Honlapunk számolt be még szerdán reggel arról a tervről, hogy több klub is azt indítványozta, halasszák el a hétvégi NB I-es fordulót. A mezőny egy nagyobb része ezzel egyetértett, de akadtak klubok, akik mindenképpen játszani szerettek volna.

Az informális egyeztetések az elmúlt 48 órában folyamatosan zajlottak a felek között, a szövetség hivatalosan nem kommunikálta kifelé, hogy mit szeretne, tartotta magát ahhoz, hogy a bajnokság az eredeti terveknek megfelelően folyatódjon.

Információink szerint az MLSZ végül úgy döntött, nem támogatja a halasztást, és ezt rövidesen közli is a klubokkal, akik a nap folyamán várták a tájékoztatást.

A teljes forduló így biztosan nem marad el, legfeljebb egy-egy párharc sorsa van még függőben. Leginkább a Honvéd-Videoton meccs megrendezése lehet veszélyben, hiszen Kispesten szerdán elmaradt a kupavisszavágó is, igaz, a Honvéd pályamunkásai folyamatosan dolgoznak azon, hogy a körülmények megfelelőek legyenek. Szinte biztos, hogy a játékvezetőknek kell majd dönteniük a kezdés előtt arról, hogy alkalmas-e a pálya a játékra.

Előzetesen az Újpest-Mezőkövesd meccs megrendezése is némileg bizonytalannak tűnt, de a Megyeri úton is folyamatosan dolgoztak és dolgoznak azon, hogy a pálya tökéletes állapotba kerüljön, ráadásul mindkét klub inkább játszott volna hétvégén, így jó eséllyel azt a meccset lejátsszák.