Kooperációs szerződést kötött az MTK Budapest és a Dorogi FC, aminek keretében a fővárosi kék-fehérek több fiatal labdarúgója is pályára léphet az NB II-ben, ha az adott hétvégén nem vagy csak kevés játéklehetőséghez jut az élvonalban. A megállapodás kiegészül azzal is, hogy több játékosuk a következő időszakban a Dorogi FC-nél szerepel majd kölcsönben.

A gyakorlatban a kooperációs szerződés azt jelenti, hogy a két klub szakmai stábjának megállapodása alapján az MTK első keretének 2000-es születésű és annál fiatalabb játékosai a számukra legelőnyösebb megoldás szerint pályára léphetnek az NB I-ben vagy az NB II-ben – derül ki az mtkbudapest.hu beszámolójából.

Az érintett játékosok az MTK Budapesttel készülnek hét közben – a csapattal tartanak az edzőtáborba is -, és Michael Boris teljes értékű tagként számol velük.

A kooperációs szerződés azonban lehetőséget ad arra, hogy egy fiatal játékos pályára lépjen az adott hétvégén egy másik klubban is.

A megállapodás szerdán hivatalosan is megköttetett az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, miután a két klub sportigazgatója, Polyák Balázs és Sitku Illés aláírták a kooperációs szerződést.