Ferencváros-Kaposvár 1-0 (Zubkov 7.)

A hétközi Dinamo Zagreb elleni BL-búcsú után az előzetesen esélyesebbnek tartott Ferencváros kezdte aktívabban a mérkőzést és a 7. percben meg is szerezte a vezetést: egy rossz indítás után Bőle szerzett labdát, aki Zubkovnak továbbított, az ukrán légiós egy csel után 11 méterről a kapu közepébe lőtt (1-0).

Nem kellett sok idő a Fradi vezető góljához

Egy szép támadás, egy jól eltalált lövés és a 7. percben máris előnyben a Ferencvárosi Torna Club az újonc Kaposvár ellen. Élőben a 19.30-kor kezdődött meccsek: http://bit.ly/2P0F0vG.

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 17., szombat

 

Az első félidőben a Ferencváros játszott fölényben, helyzeteket dolgozott ki, a játékrész hátralévő idejében Varga és Pogacsics percei következtek: előbb Varga közeli fejesét fogta a kaposvári kapus, majd Zubkov indítása után a ferencvárosi támadó senkitől nem zavartatva, kapuval szemben mellé lőtt, valamint egy cselsorozat után ismét lövésre vállalkozott, de ezúttal is Pogacsicsnak kellett közbeavatkozni, így 1-0-val mentek pihenni a felek.

Fordulás után a ziccergyártást folytatta Varga: az 51. percben teljesen egyedül indult meg a kapu felé, azonban 8 méterről a jobb alsó mellé lőtt. Pár perccel később Boli lódult meg, kisodródva csak az oldalhálót találta el. A Kaposvár a mérkőzés legnagyobb helyzetét az 57. percben dolgozta ki, Ádám indítása Nagy Richárdot találta meg, aki egy csellel becsapta a védőjét, de a második már sok volt, menteni tudtak a védők.

A 70. percben még Bőle hibája után Tokmac lőhetett kapura, ám a lassan főszereplővé váló Pogacsics védett hatalmasat. A 91. percben Tokmac önzetlenül passzolt Szignyevicshez, de a fehérorosz játékos ajtó-ablak ziccerben fölé lőtt, így maradt az 1-0-s ferencvárosi győzelem.

MOL Fehérvár FC-DVTK 5-1 (Elek Á. 12., Futács M. 52., Juhász 75., Hodzic A. 76., 85., ill. Prosser 1.) Kiállítva: Brkovic (42. – DVTK)

Rémálomszerű kezdés a Fehérvárnak, álomkezdés a Diósgyőrnek, hiszen a Fernando Fernández irányította vendégcsapat 26 másodperc után megszerezte a vezetést: egy veszélytelen beadás után Juhász nem tudott felszabadítani és a középen érkező Prosser 14 méterről a jobb alsóba lőtt (0-1).

A DVTK 26 másodperc alatt vezetést szerzett Fehérváron

2️⃣6️⃣másodperc❗️Mindössze ennyire volt szüksége a Diósgyőri VTK (DVTK)-nak, hogy vezetést szerezzen a MOL Fehérvár FC otthonában, amihez azért a Vidi-védők bizonytalankodása is kellett❗️Élőben a 19.30-kor kezdődött meccsek: http://bit.ly/2P0F0vG.

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 17., szombat

 

Hat perccel később kis híján kétgólosra növelte előnyét a borsodi gárda, ám Prosser milliméterrekel a kapufa mellé lőtt. A kezdeti sokkból felocsúdva a fehérváriak egyenlíteni tudtak: Petrjak szabadrúgása találta meg Juhász, akinek a fejesét Danilovic először védeni tudta, végül labda a korábbi DVTK-játékos, Elek Ákos elé került és térddel közelről a kapu közepébe ollózott (1-1).

A DVTK 26 másodperc alatt vezetést szerzett Fehérváron

2️⃣6️⃣másodperc❗️Mindössze ennyire volt szüksége a Diósgyőri VTK (DVTK)-nak, hogy vezetést szerezzen a MOL Fehérvár FC otthonában, amihez azért a Vidi-védők bizonytalankodása is kellett❗️Élőben a 19.30-kor kezdődött meccsek: http://bit.ly/2P0F0vG.

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 17., szombat

 

Az egyenlítés után a hazaiak lendületben maradtak, sőt a 25. percben könnyedén büntetőt is kaphattak volna, miután Polgár kaszálta el becsúszva Kovácsot, Bogár játékvezető sípja azonban néma maradt. A félidő felét átugorva ismét a bíró volt főszerepben – Huszti jobb oldali beadása után Petrjak talált a kapuba, ám a spori érvénytelenítette a találatot, mondván Futács kézzel lökte el Brkovicot. A 42. percben a korábban sárga lapot begyűjtő Brkovic borította fel Petrjakot, villant is második sárga lap, ami kiállítást ért – az emberelőnyét a félidőben nem tudta kihasználni a Fehérvár, így 1-1-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

Fordulás után egy teljesen más arcú Fehérvár jött ki a folytatásra. Az 52. percben egy nagyszerű játék után Huszti továbbította a labdát a napokban szerződést hosszabbító Kovács elé, aki a szintén korábban Diósgyőrben is futballozó Futácshoz passzolt és közelről bevette Danilovic kapuját – megszerezve csapata második, saját maga szezonbeli negyedik gólját. Kisebb kakaskodás és sárga lapok kiosztása után a hazaiak újabb találatnak örülhettek: a 73. percben Juhász 12 méterről a kapufára fejelt, a vetődő Danilovicsról pedig a hálóban kötött ki a labda (3-1).

13 perc alatt 3 gólt rámolt be a Fehérvár

1️⃣3️⃣perc alatt 3️⃣gólt rámolt be a MOL Fehérvár FC a Diósgyőri VTK (DVTK)-nak, amely igencsak elfáradt emberhátrányban.

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 17., szombat

 

A negyedik fehérvári találatra sem kellett sokat várni, ugyanis a 76. percben Hodzic lőtte ki a rövidet, sőt a széteső Diósgyőr az ötödiket is megkapta, miután Nego kiváló passzát Hodzic lőtte a kapu jobb alsó sarkába, amivel kialakult az 5-1-es fehérvári győzelem.

Újpest-Paks 1-1 (Sankovic 69., ill. Könyves 57.)

Az Újpest vetette magát komolyabb elánnal a mérkőzésbe, és az Obinnát kereső beadások, illetve a nigériai betörései hosszú percekre feledtetni is tudták a lilák csatárgondjait. A játékrész második felére azonban kapcsoltak a paksi védők, és próbálták az előretolt középpályást elszigetelni a labdától, ami kissé össze is zavarta a hazaiakat, akik tanácstalanságukban Onovo hazaadása révén kis híján öngólt is szereztek. A szünethez közeledve az egyre inkább éledező Böde mellett Litauszki kiválása is aggodalmat okozhatott az újpesti szimpatizánsoknak: a kapitányt Burekovic váltotta a 38. percben.

A szünet után ismét az Újpest próbált kezdeményezni, és Obinna, illetve Simon távoli lövéséből veszélyeztetni is tudtak, de egy hirtelen jött góllal a Paks szerezte meg a vezetést: az 57. percben Könyves csapott le egy mélységi indításra, és tolta el a nagyon rossz ütemben kirohanó Pajovic mellett, majd gurított távolról az üres kapuba (0-1).

Könyves Norbert gólja az Újpest ellen.

Mekkora zsugát tálalt Batha László Könyves Norbertnek, aki két perccel a gólja előtt állt be?! Pajovic hathatós közreműködése is kellett a gólhoz. Csendben megjegyzendő, ez volt a Paks első kapura tartó lövése. Hatékony csapat!

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 17., szombat

 

A hazaiak nem omlottak össze, bő tíz perc múlva ki is egyenlítettek: Pauljevic cselei után érkezett az emelés, amelyből a felosonó Sankovic a kapuba fejelt (1-1). A mérkőzés végig éles maradt, az utolsó percekben az Újpest állt közelebb a győzelem megszerzéséhez, de először Szabó tisztázott Obinna elől, majd kicsivel mellé ment a nigériai csukafejese.

Budapest Honvéd-Kisvárda 1-3 (N’Gog 89. ill. Ene 9., Lucas 62., Grozav 93.)

A fennállásának 110. évfordulóját, és Lanzafame visszatérését ünneplő Budapest Honvéd igyekezett kezdeményezően fellépni a Kisvárda elleni mérkőzésen, ám egy gyorsan bekapott gól szinte rögtön a kezdés után átírta Sannino és a csapat terveit: a 9. percben Grozav szabadrúgásánál maradt üresen Ene, és fejelt a gólvonalon maradt Horváth mellett a kapuba (0-1).

Cornal Ene gólja a Honvéd ellen

Budapest Honvéd FC-születésnap ide, vagy oda, a Kisvárda FC szerzett vezetést a kispestiek elleni találkozó 9. percében.Élőben a 19.30-kor kezdődött meccsek: http://bit.ly/2P0F0vG.

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 17., szombat

 

A félidő hátralévő részében kissé önbizalmát vesztve játszott a Honvéd, és bár a védelem komoly helyzeteket már nem engedett az ellenfélnek, és a Lanzafame-N’Gog kettős is minden addiginál nagyobb elánnal próbált bizonyítani a szurkolóknak, a középpályát a Kisvárda uralta, így igazán komoly veszélyben a szünetig nem forgott a kezdőbe visszatérő Felipe kapuja.

A második félidő nem sok változást hozott a kispestiek játékában, sőt már rögtön az első támadás után növelhette volna előnyét a Várda: Banó-Szabó adta el a labdát a saját térfelén, így Cukalasz átadása után Lucas lőhetett centikkel a kapu mellé. A 62. percben meg is szerezte második találatát a vendégcsapat: a csereként beálló Gosztonyi cselezte ki Lovricot, és passzolt Lucashoz, aki egy átvétel után a rövid alsó sarokba lőtt a tizenhatos vonaláról (0-2).

Bár már úgy tűnt, az állás változatlan marad, a csereként beálló Kukoc beívelését N’Gog piszkálta a kapuba a 89. percben (1-2), ám még mielőtt felcsillanhatott volna a döntetlen reménye kispesti részről, Horváth egy elrontott kirúgását távolról a kapuba bólintotta az arra járó Grozav a 93. percben (1-3), ezzel végérvényesen elrontva a Honvéd születésnapját és Lanzafame visszatérését.

Kisvárda harmadik gólja a Honvéd ellen

Horváth óriási hibája után Grozav adta meg a kegyelemdöfést a Honvédnak, totálisan elrontva ezzel a kispestiek szülinapi ünneplését. 🤭😶⚽️Részletek: https://www.m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2019/08/17/beleronditott-a-kisvarda-a-honved-szulinapjaba/

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 17., szombat

 

Mezőkövesd-Puskás Akadémia 1-0 (Cseri 46.)

A forduló előtt százszázalékos Mezőkövesd fogadta az előző héten a MOL Fehérvár FC dolgát eléggé megnehezítő Puskás Akadémiát.

A mérkőzést a vendégek kezdték aktívabban, az első percekben többnyire a hazaiak térfelén folyt a játék, ám ekkor még nem láthatott helyzeteket a közönség. Az első nagy helyzetet a vendégek alakították ki a 10. percben: egy bal oldalról érkező beadás Knezevichez került, aki középen 12 méterről a jobb kapufára tekert. Négy perccel később a másik oldalon is felpezsdült az élet, Pekár bal oldali beadásáról centikkel maradt le a középen érkező Molnár. Az első játékrész hátralévő részében kiegyenlített volt a játék, mindkét fél próbálkozott lövésekkel, ám ezek nem voltak eléggé pontosak, így a kapusoknak sem kellett bravúrt bemutatniuk.

A fordulás után azonnal gólnak örülhetett a hazai szurkolótábor, egy perc sem telt el, amikor az előző fordulóban parádés szólógólt szerző Cseri Tamás ezúttal 23 méterről ragasztott bombagólt a jobb felsőbe, 1-0.

Cseri bombája a Puskás ellen

Kétség sem férhet hozzá, Cseri Tamás bejelentkezett a forduló gólja címért…😎😮👏🏻Itt nézheted élőben a Kövesd-Puskás meccset: https://www.m4sport.hu/m4-lelato/cikk/2019/08/17/itt-nezheti-eloben-a-mezokovesd-puskas-akademia-bajnokit/

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 17., szombat

Hét perccel később majdnem jött a hazaiak újabb gólja: Nagy Dániel távoli lövését oldalra ütötte Hegedüs, ahol Vadnai és Pekár is üresen érkezett, ám a nagy ziccer közepette egymást zavarták, így Pekár kísérlete éppencsak elgurut a kapuig – közben pedig Vadnai elesett a társában.

A hátrányba kerülés után a 65. percben tudott először veszélyeztetni a felcsúti együttes, ekkor Van Nieff jobb oldalról érkező szabadrúgása után Szolnoki csúsztatott milliméterekkel mellé – a hosszún érkező Nagy Zsolt még megpróbálta bekotorni a labdát, de lemaradt, és egyébként is lesen állt, így szabadrúgás ítélt a játékvezető kifelé. Az utolsó tizenöt percben szinte csak a Mezőkövesd térfelén zajlott a játék, hatalmas mezőnyfölényt alakított ki a Puskás Akadémia, a vendég helyzetek azonban elmaradtak, a borsodiak védelme stabilan állt a lábán, így végül Cseri gólja három pontot ért.

NB I: Gólgazdag összecsapás – a ZTE ellen maradt százszázalékos a DVSC