Diósgyőr – Haladás 1-2 (Ugrai 61. ill. Mészáros 20., Kovács L. 49.)

Nem kezdődött jól a Haladás számára a Diósgyőr elleni, mezőkövesdi vendégszereplés, ugyanis pár percet követően Jancsó András sérülés miatt a pályát elhagyni kényszerült. Eközben az első tíz-tizenöt percben a hazaiak támadtak többet, nem sok jel mutatott tehát arra, hogy megszakad a szombathelyiek mintegy éve tartó, borzalmas idegenbeli sorozata. Egy formás akció végén Rácz lövésével aztán már veszélyeztettek, majd húsz percet követően előnybe kerültek: Bosnjak tekert középre a bal oldalról, a labda eljutott a hosszún érkező Mészáros Karolhoz, aki a hálóba bombázott (0-1). Nem sokkal később Karan durva becsúszása után Rabusic sem tudta folytatni a játékot, mégis a Halinak volt újabb helyzete: Kocsis Gergő nagy hibája után a csereként beállt Williams törhetett kapura, de túl sokat várt, így Kocsis visszaért, és javította hibáját. A játékrészt ötperces hosszabbítás zárta, de a hazaiak nem jutottak helyzetekig.

A szünetben cserélt Bódog Tamás, mégis a szombathelyiek kezdték jobban a félidőt: Rácz passza után Kovács Lóránt indult meg, Liptákról visszapattant elé a labda, így ziccerbe került, amit nem is hibázott el (0-2). Jó tíz perccel később némi meglepetésre szépített a DVTK: Liptákról Ugrai elé pattant a labda, aki pontosan tekert a bal alsóba (1-2). Többet próbálkozott ez után támadással a hazai gárda, a hajrában mégis eldönthette volna a mérkőzést a vendégcsapat: Kovács Lóránt kétszer is ziccerbe került, de előbb kevéssel a bal felső fölé, majd a kapusba lőtt. A kihagyott meccslabdák nem bosszulták meg magukat, a Haladás begyűjtötte a három pontot.

Honvéd-Balmazújváros 2-0 (Danilo 74., Lanzafame 91. – büntetőből)

A Honvéd kezdte jobban a meccset, már az első öt percben sorra érkeztek a beadások, azonban rendre hol a védők, hol Horváth védett magabiztosan. A 7. percben egy szép kispesti kényszerítőzés után Banó-Szabó tüzelt fölé 15 méterről, majd a folytatásban a vendégek is próbálkoztak becsülettel, de ők sem jártak sikerrel, így a félidőre 0-0-val vonultak a csapatok.

A második félidőben cserével nyitott a Honvéd, Kosút állt be Baráth helyére. A cserét követően az 53. percben Lanzafame nyargalt el a baloldalon, de a partjelző lest jelzett. Nem sokkal később az újvárosiak rohamoztak a szélen, de a bal oldali beadásról középen mindenki lemaradt. A mérkőzés felénél kisebb helyzetek adódtak mindkét csapat előtt, de a kapuk nem forogtak különösebb veszélyben. Nem úgy, mint a 77. percben, amikor a csereként beálló Danilo futott el a balszélen egy újvárosi védővel a nyakán, majd higgadtan gurított a bal sarokba (1-0).

A hajrában felpörögtek az események. Előbb Uzomát buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Arabuli végezte el, azonban Gróf kivédte azt. Az utolsó percekben a Honvéd is tizenegyeshez jutott, miután Banó-Szabót buktatták. A tizenegyest ezúttal Lanzafame magabiztosan rúgta be, és kialakította a 2-0-s Honvéd-győzelmet.

Paks-DVSC 2-5 (Hahn 47., 67., ill. Könyves 31., 40., Tabakovic 47., 53., Takács 61.)

A Paks-DVSC meccs első félidejének első felében két nagy lehetőség volt, mindkettő távolról: előbb Haraszti lövése okozott nagy veszélyt, majd a túloldalon Tőzsér szabadrúgása után mentett nagyot Verpecz. Félóra elteltével azonban már vezetett a Loki: Bódi lőtt a jobboldalról, a labda megpattant egy védő lábán, ez ideális volt az üresen álló Könyvesnek, aki 7 méterről laposan a jobb alsóba helyezett (0-1).

A félidő hajrájában aztán Könyves lépett ki – a hazaiak szerint lesről -, kicselezte a kapust, majd a hálóba helyezett (0-2), ez volt az állás 45 perc után.

Gyors gólváltással indult a második játékrész: Hahn visszahozta egy remek átlövéssel a meccsbe a Paksot (1-2), ám a következő támadásból Varga Kevin passzát Tabakovic értékesítette, így újra kettővel vezettek a vendégek (1-3).

A Loki kiválóan kontrázott és élt a Paks hibáival, így Tabakovic nemsokára megszerezte a negyedik találatot is (1-4). És ezzel még nem volt vége: Könyves nem sokkal később Takácsot hozta kihagyhatatlan helyzetbe, aki nem is hibázott (1-5). Kulcsár kiállítása után a Paks számára már csak az maradt, hogy ne növelje előnyét a vendégcsapat, de a hazaiak mégsem adták fel: egy szép támadás végén szépítettek, Bartha beadását Hahn értékesítette másodjára (2-5). A folytatásban nagyobb helyzet már nem adódott egyik kapu előtt sem, a Paks először kapott ki tavasszal a bajnokságban, míg a DVSC először nyert.

Vasas-Puskás Akadémia 1-2 (Mevoungou 93. – öngól, ill. Spandler 21., Radó 84.)

Molnár a 12. percben ziccerbe került, de 12 méteres lövését Nagy bravúrral kiütötte. A 21. percben a Puskás Akadémia megszerezte a vezetést: Knezevic adott középre egy szabadrúgást, Spandler pedig közelről a kapuba helyezett. A Vasas előbb Benes révén egyenlíthetett volna, de közeli próbálkozását védte Hegedüs, ahogy Berecz lövését is.

A második félidőt jól kezdte a Vasas, Barczinak és Berecznek is volt egy-egy jó lövése, de mindkettő kicsivel elkerülte a kaput. Az 59. percben Ádám került nagy helyzetbe, hat méterről próbálkozott, a védők azonban blokkoltak. Az angyalföldiek támadtak az egyenlítésért, de egy kontrával eldöntötte a meccset a Puskás: Balogh labdájával Radó lépett ki, és higgadtan a jobb sarokba gurított (0-2). A 93. percben Mevoungou fejelt még védhetetlenül saját kapujába, de az egyenlítésre már nem maradt ideje a Vasasnak (1-2).

FRISS TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB I MEZŐNYE – KATTINTS!

Megint Böde és Varga volt a Fradi nyerőembere – videó