Ritkaságszámba megy, hogy egy játékos közel húsz évet lehúzzon egy csapatnál. Az MTK középpályása, Kanta József jelenti a fővárosi együttes számára a folytonosságot és az állandóságot, hiszen 1998 óta tartozik az együttes kötelékébe.

Sosem tagadtam, hogy nagyon jól érzem magam a klubnál. Nagyon boldog vagyok, hogy a klub is ilyen bizalommal van irántam. Ez egy kölcsönös bizalmi kapcsolat. (…) Köszönöm a bizalmat ennyi év után – kezdte a 33 éves futballista, miután pénteken meghosszabbította a nyáron lejáró szerződését.

Az MTK karmestere elárulta, hogy lett volna lehetősége külföldre igazolni.

Volt olyan része a karrieremnek, amikor benne volt, hogy talán szerettem volna váltani, és kipróbálni magam egy külföldi bajokságban. Ez több okból kifolyólag nem valósult meg, ami kisebbfajta csalódás volt, de boldog vagyok itt a mai napig

– mondta a rutinos labdarúgó, akinek a neve már a klub legendáknál is megtekinthető, kiváltképp a hazai meccsek előtti visszaszámláláskor.

Mindig végignézem a felsorolást valamilyen úton-módon. Mérhetetlenül büszke vagyok, hogy ott van a nevem – tette hozzá.

Kanta azt is elmondta, hogy miben változott a játéka és a magyar futball 20 év alatt.

Sokkal gyorsabb lett a játék, inkább a futball küzdőjellege dominál mostanában. Amikor elkezdtem a játszani az NB I-ben, akkor még a fociról szólt – ki az ügyesebb, ki a technikásabb, és ez kezd kiveszni nemcsak a magyar, hanem a világfutballból. Sok csapat védekezésre törekszik, ami nem eredményez látványos meccseket.

Ez szembetűnő különbség számomra – jegyezte meg Kanta, aki a fiatalabb játékosok is szívesen segít.