Az MTK Budapest U19-es együttese az ifi BL-nek számító UEFA Ifjúsági Liga második fordulójának visszavágóján 2-1-es hátrányból várta a belga Genk elleni találkozót. A Kanta József-Horváth Dávid edzőpáros vezette kék-fehéreknek ezúttal is szembe kellett nézniük egy magyar játékossal, a belga klubot erősítő utánpótlás-válogatott Németh Andrással.

Az első félidőben a hazaiak birtokolták többet a labdát, de az MTK stabilan és fegyelmezetten játszott. A csapatok 0-0-s döntetlennel mehettek pihenőre – írja az mtkbudapest.hu.

A fordulás után is hasonló volt a játék képe az első félideihez, a hazai együttes irányította inkább a találkozót és Németh Andrásnak is volt lehetősége a gólszerzésre. De végül egy hajrábeli pontrúgás kellett a Genk szoros sikeréhez: a 83. percben Geusens 20 méteres szabadrúgásával a hazaiak megszerezték a vezetést és a győztes gőlt is.

A Genk 3-1-es összesítéssel jutott tovább, az MTK Budapest U19-es bajnoki címvédő fiataljai pedig a Sparta Praha kiejtése után a Genkkel is felvették a versenyt mindkét mérkőzésen.

UEFA Ifjúsági Liga, bajnoki ág, 2. forduló, visszavágó

KRC Genk U19 – MTK Budapest U19 1-0 (Geusens 83.)

KRC Genk U19: Leysen – Beerten, Van de Perre, Monamay, Rommens – Abid (Arabaci, 91.), Swerts, Geusens – John (Diawara, 62.), Németh (El Khannouss, 86.), Oyen

MTK Budapest U19: Csenterics – Miknyóczki, Guth, Fekete, Várkonyi, Helembai (Merényi, 88.)– Kovács M., Kata, Horváth A. (Juhász L., 78.) – Balogh M. (Georgievski, 58.), Vancsa (Vasvári, 78.)