Mint ismert, az MTK Budapest már az Újpest elleni találkozón is közel egy kezdőcsapatnyi játékost nélkülözött sérülések miatt. A lila-fehérek ellen pályára lépő együttesből ezúttal további két emberre nem számíthat Michael Boris egészségügyi problémák miatt,

hiszen Balázs Benjámin és a csapatkapitányi karszalagot viselő Gera Dániel sem bevethető

– olvasható a kék-fehérek hivatalos oldalán.

Előbbi sarokcsont sérülés miatt pihen, míg utóbbinál koronavírusos fertőzést diagnosztizáltak, ahogy Bíró Bencénél és Barna Szabolcsnál is. Ők mindannyian két negatív teszt után térhetnek vissza a közösségbe, majd elvégzik náluk a szükséges kardiológiai vizsgálatokat, hogy azt követően elkezdhessék az edzéseket.

A klubhonlap friss híre, hogy Baki Ákost pénteken megműtötték, artroszkópos beavatkozással stabilizáló operációt végeztek el rajta, így minimum 4 hónapig nem lesz bevethető. Ezzel a korábban szintén csapatkapitányi pozíciót ellátó játékos csatlakozott azon sérültekhez, akikre műtét miatt hosszú ideig nem számíthatnak a fővárosi kék-fehérek (korábban két alapembert, Katona Mátét és Myke Bouard Ramost kellett megoperálni, ők gyakorlatilag a teljes idényre kidőltek).

Ezzel még nem ér véget a hiányzók listája, hiszen Varju Benedek vírusfertőzés miatt nem játszhat, míg Srdjan Dimitrov hosszú hetekre dőlt ki a legutóbbi hazai bajnokit követően.

Az MTK hivatalos honlapja kiemeli, hogy

a csapat a rengeteg hiányzó ellenére természetesen pályára lép az eddig veretlen fehérváriak ellen a 19:45-kor kezdődő találkozón.

A keretnek ezúttal is tagja lesz az Újpesten már bevetett 16 éves Biben Barnabás és a 18 éves Osei Clinton is.