FRISS TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB I

Már a 6. percben Arabuli tette próbára 17 méterről Kovácsikot, aki könnyedén hárította a lövését. A 16. percben Kiss tüzelt 25 méterről, de a lövése éppen elsuhant a jobb oldali kapufa mellett. Öt perccel később Kovács szólózott a büntetőterületen belül, két embert is becsapott, ám a lövését Danilovic védte. A 24. percben létszámfölényes helyzetet alakítottak ki a fehérváriak, majd Heris szabálytalankodott Marko Scepoviccsal szemben a tizenhatoson belül, így büntetőhöz jutott a Vidi. A megítélt tizit a sértett végezte el, és rúgta be Danilovic hóna alatt a labdát a kapuba (1-0).

A 38. percben Kovácsik jött ki rosszul egy felívelt labdára, majd ütközött Viníciusszal, azonban Arabuli gyorsan eszmélt, és a kapufára fejelt, akit közben Vinícius fejberúgott – a bíró ismét a büntetőpontra mutatótt. A labda mögé Knezevic állt és gurította a bal alsóba a játékszert, így a szünetre 1-1-el mentek a csapatok.

A fordulás után kiegyenlített játék folyt a pályán. A 61. percben Milanov szelidítette meg a labdát, majd lőtt kapásból, de a labdája a lécről felfelé pattant. Alig 10 perccel később Nikolov passza után Vinícius engedte el a labdát, amire Trajkovski majdnem lecsapott, aki azonban Kovácsikkal ütközött. A Vidi kapusát percekig ápolták, végül nyakmerevítőben, hordágyon kellett levinni a pályáról. A 85. percben Mioc tartotta meg a labdát, és ugratta ki a debütáló Bryan de Jésust, aki tíz méterről a kapu bal oldalába lőtt. A hosszabbításban még a vendégek próbálkoztak az egyenlítéssel – Stopira beadása után Hadzic csúsztatott, majd Kovács 20 méteres lövése hagyta el a kaput.

A 100. percben Lazovic szöglete után Knezevic kézzel ért a labdába a levegőben, büntetőt kapott a Vidi, azonban Scepovic 102. percben elvégzett tizenegyesét Danilovic bravúrosan hárította. A lefújás után pedig elszabadultak az indulatok: Hadzic pörölt a hazaiak kispadjával, majd Scepovic majdnem neki ugrott Vargának, akit alig bírtak szétválasztani a felek – végül Scepovic beiszkolt az öltözőbe.

Puskás Akadémia FC–MOL Vidi FC 2–1

Gólszerzők: Knezevic 39. – büntetőből, Bryan de Jesús 85., ill. M. Scsepovics 24. – büntetőből

A legutóbbi Újpest-Debrecen tétje a magyar bajnoki bronzérem megszerzése volt, akkor a hazaiak győztek 2-1-re, s ünnepeltek érmet hosszú-hosszú idő elteltével. Most csupán a vendégek küzdhettek a harmadik helyért – három pontra voltak tőle az összecsapás előtt -, az Újpest jócskán lemaradva a hetedik helyen várta a meccset, tegyük hozzá rögtön, egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, a Vidi ugyanis halasztást kért ellenük.

Pontrúgásokból veszélyeztettek a csapatok az első negyedórában: Zsótér szögletéből Burekovic belsőzött fölé, odaát Tőzsér szabadrúgása után Takács hibázott közelről. Az addigi legnagyobb helyzetet Könyves hibázta el, aki Barna beívelését képtelen volt a kapu torkából a hálóba rúgni. Nem úgy odaát Nagy Dániel, aki bődületes gólt ragasztott a debreceni Nagy kapujának jobb felső sarkába. A középpályás hamar második találatát is megszerezhette volna, ha Pauljevic középre gurítását a jobb alsóba durrantja, nem mellé. Az Újpest a két szélen rendre megverte a vendégek védőit, ebből sorra alakította ki a helyzeteit.

A Debrecen meddő mezőnyfölénye hatástalan volt a fordulást követően. Egyedül Pajovic kapus veszélyeztette saját kapuját, miután felszabadító rúgásával hátvédjét, Bojovicsot találta telibe, akiről majdnem a hálóba vágódott a labda. Az Újpest tudatosan behúzódott kapuja elé, de sem a hazaiak nem tudtak gyors kontrákat vezetni, sem a Loki nem tudta áttörni az ellenfél védőfalát. Sokszor saját hibáik bénították meg a csapatok támadójátékát. Így unalmas második félidőt produkáltak a csapatok, az Újpest pedig komolyabb nehézségek nélkül szerezte meg szezonbeli második győzelmét hetedik meccsén.

Újpest – Debrecen 1-0

Gólszerző: Nagy D. 22.

Az MTK Budapest kezdett veszélyesebben: előbb Katona közeli próbálkozása után mentett Nagy Gergely hatalmasat, majd ismét ő hárított Bognár veszélyes átlövése után. A túloldalon Remili találhatott volna be a 14. percben, ám 13 méterről, jó helyről a kapu fölé helyezett, majd pár perccel később Bertus lőtt laposan mellé.

Bő félóra után a hazaiak szereztek vezetést: Gévay átlövése után Hahn elé került a labda, ő nagyon higgadtan megcsinált egy cselt, majd a hálóba helyezett (1-0). Haraszti előtt adódott még egy nagyobb lehetőség a játékrész hajrájában, ám 15 méteres lövését fogta Kicsak, így egygólos hazai előnnyel fordultak a csapatok.

A második félidőben picit aktívabb lett az MTK, Bognárnak és Schäfernek is volt egy lövése, de mégis a Paks növelhette volna az előnyét: az 58. percben Hahn volt ismét veszélyes, laposan lőtt a jobb oldalról, Kicsak bravúrral tolta mellé, a kapufát is érintette a labda.

Mindkét csapat próbálkozott, csak kisebb lehetőségek és kemény csata jellemezte a második játékrész első felét. Aztán egyenlíthetett volna az MTK: Lencsét akasztották, ám a sértett a lécre lőtte a büntetőt. Rögtön utána Schäfer lövésénél mentett nagyot Nagy G., azonnal javítva a 11-es előtti hibáját.

Haraszti is betalálhatott volna a 80. percben, de Kicsak a helyén volt. Az MTK nyomott a végén, próbáltak szépíteni a vendégek, de ez nem jött össze. Sőt, a hazaiak még növelték előnyüket: Simon a 94. percben fejjel állította be a végeredményt, így a meccs fordulópontjainál jobban koncentráló paksiak megérdemelten győztek.

Paksi FC – MTK Budapest 3-0

Gólszerzők: Hahn 31., Kecskés 73., Simon A. 94.

Hat perc alatt villámrajtott vett a Mezőkövesd: előbb a 6. percben Tóth jobb oldali szögletéből Szeles fejelt a kapuba, három perccel később Cseri kapott egy kiváló labdát és lőtt laposan a jobb alsóba. A 12. percben Cseri növelte a hazaiak előnyét kétgólosra. A 12. percben pedig Drazic cselezgetett a védők gyűrűjében, majd lőtt kapura, de Rados éppen Vajda elé ütötte a labdát, aki a léc alá bombázott.

Bő félóra elteltével Vajda Sándor kapott egy remek indítást, azonban a kapujából kifutó Rados a tizenhatoson kívülre sodorta a labdát és kézzel ért bele, amiért a játékvezető felmutatta neki a sárga lapot. A 45. percben Farkas majdnem megszerezte a kövesdiek negyedik találatát, ám Juhar szerencséjére úgy tisztázott, hogy a hazaiak játékosáról hagyta el a labda a játékteret, így 3-0-al mentek pihenni a felek.

A fordulás után mindkét csapat cserével frissített. Az 51. percben Tajti kapott Bacsától labdát, és cselezte ki Pillárt, majd 20 méterről a jobb alsóba tekert. A 66. percben Forgács jött le és Makrai állt be a helyére, aki két perccel később lövésre vállalkozott, ami Pilláron megpattant és a kapu jobb oldalában kötött ki a labda. A 80. percben Vajda duplázott: magabiztosan vezette rá a diósgyőri védőkre a labdát és 24 méterről a léc alá bombázott, amivel kialakult a 4-2-es mezőkövesdi győzelem.

Mezőkövesd – Diósgyőr 4–2

Gólszerzők: Szeles 6., Cseri 9., Vajda 12., 80. ill. Tajti 51., Makrai 68.

Két, eddig mindössze egy-egy győzelmet elkönyvelő csapat találkozott Kisvárdán, ahol a Haladás volt a vendég. A hazaiak az első percektől magukhoz ragadták a kezdeményezést, lövésekkel próbálkoztak, aminek meg is lett az eredménye: a 17. percben Habovda nem tudott felszabadítani egy nagy, kisvárdai bedobás után, Ilic pedig a hosszú sarokba lőtt (1-0). Már az első félidőben megduplázta az előnyét az újonc: Horváth Zoltán érkezett egy bal oldali beadásra, és pár lépésről a kapuba lőtt, igaz, igencsak lesgyanús helyzetből született a gól (2-0).

A fordulás után sem változott a játék képe, a hazaiak támadtak többet, Misic bombagóljával pedig tovább növelték előnyüket (3-0). Rácz kiugratása után Priskin szépíteni tudott (3-1), de egy kontra végén Ilic végleg lezárta a párharcot (4-1), megszerezve a Kisvárda második élvonalbeli győzelmét. A szabolcsiak bennmaradó helyre, a Haladás viszont a “vonal alá”, az utolsó helyre került.

Kisvárda – Haladás 4-1

Gólszerzők: Ilic 17., 69., Horváth Z. 29., Misic 56. ill. Priskin 66.