Ugyan augusztus 31-ig még nyitva tart a magyar átigazolási piac, ám a június 15-i nyitástól kezdve már rengeteg változáson estek át az NB I-es csapatok. Az átigazolási időszak végének közeledtével a Transfermarkt nevű nemzetközi fociportál frissítette a magyar élvonalbeli bajnokság árlistáját, amiből kiderül, hogy a legdrágább hazai játékosok között továbbra is dominál az FTC és a MOL Fehérvár FC, de a TOP 10-be a Budapest Honvéd egyik légiósa is bekerült.

A hazai piac esetében ez sokszor inkább csak játék a számokkal, hiszen a magyar bajnokság esetében bőven akadnak pontatlanságok például a feltüntetett áraknál, ezzel együtt is érdekes lehet, és egyfajta képet adhat az NB I piaci helyzetéről.

Év elején, a téli átigazolási időszakban érkezett a Ferencvároshoz a brazil szélső, Isael, aki rögtön az NB I legértékesebb játékosa lett 2.8 millió euróval, ám több mint fél év alatt 1 millió eurót veszített a becsült értékéből, így jelenleg “csak” 1.8 millió euróra taksálja őt a Transfermarkt. A jelenleg sérüléssel bajlódó labdarúgó az élről a második helyre csúszott vissza, az első helyet a fehérváriak szélsője, Loic Nego vette át, akinek az értéke februárban 2 millió euró volt, most pedig 25 %-kal megnőtt, azaz 2.5 millió euróra becsülik.

A legjobb tízben további négy Fradi-játékos és három Vidi-labdarúgó is megtalálható,

az egyetlen kispesti pedig az a Davide Lanzafame, aki a napokban igazolt vissza a fővárosi zöld-fehérektől a Honvédhoz.

Az is megfigyelhető továbbá, hogy Negón kívül a TOP 10-ben lévő további három fehérvári focista becsült értéke egyaránt csökkent, Ivan Petrjak 2 millió euróról 1.6 millióra, Georgi Milanov 1.5 millió euróról 1.4 millió euróra, míg Armin Hodzic 2 millió euróról 1.2 millió euróra zuhant. A Ferencvárosnál ennek a tendenciának éppen az ellenkezője tapasztalható, Ihor Haratin és Tokmac Nguen becsült értéke 50 százalékkal, Miha Blazicé 25 százalékkal, míg Lasha Dvalié 22.2 százalékkal nőtt.

Papíron még mindig az Újpest játékosa a korábban többek között az Evertonnál és az AS Monacónál is megforduló Lacina Traoré, aki a februári érkezésével Isael mögött az NB I második legértékesebb játékosa volt 2.5 millió euróval, a tavaszi teljesítménye után azonban már a TOP 10-ből is kicsúszott, a legutóbbi frissítés szerint 1 millió euróra taksálják őt.

Fotó: www.transfermarkt.de