Sajtóhírek szerint az olasz bajnokság címvédője, az Internazionale az MTK korábbi kapusát, Danijel Petkovicot szemelte ki magának. A 28 éves játékos jelenleg a francia elsőosztályban szereplő Angers csapatában véd, de szerződése rövidesen lejár, így szabadon igazolhatóként kerülhet Milánóba – írja a francia L’Equipe.

Petkovic – aki anno a montenegrói bajnokságban szereplő Lovcen gárdájától érkezett a budapesti kék-fehérekhez – a 2016/2017-es szezonban szerepelt a magyar élvonalban, 26 mérkőzésen őrizte az MTK kapuját, majd egy szezon után távozott, a francia Lorient csapata igazolta le, amely akkor még a másodosztályban vitézkedett.

Az Angers-ba a 2019/20-as szezonban igazolt, ám kezdetben nem tudott megragadni a kezdőcsapatban és csapata harmadik számú kapusának számított. Az előző szezonban egyáltalán nem lépett pályára bajnoki mérkőzésen, így a válogatottból is kikerült. Ebben a kiírásban azonban már hat alkalommal is kezdőként kapott helyet, emellett az együttes kölcsönadta másik kapusát, Paul Bernardonit a Saint-Étienne csapatának.

Az Internél azért lehet szükség a kapusposzt megerősítésére, mert Samir Handanovic és Alex Cordaz szerződése az idény végén lejár, valamint már mindketten elmúltak 37 évesek. A “Nerazzuri” egyikük utódját már megtalálta, hiszen szerződtették az Ajax kameruni kapusát, Andre Onanát.