MTK Budapest–Puskás Akadémia 0-1

A mérkőzésről részletesen ide kattintva olvashatsz!

Teodoru Vaszilisz (MTK Budapest, megbízott edző): – Az első félidőben nem játszottunk jól, főleg a középpályán nem tudtuk megjátszani a középpályásokat, a második labdákat sorra a Puskás vette fel. A második játékrész elején már észhez kaptak a játékosok és elkezdtek egy kicsit jobban futballozni, és ekkor jött a gól. Azt gondolom, hogy döntetlen szagú mérkőzés volt, egyik csapat sem tudott felülkerekedni a másikon. Jól védekezett a Puskás, jól zárta le a területeket, nem mondanám azt, hogy tompák voltunk, hanem egyszerűen nagyon jól védekeztek és abból a gyors játékosaikkal jól jöttek előre. Egy pontot kellett volna szereznünk még úgy is, hogy nem játszottunk jól. Hét válogatott játékosom nem volt itt egész héten, tegnapelőtt és tegnap jöttek vissza, de a következő héten együtt lesz a csapat és szerintem jobban össze fogunk állni. (M4 Sport)

Hornyák Zsolt (Puskás): – Stabilizáltuk a védelmünket, de egy kicsit hiányérzetem volt a kvalitásban, főleg a középpályán. A talaj mindkét csapatnak megnehezítette a dolgát abban, hogy kombinatív focit játsszon. Az első félidőben az ellenfél és mi is magas labdákkal próbálkoztunk, ezt is átbeszéltük a félidőben, ezért a szünet után többet kezdeményeztünk laposan, rövid játékkal. Szerencsés vagyok, hogy Komáromit még fent hagytuk a pályán és végül ő lőtte a mindent eldöntő gólt. Szerettem volna azt is, ha Puljic lő egy gólt, ehhez közel volt a kapufájánál és a második helyzeténél is, nincs szerencséje, hiányzik számára a gól. Kozák sem dolgozott rosszul, de neki is hiányzott a gól, mindkettejüknek azt kívántam a végén, hogy ez jöjjön össze. A második félidőben egy kicsi alibit éreztem a középpályásaimtól, ezt a szemükre is vetettem. Corbu érkezésével megváltozott a játékunk képe, veszélyesebbek tudtunk lenni és végül lőttünk is egy gólt. Tóth Balázs válla kiugrott, remélhetőleg nincs szakadás vagy törés. (M4 Sport)

Visszatérhet Magyarországra a védő, aki az NB I egyik legjobb légiósa volt: “Tényleg tök utolsó az Újpest? Voltak már jelei ennek” – interjú