Az OTP Bank Liga 23. fordulójában az MTK Budapest a 218. örökrangadón fogadta a Ferencvárost az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A listavezető zöld-fehérek remekül kezdték a találkozót: az első percben egy labdaszerzés után Zubkov lőtt nagy gólt 18 méterről a bal felső sarokba (0-1).

Lendületben maradtak a vendégek, Laiduni bal oldali beadása után Isael fejelt a bal oldali kapufára, majd a 6. minutumban Lovrencsics a jobb oldalról adott be, a labda szerencsésen pattant Hariasvilihez, aki azonban helyzetben nem tudta átvenni a játékszert.

A 16. percben Miovski csúsztatott meg egy bal oldali MTK-szögletet, a hosszún érkező Cseke azonban nem találta el jól a labdát. A 23. minutumban Zubkov szerzett labdát, majd egy csellel helyzetbe hozta magát és a kapus felett jobbal a hálóba emelt (0-2). A játékrész hátralevő részében Zubkov lőtt még egy felső lécet.

A fordulás után tíz perccel szépített az MTK: Varga Roland bal oldali szabadrúgása után Nagy Zsombor érkezett remekül és bólintott Dibusz kapujába, megszerezve élete első NB I-es gólját (1-2). Pár percre rá pedig jött az egyenlítés is: Schönt buktatta Isael a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Varga Roland magabiztosan lőtte a kapu jobb oldalába (2-2).

Cserék következtek mindkét oldalon, majd a hajrához érve Mezei találta el Laiduni lábát, a megítélt büntetőt Mak végezte el, Mijatovic azonban védett a bal alsónál.

Az MTK-nak is megvoltak a helyzetei a találkozó eldöntéséhez, a 85. percben Herrera ívelt remekül Prosserhez, aki Dvali mellől lőhetett 18 méterről, Dibusz kiütötte a labdát. A ráadásban még a Fradi előtt adódott egy nagyobb helyzet, Mak adott középre a jobb oldalról, az érkező Tokmac azonban közelről nem találta el a kaput.

MTK BUDAPEST – FERENCVÁROS 2-2

Gólszerzők: Nagy Zs. (55.), Varga R. (60.-büntetőből) ill. Zubkov (1., 23.)

MTK: Mijatovic – Alho (Ikenne-King, 66.), Nagy Zs., Perkovic, Herrera – Mezei, Kata (Dimitrov, 34.), Cseke – Varga (Balázs B., 91.), Miovski (Prosser, 66.), Schön

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Dvali, Mmaee, Civic – Sigér (Wingo, 77.), Laidouni – Zubkov (Mak, 77.), Kharaishvili (Tokmac, 68.), Uzuni (Skvarka, 68.) – Isael (Baturina, 85.)