Horváth Ferencet csütörtökön hivatalosan is bemutatták a Haladásnál, ő lett a szombathelyi klub vezetőedzője. A Balmazújvárostól könnyek között búcsúzó trénerrel nem kizárólag vadidegenek néztek farkasszemet az öltözőben, több volt balmazújvárosi játékos is játszik a vasiaknál. Ilyen az ukrán jobbhátvéd, Jurij Habodva is, aki nyilatkozott a Haladás honlapjának Horváth Ferenc képességeiről.

“Egy évig dolgoztam együtt Horváth Ferenccel, kizárólag jókat mondhatok róla. Nagyon intelligens, rátermett, jó edző, aki pontosan tudja, mi szükséges ahhoz, hogy egy csapat eredményes legyen, s tudja, mit akar viszontlátni a pályán. Kedvelem a mentalitását, a karakterét, a stílusát. Hiszem, hogy vele az eddigieknél jobb eredményeket érünk el és megindulunk felfelé a táblázaton.”

Horváth tegnap azt mondta a klub honlapjának, azért csak a bajnokság végéig írt alá, mert lehetőséget akart hagyni a vezetőknek abban az esetben, ha véletlenül kiesnének, és nem vele akarnák folytatni. A bent maradást teljesíthető célnak látja.

Az M4sportnak is nyilatkozott csütörtökön az edző, vándorcirkuszhoz hasonlította az NB I-et.

Balmazújváros nagyon közel került hozzám, szerettem ott lenni.

Az ottani embereket és játékosokat is nagyon megkedveltem, nem volt egyszerű onnan búcsút venni, de a futball egy nagy cirkusz, néha vándorolni kell az embernek.

Nem egyszerű a feladatom, ez egy nagyon nehéz történet, de adottak a lehetőségek, hogy megcsináljuk a céljainkat. Ehhez mind a három félnek – ha a vezetőket is ide veszem – a maximumot kell nyújtania, mert egy kicsit beragadtak a rajtnál. Mielőbb rendezni kell a sorokat, és elkezdeni a pontgyűjtést.”