Egy korszak lezárult Kanta József életében, hiszen az MTK Budapest ikonikus alakja a 2020/21-es szezon végén visszavonult. A fővárosi kék-fehérek játékosa 23 éven át szolgálta a klubot, a nemzetközi futballban is kuriózumnak számít az a hűség és kapcsolat, ami a játékos és a klub között kialakult. A közös történet most tovább íródhat, hiszen az MTK vezetősége új szerepkörben is számít rá: Kanta a következő, 2021/22-es szezonban az újraformálódó NB III-as együttes vezetőedzői teendőit fogja ellátni.

Zakor Sándor, az MTK Budapest tulajdonosa a klubhonlapnak elmondta: nagy öröm számára, hogy Kanta a klubnál kezdheti el az edzői karrierjét.

Mindenképpen célunk volt, hogy maradjon az MTK kötelékében, mert ez a klub az élete. Már korábban döntöttünk arról, hogy játékoskarrierjét követően más szerepkörben szeretnénk rá számítani, és örülünk, hogy az elképzeléseinkben az első pillanattól kezdve ő is partner volt. Bízunk abban, hogy Józsi elindul egy legalább olyan sikeres edzői karrier útján, mint amiben játékosként része volt.

Polyák Balázs sportigazgató hozzátette: a klub minden segítséget megad ahhoz, hogy Kanta sikeresen dolgozzon az NB III-as csapatnál, amelynek létrehozása remekül szolgálja a sportszakmai céljaikat, az akadémiáról kikerülő játékosok fejlődését és integrálását a felnőtt futballba, ehhez pedig Kanta képességei sokat adhatnak hozzá.

A személyiségéből fakad, hogy már játékosként is maximálisan segítette a fiatalok beépítését és fejlődését, most egy másik területről nyújthat ehhez hasonló segítséget. Sokat segít ebben, hogy a futballról van egy határozott elképzelése, az alkata és a habitusa pedig egyértelműen megvan ahhoz, hogy tudását edzőként is hasznosítsa. Úgy véljük, készen áll erre a feladatra – ehhez pedig a klub vezetésétől minden segítséget megkap.

Kanta munkáját szintén az MTK neveltje, Balogh Béla segíti majd, akivel játékosként már sikeresen dolgoztak együtt: közösen mutatkoztak be a felnőttek között 2004-ben, és 2008-ban bajnoki címet ünnepelhettek.