Az MTK Budapestnek több komoly hiányzója is volt a Gyirmót ellen, különösen a védelem és a támadósor összeállítása jelentett gondot a szakmai stábnak. A védelemből Alho, Perkovic, Nagy Zs. és Kaka sem volt bevethető, a középpályáról a karmester, Weir hiányzott eltiltás miatt, míg a betegség és sérülés miatt a kanadai tabellát vezető Grozav, valamint Vancsa sem játszhatott a hosszabb ideje hiányzó Myke mellett. Összesen négy 21 éven aluli játékos kapott lehetőséget a kezdőcsapatban.

Maga a mérkőzés a hazaiaknak indult jobban, azonban a kezdeti lendületet követően leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az első tizenöt perc után az MTK kapcsolt magasabb fokozatba, hiszen előbb Mezei probálkozása ment fölé, majd Miosvski fejesét fogta Hársfalvi, aki Kocsis távolról, 27 méterről eleresztett lövésénél is védett. Ezután szinte a semmiből, az első félidő végefelé megszerezte a vezetést az újonc Gyirmót: A 41. percben az előre húzódó jobbhátvéd, Szegi 21 méterről ballal kilőtte a jobb felső sarkot. Varga megduplázhatta volna csapata előnyét, ám Mijatovic eszén nem tudott túljárni.

A második játékrész elejét megnyomta az MTK, Balázs passza után Miovski lőtt is volna, ám az utolsó pillanatban blokkoltak a vendég védők. Hiába birtokolták többet a labdát a fővárosi kék-fehérek, az újabb találatot a Gyirmót szerezte: Varga fejesét még védte Mijatovic, és az éppen ott ólálkodó Simon közelről nem hibázott. A második gól után leült a játék képe, majd Drljo tesztelte Hársfalvit, a másik oldalon pedig a csereként beállt Csonka meglőtte csapata harmadik találatát, miután egyéni akció után 10 méterről a léc alá lőtte a labdát.

Az utolsó percekben még Miovski fejjel veszélyeztetett, a túloldalon Lencse lőtt a hazai kapuba, a videóbíró les miatt érvénytelenítette a találatot. Csendesen teltek a percek, az eredmény nem változott, így a Gyirmót sikerével indult az NB I második “köre”.

NB I, 12. forduló

MTK Budapest-Gyirmót 0-3 (Szegi 41., Simon A. 59., Csonka 74.)

A meccs minden fontos pillanata itt!

MTK Budapest: Mijatovic – Balázs, Varju, Ferreira, Herrera – Ramadani, Mezei (Palincsár 84.), Dimitrov (Kosznovszky 62.) – Kovácsréti (Osei 84.), Miovski, Kocsis (Drljo 62.)

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Ikic, Széles, Zeke (Csonka 70.) – Hasani (Major 82.), Radics, Nagy P. (Vass Á. 82.), Hajdú – Varga B., Simon A. (Lencse 78.)