I. félidő

Az NB I szombati játéknapjának első mérkőzésén az előző fordulóban a Puskás Akadémia otthonában háromgólos győzelmet arató MTK Budapest fogadta a Kisvárdát.

Balszerencsésen indult a mérkőzés az MTK szempontjából, az 5. percben ugyanis Viana taposott rá csúnyán Srdjan Dimitrov jobb bokájára, aki így nem tudta folytatni a találkozót, helyére Schön Szabolcs érkezett – a várdai támadó megúszta lap nélkül az esetet. Az MTK klubhonlapja arról számolt be, hogy az első diagnózisok szerint komolyabban megsérült a szerb játékos.

Aktívabban kezdtek a vendégek, a 10. percben egy szép kiugratást követően Sassá került szembe Mijatoviccsal, ki akarta cselezni a kapust, ám az MTK hálóőre nagyszerűen avatkozott közbe és leszedte a labdát a várdai lábáról.

Hét perccel később is a hazaiak kapusának kellett résen lennie, amikor is Ene fejelt hat méterről egy kisvárdai szögletet követően, Mijatovic azonban ismét nagyot védett a középre tartó próbálkozásnál. A 23. percben Simovic akasztotta Gerát a 16-oson belül, a büntetőt pedig a sértett higgadtan gurította a bal alsóba, 1-0.

A vezetést követően fölénybe került az MTK, többnyire Herrera bal oldalról érkező beadásai jelentettek veszélyt, középen két alkalommal is csak centikkel maradt le a labdáról Gera és Schön is. A játékrész vége felé egy gyors kontratámadásnál Herrera szöktette Schönt, aki egészen a 16-oson belülre vezette a labdát, majd a bal alsó sarok mellé lőtt, így maradt az 1-0 a szünetre.

II. félidő

A második játékrész egy látványos megmozdulással indult: Viana 17 méterről, háttal a kapunak mellre vette a labdát, majd ollózva kapura lőtt, ám 1,5-2 méterrel a bal kapufa mellé ment a próbálkozás.

A 60. percben egyenlítettek a vendégek, miután Viana a bal oldalról átívelte a másik oldalon érkező Kovácsrétinek a labdát, aki 12 méterről, dropból szép gólt lőtt a bal felsőbe, 1-1.

A 82. percben Bumba kapott remek kiugratást, a 16-oson belül megcsinált egy cselt, majd 5 méterről lőtt, ám Mijatovic nagyszerűen mozdult ki és védeni tudott. A hajrában mindkét csapat ment előre becsülettel a győzelem megszerzéséért, ehhez pedig az MTK állt közelebb: a 91. percben Prosser szép egyéni alakítása után remekül ugratta ki Miovskit, aki azonban a védője szorításában nem tudta jól átvenni a labdát, így odalett a helyzet.

Maradt végül a döntetlen, így az MTK Budapest történelme során először szerzett pontot a Kisvárda ellen, az eddigi öt egymás elleni meccsükön ugyanis rendre vereséget szenvedett a kék-fehér együttes.

NB I, 8. forduló

MTK Budapest-Kisvárda 1-1 (Gera 24. – 11-esből, ill. Kovácsréti 60.)

MTK: Mijatovic – Varju, Tiago Ferreira, Nagy Zs. – Balázs (Ikenne-King, 84.), Mezei, Cseke (Biben, 84.), Dimitrov (Schön, 9., Prosser 64.), Herrera – Gera, Miovski.

Kisvárda: Dombó – Melnyik, Rubus, Ene, Hej – Lucas, Simovic – Navratil (Camaj, 46.), Sassá (Kovácsréti, 46.), Bumba – Viana (Horváth, 81.).