A 32 éves, 190 centiméter Milan Mijatovic a bolgár élklubtól, a Levszki Szófiától érkezik és 2 évre szerződik a kék-fehérekhez, méghozzá egy remekül sikerült szezon után. Eddigi csapata szerette volna megtartani, de anyagi nehézségek miatt nem tudta érvényesíteni az opcióját a hosszabbításra. Teljesítményének köszönhetően jelentős nemzetközi érdeklődés volt iránta a tavaszi idény során, ám a magyar klub a megfelelő időben lépett, így Mijatovic az MTK Budapest ajánlatát fogadta el – írja a klubhonlap.

A hálóőr 30 tétmérkőzésen védett az idényben csapatában – köztük az Európa Ligában -, és a mérkőzések felén, 15 alkalommal nem kapott gólt.

Milan személyében egy erős fizikumú, tapasztalt kapus érkezik hozzánk. Ez a komoly nemzetközi tapasztalat fontos segítség az épülő fiatal csapatunknak – mondta Polyák Balázs sportigazgató a szerződés hivatalossá válását követően.

Az idei szezonban legemlékezetesebb meccse Mijatovic számára a Ludogorec elleni kupatalálkozó lehetett: a 94. percben büntetőhöz jutott a korábban rendszeres BL- és EL-csoportkörös Ludogorec, ám leendő kapusunk bravúrral hárította azt, majd a Levszki 11-es párbajban verte a bajnokot.

Zakor Sándor, az MTK Budapest tulajdonosa hosszabban nyilatkozott nemrég az átigazolások kapcsán is, mondván továbbra is a fiatalokra építenek majd, és akiket akartak, azokat meg szerezték. A kék-fehérek hiányposztokra igazoltak, igazolnak külföldről, de magyar játékosok is érkeznek még a Hungária körútra.

“Akiket akartunk, megszereztünk”: A tovább gyorsító MTK az NB I-ben is a fiatalokra épít – interjú a tulajdonossal