válogathatunk az ellenfelek között, hogy ki ellen lehet jó a döntetlen is, valamennyi mérkőzésen a győzelem reményében lépünk pályára. Sajnos a téli erősítések nagy része még nincs abban a fizikális állapotban, hogy 90 percen keresztül számítsak rájuk, viszont jó hír, hogy az őszinél egységesebbek vagyunk. Ebben, azaz a csapategységben mindenképpen bízhatunk. Minden meccs életbevágóan fontos számunkra, de valamennyi játékosomnak cipelni kell ezt a terhet, el kell viselnie a nyomást, hogy nem hibázhatnak. Egy biztos: azt a luxust nem engedhetjük meg, hogy ők jobban akarják a sikert, mint mi. Megnéztük télen a kisvárdai csapatot, korábban sem volt rossz gárda, de a télen az új játékosokkal tovább erősödött. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, amelyen csak a győzelem elfogadható. Mészáros Karol eltiltását tölti, Jancsó András és Holdampf Gergő sérülésük után még nem teljesen egészségesek, Bosnjak Predragra pedig vállműtét vár. (haladas.hu)

Dajka László, Kisvárda: Rövid volt a felkészülés, és egyből a közepébe csapunk. Nincs idő a formába lendülésre, ha úgy tetszik, egyből a legjobbunkat kell nyújtanunk. Főként, hogy ilyen fontos mérkőzéssel kezdünk, mint amilyen a Haladás elleni. Hitünk szerint játékunkban meg kell tartani azokat a pozitívumokat, amelyek a decemberi mérkőzésen jellemeztek bennünket, ehhez társulhat az a fajta meglepetés, amit az újonnan szerződtetett futballisták vihetnek a játékunkba.  Az ilyen helyzet gyakran görcsösséget is szülhet, ha így lesz, akkor ki kell tudnunk használni. Egyébként is úgy gondolom, nekünk kell higgadtabban, megfontoltabban játszanunk, mi kevesebbet veszíthetünk, mint a Haladás. Sőt, csak nyerhetünk, mert győzelem esetén leszakítanánk magunkról az egyik riválisunkat, a másikkal pedig minimum tarthatjuk a lépést, de adott esetben akár meg is előzhetjük. Mindannyian várjuk a rajtot, és kíváncsiak vagyunk, hogy mire leszünk képesek. (kisvardafc.hu)

Ferencvárosi TC – Budapest Honvéd

Szerhij Rebrov (Ferencváros): Mindig nehéz az első meccs a felkészülési időszak után, hiszen fizikailag sok terhelést kapnak az edzőtábor során. Most sem volt túl sok időnk, de remélem, hogy mindenki készen áll arra, hogy megfelelően teljesítsen a kilencven perc alatt, és ezt már meg kell mutatniuk szombaton, a Honvéd ellen. Tokmac Nguen egyelőre nem bevethető, ő még csak most szállt be a közös munkába. Az előző csapatával azonban már edzett, így bízunk benne, hogy nem kell sokat várni arra, hogy ő is pályára léphessen. (fradi.hu)

Supka Attila (Honvéd): Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Mind a két csapat arra használta fel a felkészülését, hogy megismerje a másik csapatot, gondolok itt arra, hogy a Ferencváros is többször eljött és megnézte a meccseinket Törökországban, mint ahogyan mi is megnéztük, kielemeztük őket. Szeretnénk, ha a mi akaratunk érvényesülne és eredményesen tudnánk szerepelni a Groupama Arénában, ami sajnos azóta nem sikerült a Honvédnak, mióta megépült az új stadion, bízom benne, hogy ez lesz az első olyan alkalom, hogy pontokat tudunk szerezni. Minden csapatnak megvan az erőssége, a gyengéje. Mi is leültünk, többször videóztunk a játékosokkal, reméljük, hogy azok a dolgok, amikről beszéltünk, ülni fognak a mérkőzésen. Nem volt annyi idő a fizikai képzésre, egyből el kellett kezdeni az olyan jellegű munkát, amivel a mérkőzésre fel tudtunk készülni. Az edzőtáborban négy olyan meccset játszottunk, amiből lehet építkezni. Bízom benne, hogy azokat a tapasztalatokat, amiket szereztünk ezeken a mérkőzéseken, tudjuk hasznosítani a bajnokikon és viszont látjuk azokat, amiket gyakoroltunk. (honvedfc.hu)