Ferencváros – Mezőkövesd, 14:30

Thomas Doll (Ferencváros): A héten frissek, koncentráltak voltak a játékosok. A Mezőkövesd idegenben többször is jó eredményt ért el. Fókuszáltnak kell lennünk, fel kell pörögnünk, ők a kiesés elkerüléséért harcolnak, mindent bele fognak adni. Nem lesz könnyű mérkőzés, de meg kell mutatnunk, hogy erősek vagyunk, így esélyünk nyílhat a győzelemre. (fradi.hu)

Bognár István (a Mezőkövesd játékosa): –  Rossz döntés volt, de nem bántam meg, ma is eligazolnék a Fradihoz. Nekünk minden meccs élet-halál harc, nem tehetünk fel mindent csak erre a találkozóra. Maradjunk annyiban, hogy egy nagyon kemény időszak volt számomra. Ha ennél bővebben mondanék bármit is, akkor abból most még nem tudnék jól kijönni. Az ember maradjon meg minden esetben embernek.

Interjú: “Lesz gólöröm, ha betalálok a Fradi ellen” – Bognár ma is igent mondana Dollnak

 

Paksi FC – DVSC, 17:00

Csertői Aurél (Paksi FC): –  Egy magabiztos kupagyőzelem után látogat hozzánk a Debrecen, amivel bejutottak a legjobb négy csapat közé. Ez azt mutatja, hogy jó formába lendültek. Masszív, jó csapatról van szó, amelynek keretét remek játékosok alkotják. Mi mindig kiélezett meccseket játsszunk velük, és erre számítok most is. Apró nüanszokon szokott múlni, hogy épp milyen eredmény születik ellenük. Abban bízom, hogy ezek az apró dolgok most a mi javunkra döntik majd el a találkozót. (paksifc.hu)

Herczeg András (DVSC): –  Nem tudjuk még, mennyit vett ki belőlünk a hétközi Magyar Kupa-mérkőzés, ez majd a találkozón kiderül. Az ősszel Debrecenben lejátszott Paks elleni mérkőzés után nem véletlenül mondtam ellenfelünkről, hogy kiváló csapat. Nem udvariasság volt, hanem így is gondoltam. Azóta igazolták is, hogy igazam volt, hiszen a pedálra léptek, most tavasszal különösen nagyszerűen szerepelnek. Sok technikás játékosuk van, jól birtokolják a labdát, jól mennek át védekezésből támadásba, masszív, stabil gárda. Mindegy, hogy hazai pályán, vagy idegenben lépnek pályára, képesek bárhol győzni, legutóbb Mezőkövesdről is elhozták a három pontot. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. (dvsc.hu)

DVTK – Haladás, 17:00

Bódog Tamás (DVTK): – A Haladás valódi erősségét nem tükrözi a tabellán elfoglalt helyezése. Látszik rajtuk az edzőváltás utáni szemléletbeli változás. A szombathelyieknek veszélyes, sokat futó, agresszív és masszív csapatuk van, a játékosaik fizikailag jó állapotban vannak. Nem véletlen az a jó szereplés, amit az utóbbi időben mutatnak. Ennek ellenére kétszer már legyőztük őket a bajnokságban, szeretnénk harmadszor is megszerezni ellenük a három pontot. (dvtk.eu)

Michal Hipp (Haladás): – Aki figyelemmel kíséri a meccseinket, tisztában van vele, mi hiányzik ahhoz, hogy több pontunk legyen, és eredményesebbek legyünk. Igen, a helyzetkihasználás. Edzéseken rengeteget gyakoroljuk a kapu előtti játékot, remélem a befektetett munka a bajnokikon is gyümölcsözik. Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk az egyik legjobb fizikai állapotban lévő csapat ellen. Azt nehéz megmondani, a diósgyőriekre hogy hat kupabúcsújuk. Egyrészt biztosan nagyon csalódottak, hiszen a négy közé akartak jutni, másrészt viszont ellenünk nyilván javítani akarnak. Ám nekünk saját magunkkal kell foglalkozunk. Úgy érzem, játékunkra eddig nem lehetett különösebb panasz, nagyon remélem, hogy a jó teljesítmény eredményességel is párosul. Myke Ramos és Tóth Máté combizomsérülés miatt hiányzik, Halmosi Péter viszont letöltötte eltiltását, ismét számíthatok rá. (haladas.hu)

Vasas – Puskás Akadémia, 17:00

Michael Oenning (Vasas): – A hétközi mérkőzés is megmutatta, hogy hiba lenne lebecsülni a Puskás Akadémiát. Tudatában vagyunk annak, hogy egy igen fontos találkozóról van szó, mert kellenek a pontok. Remélem, sok szurkolónk kint lesz a stadionban. Szoros mérkőzésre számítok. A felcsútiak egyik sajátossága, hogy nem igazán tudod a találkozó előtt kitalálni, hogy kik alkotják majd a kezdő tizenegyüket. Ennek oka az, hogy annyira hosszú a kispadjuk, hogy bármelyik játékos kiesését tudják pótolni, szinte zökkenőmentesen. Egy stabilizálódó csapat lesz az ellenfelünk szombat délután, így teljes erőbedobásra lesz szükségünk a győzelemhez. Mindezt úgy, hogy nekünk az utóbbi időben többször kellett kényszerből változtatnom a kezdőn. Ez most is így lesz, hiszen Manjrekar James begyűjtötte Balmazújvárosban az ötödik sárga lapját, így nem játszhat. De jó hírrel is szolgálhatok, van esély válogatottunk, Hangya Szilveszter játékára. Szivacski Donát szereplése ugyanakkor kérdéses. Ettől függetlenül egy jó szellemű, sikeréhes tizenegyet fogok a pályára küldeni. (vasasfc.hu)

Poór Patrik (a Puskás Akadémia védője): – Remélem, a kupában való továbbjutásunk erőt ad a folytatáshoz. Az a célunk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Azon leszünk, hogy azt a két teljesítményt, amit a Videoton és a Diósgyőr ellen produkáltunk, meg tudjuk ismételni. Úgy kell odamenni, hogy elhozzuk a három pontot. (pfla.hu)

Honvéd – Balmazújváros, 17:00

Videoton – Újpest, 19:30

Marko Nikolic (Videoton): – Természetesen láttuk az Újpest hétközi kupamérkőzését, ahogyan elemeztük a korábbi találkozójukat is és az alapján készítettük fel a csapatot és egyénileg a játékosokat ellenük ma estére. Úgy gondolom, hogy szerdán inkább a második félidőben láthattuk az „alap” Újpestet, mint a mérkőzés elején. Jó csapatról van szó, minőségi játékosokkal a keretben, Novothny és Nagy két remek csatár és Tischler is jól tud beszállni a padról. De említhetném még Nwobodót és Pauljevicset, szóval vannak jó játékosok az ellenfélnél. Rangadónak számít ez a párcharc, mindkét csapatnak nagyon fontos lesz a meccs eredménye. De ezt már megszokhattuk, hiszen mindenki küzd valamiért – két csapat a bajnoki címért, 3-4 csapat az európai kupaindulásért a többiek pedig a kiesés elkerüléséért. Kemény mérkőzésre számítok, a saját játékunkra kell majd koncentrálunk. Három győzelemmel és egy döntetlennel kezdtük az évet, most egy újabb győzelemnek kell következnie. (vidi.hu)

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Két nehéz mérkőzés van mögöttünk, a derbi, illetve az MTK elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágója. Mindez sok erőt kivett a játékosokból. A szakmai stábbal az elmúlt napokban azon dolgoztunk, hogy mindenkit remek formába hozzunk a Videoton FC elleni fontos mérkőzésünkre. Remélem, sikerül elhozni a három pontot a fehérváriak ideiglenes otthonából, Felcsútról. Számunkra elengedhetetlen a győzelem, mivel szeretnénk az első három csapat közé tartozni a bajnoki tabellán. (ujpestfc.hu)