Mint arról sajtóhírek alapján beszámoltunk, az MTK arra alapozva, hogy a megengedettnél több (öt helyett hat) Európai Unión kívüli légióst nevezett a mérkőzésre az Újpest, az óvást fontolgatta a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját (3-2) követően, amelyen a lilák jutottak a legjobb négy közé.

Később azonban honlapunkat arról tájékoztatta a IV. kerületi klub, hogy az úgynevezett “Cotonoui megállapodás” alapján az Újpest három afrikai légiósa (Diallo, Obinna és Onovo) tulajdonképpen EU-s játékosnak számít, így nem lépett fel a fent gyanított eset, a lilák a szabályoknak megfelelően léptették pályára külföldi játékosaikat.

Bár hivatalosan az MLSZ és az MTK sem kommentálta az ügyet, vagy annak lezárultát, Feczkó Tamás, a kék-fehérek vezetőedzőjének nyilatkozatából kiderül, hogy az esetleges óvásról immáron szó nincs, és úgy tűnik, a szövetség sem vizsgálódik már.

Az MTK nem akart óvni, az MLSZ-nek kell ilyenkor hivatalból eljárnia. Mi csak felhívtuk a figyelmet, hogy hat EU-n kívüli játékos játszott. Végül kiderült, hogy van egy olyan szabály, amiről szerintem az Újpest sem tudott, hogy az afrikai játékosok is EU-n belüli játékosnak számítanak, amire inkább nem mondok semmit…

– tette hozzá Feczkó a Digi Sport “Reggeli Start” c. műsorában nyilatkozva.

Mint ismeretes, az idegenben lőtt góllal továbbjutott Újpest a Balmazújvárossal találkozik majd az MK elődöntőjében, a másik ágon pedig DVSC-Puskás Akadémia párharc lesz.